reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Dzieki dziewczyny za miłe słowa ...:-)

Ja chyba teraz zacznę panikowąć troszkę mam nadzieje że wytrzymam do sierpnia chociaż szczerze wam powiem że lekarz wczoraj po raz kolejny pytał mi sie czy na pewno chce mieć cesarkę tak jakby był przekonany że mogę urodzić wcześniej i że ta cesarka mogła by być zbędna. :dry:
W ogóle jakoś tak dokładniej oglądał małą na usg niewiem czy mam się juz wrazie czego spakować do szpitala :eek:
Po tej wizycie miałam wrazenie , że on nie był chyba do konca szczery ze mną może sie mylę ale takie było moje odczucie.
W pierwszej ciąży też miałam wczesniej rozwarcie i to juz w 7 miesiącu 2 cm i dałam radę do 38 tyg.

KasiaWie - myslę że nie masz się co przejmowac ze twoja córeczka wazy mniej niż moja , ona 3 tyg temu wazyła już 1500g... Mysle że na tym etpie każde dziecko indywidualnie przybiera na wadze i chyba takie porównywanie nie ma sensu.

Witajcie Mamusie.
Edytka trzymaj się mocno, byle do 38 tygodnia, a swoją drogą gratuluję dużej córci.
Ja też mam czasami wrażenie, że lekarz coś ukrywa. Zada pytanie a ja potem 2 dni się zastanawiam po co mnie o to pyta, coś jest nie tak? Myślę, że to jedna z przypadłości ciążowych.:-)
Ja miałam dzisiaj wizytę u "położnego" (śmiesznie brzmi ale cóż poradzę, że moja położna to facet).Dzieciątko główką w dół ale jeszcze nie w kanale rodnym, niby dobrze bo powiedział że szybko nie urodzę, ale mam zalecenie dużo chodzić bo to już 36 tydzień. jutro mam ostatnie badania krwi i pozaznaczał mi chyba o 5 analiz więcej niż ginekolog. Aha i umówiłam się na KTG w szpitalu na 19 lipca.

czesc dziewczyny.
u mnie dzis chlodnawo i całe szczescie:-)caly tydzien ma takie byc,wiec bedzie mozna przezyc;-)
mala od wczoraj cos wiecej aktywna jest,brzuch mi boksuje z kazdej strony:-)
a co do wagi to faktycznie,nie ma co porownywac,z reszta nawet dobrze ze moja nie wazy narazie tak duzo,moze bedzie mi lzej rodzic...hehe ale se robie nadzieje:-D:-p:-p

evelina - według kalkulatora ktorego podałaś to moja dzidzia powinna wazyć 2250 czyli jeszcze więcej.... dziwne :eek: zresztą to nie ma znaczenia ...;-)
Nawet taka waga z usg przecież nie daje 100% pewności ze dziecko napewno tyle waży w koncu to tylko program który oblicza tą wagę , najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa:tak:

Masz rację Edyta. Ja gdzieś wyczytałam, że tylko USG z 12 tygodnia tak naprawdę potrafi ocenić wiek ciąży, bo potem to już każdy z nas jest inny, jedni jesteśmy duzi drudzy mali. Z Marianną np. mówili mi, że wysoka, że się pomyliłam z terminem miesiączki i że się urodzi wcześniej. A mała przyszła na świat w 41 tygodniu 3280 i 50 cm. Co racja teraz jest wysoka i chociaż z grudnia przerasta prawie wszystkie dzieci ze swojej klasy.
Teraz to nawet mi nie chcą powiedzieć jaki będzie, mówią normalny. Najważniejsze, jak mówisz, żeby nam się urodziły te dzieciaczki zdrowe, czego Wam i Sobie życzę ze wszystkich sił:-)

Kasia gratuluje córeczki,a wagą sie nie przejmuj bo każda dzidzia jest inna:tak:
Edytka torbe do szpitala zawsze dobrze miec spakowana,niczemu nie szkodzi jak sobie lezy z boku:tak:ja swoja powoli kompletuje,tylko nie bardzo wiem jaki rozmiar ubranek wziac do szpitala-chyba wezme pare 56 i pare 62 bo nie wiem:eek:
Naur biedulko,moze jakis delikatny masaż by ci sie przydał?Mnie plecy bolą w nocy a dzis od rana strasznie miednice mi rozpycha-nieprzyjemne uzucie:crazy:
Evelina wedlug kalkulatorka to którego podałas link moja dzidzia powinna ważyć 2750:szok::eek:dobrze ze tyle nie wazy:-D

No to wynika, że moje ma już ważyć 2250g..:szok: No bo faktycznie teraz jest szybki przyrost wagi. No i dobrze, niech rosna zdrowo!!

Kira oj uwielbiam masaże, tylko nie ma kto mi zrobić a nie stać mnie teraz na wydatek w salonie..trudno. Ale dzisiaj jest juz lepiej, narazie nic nie boli :tak:

Za to od rana leje i wieje bardzo, ot taka odmiana. Przynajmniej roślinki dostaną wody.

Edytko ach, z lekarzami to różnie bywa. Najlepiej spakuj się i spokojnie czekaj.

Evelinakol no to Ty juz właściwie w każdej chwili możesz urodzić. No to spaceruj żeby główka się ładnie wstawiła :-)

reklama
Cześć Rusałeczki:-)jak miło wstac kiedy na dworze w końcu chłodniej.Jakos od razu mam więcej energii do zycia i tak ma byc u mnie do końca tygodnia:-):tak:bardzo bardzo się z tego cieszę
Evelinakol jak fajnie, ze juz tak niewiele dzieli Cię od spotkania z dzieciątkiem:-)ja sie ciągle zastanawiam jak to w ogóle bedzie kiedy sie zacznie, czy poradzę sobie z oddychaniem i parciem:eek:
Na szkole rodzenie każa nam ćwiczyc bezdech, żeby się nauczyc aktywnie przeć a mnie sie wydaje, że nie bede o tym poamietać jak przyjdzie co do czego:no: W ogóle dzisiaj mam od rana jakiegoś stresa związanego z porodem i chyba zaczne powoli pakować torbę, żeby przynajmniej tym się nie denerwować, chociaz według mojej gin to poród nie będzie wczesniej niz za 6 tygodni, bo u mnie jeszcze wszystko pozamykane a szyjka twarda.

Naur a moze na bóle kregosłupa spróbuj troszke poćwiczyć np jakies kocie grzbiety itp.Ja co wieczór ćwicze i troche pomaga.

Do góry