reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jak ja bym chciała już nie przytyć... ale apetyt tak mi dopisuje że nie mogę się powstrzymać...
najgorsze jest to że jak się gdzieś dorwę do coli to wręcz nie mogę się oderwać od butelki:szok: staram się nie kupować i jeść za to dużo owoców, warzyw i zdrowych rzeczy, ale mam wrażenie że przed ciążą zdrowiej się odżywiałam niż teraz, teraz to non stop pogryzam jakieś słodkości, czekoladki no i w efekcie 14kg na plusie:-:)shocked2:... też tak macie że trudno Wam sobie odmówić "drobnych" przyjemności?

reklama
Li monka to nie ja o naparze pisałam, tylko o płynie z korą, to Mrozik.
A gdzie Ty będziesz rodzić? Bo jakoś mi umknęło..

No jakikolwiek płyn czy żel do hig. intymnej z dodatkiem wyciągu kory dębu! A Tantum rosa jest do rozpuszczania w wodzie.
Aaa..na Zaspie, ok.

li_monka - napar z kory to raczej jak już w domku będziesz, są takie "herbatki", zapażasz, dolewasz do wody i się podmywasz, np w miseczce. Płyny do higieny intymniej kupuje się gotowe, trzeba tylko na skład popatrzeć. Z AA są różne, trzeba poszukać albo w aptece popytać :tak:

Hej dziewczynki:tak:Dawno mnie nie było,ale niestety kompa nadal brak:-(i jak tylko ktoś urzyczy to jestem:-p
Troszke zajęło mi nadrobienie tego co napisałyście przez ten czas:-)ale miło wiedziec ze wiekszosc problemów dotyka wsztystkie z nas:tak:
Ja byłam dzisiaj na wizycie u ginka i okazało sie ze mam niedobry wynik wymazu i musze brac antybiotyk:-(ale skoro ma pomóc...
Powiedział mi tez ze 19 lipca bede już "donoszona" i moge rodzic,dzidzia nadal głową do dołu,rozpycha sie niemiłosiernie,czasami mam tak niesymetryczny brzuch ze wstydze sie po ulicy isc-wypycha mi posladki i kolana:-D
Problemy ze snem tez mam,czasami sie obudze i nie moge zasnac przez 2-3 godz,masakra:sick:
Jesli chodzi o obnizenie sie brzucha to jeszcze tego u siebie nie zauwazylam ale z tego co wiem to nie u każdej ma miejsce:tak:moja kolezanka urodzila w 39 tyg i nie obnizyl jej sie brzuch,wiec nie czekam niecierpliwie na to zjawiasko ;-)
U nas juz prawie wszystko gotowe-torba spakowana,łóżeczko stoi,przybory kupione,ubranka poprane i poprasowane,wszystko i wszyscy czekają na dzidziusia:-)Brakuje paru drobiazgów-masci do pupy i na sutki,podkladów i ceratki
wiekszosc na szczescie juz za nami:tak:
Troszke sie rozpisałam a tak naprawde nic sensownego:-pczasem trzeba podzielic sie z kims nadmiarem wrazen:tak:

hej dziewczyny
troche mnie nie było a wy zaszalałyscie tu ze stronami hihi

u nas ok dzidzia sobie siedzi w brzuszku i po wczorajszej wizycie u ginka wiem że na wczesniejszy poród sie nie zapowiada kurcze zdziwiłam się trochę czytając że co niektóre nie były badane od dłuższego czasu.Ja co prawda mam badanie co najmniej raz w miesiącu no ale to widocznie zależy od lekarza

co do podmywania po porodzie to słyszałam (od polożnej), że dobre jest zwykłe szare mydłotylko że ciężko kupić bo teraz jest niby szare mydło ale już jakieś ulepszone a to ma być to "stare" szare mydło, to Tantum rosa też niby jest dobre ale drogie zreszta tak jak napisała Naur może wysuszać więc chyba każda musi zdecydować co dla niej dobre

a na zgagę ponoć najlepsze są migdały ale trzeba je baaaardzo długo żuć tak aby prawie zrobił się z nich płyn w ustach ( ja nie wiem bo nie miałam zgagi)ale dziewczyny polecają

kurcze na tej szkole rodzenia dużo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedzieć hihi

pozdrawiam pogłaszczcie brzucholki

Kira - witam po długiej przerwie. Nie zostało ci już dużo do donoszenia. Zawsze to już spokojniejsza będziesz :tak:
Aniulka - raz próbowałam migdałów ale mnie zmuliło po nich, więc niestety odpada, no cóż nie miałam mdłości w pierwszym trymestrze to teraz zgagę muszę przetrwać :-D
A z tym podmywaniem to tak jak pisałam, każda musi sama przetestować co będzie dla niej dobre ;-), bo póki nie spróbujemy to się nie dowiemy, tak jak z pieluszkami dla maluszka. Ja też zakupiłam pampersy, moja koleżanka musiała zmienić firmę bo jej małego uczulały i kupiła belle. Kuzynka nie mogła używać hugisów. Zawsze jak coś nie będzie pasować to można później komuś odstąpić ;-)

reklama
Do góry