reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Kira witaj! Antybiolem się nie przejmuj, lepiej to niż infekcja bobaska! No czas leci szybciutko, ja właśnie robię ostatnie pranie i się pakuję.

Mrozik o, dokładnie taki płyn kupiłam! Bielendy, nie drogi ale bardzo dobry. To do mycia a napary można dodatkowo, ale mi się szybko wszystko zagoiło. Tylko raz przymoczki z Rivanolu robiłam, jak mi w jednym miejscu leciutko spuchło, na drugi dzień ani sladu.

Aniulka lepiej nie stosowac szarego mydła, bo zły odczyn pH a takich prawdziwych juz i tak nie dostaniesz, więc lepiej nie ryzykować.

No nieźle Kira - a ja w gazecie miałam artykuł na temat zgagi i tam napisali że mięta wzmaga zgagę. Troszkę mnie to zdziwiło bo to reni co ja mam to takie miętowe :-D:szok:.Starałam się unikać nawet soków jabłkowo miętowych :-D

Hej dziewczyny :-)
u nas w szkole rodzenia tez położna polecała płyn z wyciągiem z kory dębu :tak: tantum rosa podobno wysusza czyli to co wcześniej wspomniałyscie :tak:
Mam pytanie bo skoro jest bardzo prawdopodobne że bede miała cesarke to jak pielęgnować blizne po operacji? czy też można stosowac ten płyn z kory dębu? czy słyszałyście moze o innych sposobach?

dzieki dziewczyny za wyjasnienia:-) co do tego picia herbatki przez mame to tez slyszalam,ale nie bylam pewna czy t faktycznie funkcjonuje tak jak powinno. a czy taka herbatke moge juz pic od samego poczatku,jak sie mała urodzi?czy moge ją pic zapobiegawco czy tylko wtedy gdy pojawi sie kolka??

no i następne pytanie...:-)wiem macie mn ejuz dosc :crazy::sorry2:...od ktorego miesiaca mozna cos podawac dziecku (i co to moze byc) oprocz cyca??

Raabit chciałabym coś podpowiedzieć, ale nie mam zielonego pojecia. Zapytaj położnaj w szkole albo dopytaj w szpitalu, po porodzie.

Kasia można pić tą herbatkę od początku, polecam Hippa z kopru włoskiego i jest jescze z innymi ziołami na trawienie. Ja pijałam zapobiegawczo, jak tylko mała miała bąki albo ja miewałam wzdęcia, bo kolek prawdziwych nie miała na szczęście.
A samym cyckiem można karmić do pół roku, dopiero wtedy zacząć coś podawać innego. A najwcześniej po skończonych 4 m-cach życia, jak na butli to też po 4.

A co tu tak pusto?
Jak ja bym sobie zjadła coś słodkiego.....!@#$%^&*()_+

jejku jak ja nie lubie takich herbatek,zadnych ziół:baffled:no ale cóż dla małej sie poświęce;-)

Naur jeny Ty to juz faktycznie w ostatnim okienku jestes:szok:ja juz czuje ze niedlugo sie posypia wiadomosci ze juz co niektore sa rozdwojone...ciekawe tylko ktora pierwsza...:crazy:ja to pewnie ostatnia wiec chowam się w kąt:sorry2:

herbatke z kopru tez kupilam, tantum rosa tez duzo ludzi poleca wiec zakupilam. okaze sie czy bedzie dobre czy nie. zgage tez mam ale raczej w nocy. w dzien mnie nie meczy. reni pomaga ale tylko przez kilka godzin. staram sie nie jest wieczorkiem mandarynek bo po nich mam.

dziewczyny mam pytanie co do tychkolek :confused:
czym objawia sie typowa kolka? tym że maluszek płacze i boli go brzuszek? bo jestem już zakręcona :baffled::szok:

no i jeszcze jedno pytanie mnie męczy a wstydziłam sie spytać lekarza :zawstydzona/y: jeśli jest cesarka, a wcześniej wody nie odejdą to w jaki sposób oni sie ich pozbywają? w czasie operacji? czy przed operacją przebija sie pęcherz? :baffled::szok::crazy:

reklama
Raabit nie mam zielonego pojęcia. Może przekuwaja pęcherz tak jak w przypadku porodu naturalnego gdy wody nie odejdą.
Ja dziś miałam kolejną wizytę. Lekarz mówi że jeszcze około 2 tygodni. A więc prawie w 40 tygodniu, no chyba że nagle coś zacznie się dziać. Ale narazie szyjka trzyma. Synus waży 3100, więc lekarz mówi że będzie taki akurat ani za mały ani za duży. No ale tak jak Naur pisała z tą wagą może byc różnie.

Do góry