reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ja jescze ani troche nie czuje zebym miała rodzic...:baffled:no ale ja jestem z konca sierpnia wiec jeszcze mam czas.

Dziewczyny ja juz kiedys poruszalam ten temat,ale prosze powiedzcie mi jak ubiera sie te kaftaniki(koszulki) ubiera sie to pod body,pod spiochy czy jak?bo mi sie wydaje ze to sie bedzie podwijac i wcale nie bedie wygodne.ja bym ubrala to na odwrot czyli najpierw body a na gore ten kaftanik,doradzcie bo ja oszaleje z tej niewiedzy,teraz sobie zdaje sprawe ze najprostsze sprawy sprawiaja mi trudnosc:baffled::baffled:

reklama
Ja też biorę magnez zwykły z B6 trzy razy dziennie po tabletce. To niby przeciwskurczowo, ale jak mam skurcze to mam i tak a niby i to i fenoterol biorę. Co by było bez leków??!

Kasia takie koszulki cienkie-kaftaniki to na spód, dopóki pępek się nie zagoi, na to kaftanik normalny, wierzchni i śpiochy albo tylko sam pajacyk. Fakt, podwijają się, ale zapewniają wietrzenie pępuszka. A potem zamiast tego pod spód body z długim albo krótkim rękawem a na to kaftany, śpiochy albo pajacyki. Zrozumiałe? :-)

Naur - przyznaję rację ja tak właśnie ubierałam małego na poczatku koszulka na to kaftanik i spioszki. Jak pepuszek odpadł to wtedy zakładałm body i na to kaftanik.
Sylwia - temperatura raczej chyba nie ma znaczenia bo na poczatku to wydaje mi się ze wszystkie noworodki ubiera sie podobnie bo one w pierwszych dnaich zycia narażone sa na szybkie wyziebienie ciałka. Oczywiście jesli beda upały to wiodomo z ilością rzeczy nie ma co przesadzać bo wtedy może dojsc do przegrzania.

Ja do szpitala biorę koszulki i pajacyki, to najprościej założyć a jak będzie upalnie to sama koszulka i okryć pieluchą flanelową.

Hej dziewczynki,
z tym ubieraniem to faktycznie zależy od pogody ;-) słyszałam ze lepiej ubrać za lekko niż za ciepło ale ile w tym prawdy? to nie wiem :-(
Naur z ZZO w redłowie to słyszałam ze nie ma problemu ;-) poza tym troche sie podbudowałam bo u mnie w szkole rodzenia mimo że położna jest z wejherowa to bardzo pozytywnie wypowiadała sie o szpitalu w redłowie :tak: dlatego ja już zdecydowałam sie na redłowo :-D a Ty jednak Gdańsk?

Ja na wizyte ide dopiero 10 lipca i sama jestem ciekawa jak tam moją szyjka i czy mały sie przekręcił główką do dołu! :dry:
Dzisiaj mój mąż złożył łóżeczko dla malucha :tak: jak zobaczyłam jak słodko wygląda to juz tak zatęskniłam za maluchem że ze wzruszenia sie popłakałam :zawstydzona/y: ale ja wrażliwa sie zrobiłam :szok: chyba te hormony działają :crazy:
Pogłaszczcie swoje brzuszki ode mnie :-)

Tak sobie myślę co ja będę robić skoro mam leżeć?? :szok::szok::szok:Chciałam zrobić dla maleństwa buciki na szydełku lub na drutach...:tak:ale nie mam wzoru czy może wiecie gdzie szukać jakiegoś opisu wykonania takich rzeczy??:eek:będę wdzięczna za każdą podopowiedź:tak::-D
a w razie czego postaram się sama coś wykombinować:-D

reklama
hihih Naur teraz to juz w ogóle ogłupiałam,jakie to są koszulki cienkie a jakie wierzchnie?:eek::baffled:wiem ciemna jestem:sorry2:te cienkie to sa na przyklad takie wiązane z boku czy to juz są te wierzchnie?matkoo za duzo ttego:baffled:
no i czyli na poczatek raczej nie ubierac body?

Do góry