reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ania, a w którym dokładnie jestes tygodniu? pytam bo ja byłam wczoraj u lekarza i chciałam porównać wage mojego synka do wagi twojego :tak:

reklama
no jestem.spalam dzis prawie caly dzien.oczywiscie z przerwami co godzine czy pol ale to nic...chyba probuje nadrobic zaleglosci z calej ciazy:-D:-D:-D
mrozik a ja juz sie balam ze to tylko ja mam taki pociag do coli.jak przed ciaza zadko kiedy pilam to teraz potrafie litrami:tak::tak::tak:
li_monka ja to mam w miare zdrowe zachcianki...zaczelo sie od nimm2 zelkow,przez sok pomaranczowy(za ktorym wczesniej nie przepadalam)kolejno byly lody ale tylko z dwoch miejsc(to juz iezbyt zdrowe),a pozniej to tylko owoce najpierw truskawki,pozniej winogrona a teraz na topie sa naktarynki i to wszystko zjadane w bardzo duzych ilosciach po prostu moge nie jesc innch rzeczy tylko owoce a i tak tyje

Raabit wg OM 38 i 3dni. Ale lekarz sugeruje się USG dlatego że miałam nieregularne i długie cykle, a wiec wg niego jest to 37 i 5 dni. A twój synek ile waży?

no i dalej bo zapomnialam
Kira24 ja tez mam czasem niesymetryczny brzuch,ale tu nie ma sie czego wstydzic wazne zeby malenstwu bylo wygodnie
Raabit nie wiem jak jest w polsce ale u nas zalecaja ARNIKE D4 to srodek homeopatyczny.zakecaj go tu w przypadku pekniecia krocza,naciecia krocza badz cesarki.podobno jest berdzo dobry.sama juz kupilam na wszelki wypadek.bierze sie go 3 raz dziennie po 5 globulek od porodu do 3 tygodni

Kasia nie przejmuj sie bo razem zostaniemy na koniec hihi

dziewczyny czy wasze brzuszki tez tak szaleją bo mój to strasznie, cały czas sie maleństwo wierci i kopie jak najęte!!
najgorzej nad pępkiem mamusi i brzuszek coraz częściej robi sie twardy

a ja tak chciałam mieć zachcianki w ciąży!!!! goniłabym mojego faceta do sklepu a tu nic SZOK!!!chyba tylko loda bym zjadła ale niestety nie mogę....:(

fajnie że napisałyście o tej herbatce z kopru bo też ją kupie i zapobiegawczo będę pić (oczywiście po porodzie)hehe

dziewczyny ja wiem że wszystkie ubranka i pieluchy trzeba wyprać a co z rożkiem bo dziś kupiłam i nie wiem czy go prać czy nie

Aniu wczoraj moja ciąża wg OM 35t i 5 d i mały ważył 2.650g :tak:i lekarz powiedział ze to jest książkowo :tak::-)
Claudi dziękuje za odpowiedź ale nie słyszałam nigdy o takim leku :-( jeśli bede miała cesarke to najwyżej podpytam w szpitalu co moge stosować :tak:

u mnie wszystko polecialo do prania,tak na wszelki wypadek,bo to w sklepie to nie wiadomo przez ile rak przeszlo...

Aniulka ja własnie wczoraj wyprałam rożek :tak: nigdy nie wiadomo kto go dotykał wiec lepiej go wyprać i przynajmniej będzie pewność że maluszkowi nic nie bedzie :tak:
Co do tej herbatki koperkowej to też sobie kupie i bede stosowała zapobiegawczo :tak: bo wcześniej nawet o tym nie pomyślałam :wściekła/y: tylko ile należy jej pić? szklanke dziennie? czy to wystarczy? :confused:

Aniulka ja piorę wszystko jak leci, co tylko mozna prać.:tak:
A moja dzidzia wierci się niemożebnie i mam tego często powyżej uszu, a dokładniej to na żebrach. dzisiaj tak nogę wystawiała, że myślałam że mi bokiem wyjdzie :szok::-D

Raabit popytaj mam po cesarce, bo ja nie wiem nic o tym.:eek: A kolka to ja dziecko strasznie płacze, zwłaszcza popołudniami, o w miarę stałych porach, pręży się i ma twardy brzusio. Wtedy masaż, ucisk, ogrzanie brzuszka no i herbatki..bleee..niesmaczne/:sorry2:

Jutro do lekarza, mam wizytę i bardzom ciekawa co tam słychać u mnie, co z tym domniemanym czopem, szyjką, skurczami no i w ogóle..

reklama
Naur dziękuje za wyjasnienie :tak: powiedz mi jeszcze tylko skoro piłas herbatke koperkową to w jakich ilościach w ciągu dnia?

A co do kopnięć dzidzi to lekarz mi powiedział że moje bóle brzucha i twardnienie wynika z tego że mały ma nogi na dole i mocno naciska na pęcherz moczowy i na macice :szok::wściekła/y: no i niestety te bóle mogą być coraz częstsze i bardziej bolesne jeśli on sie nie obróci :no::baffled::angry:

Do góry