reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dziewczyny a ja mam problem:-pwiem że na ten temat była już mowa ale ja nadal jestem zielona w tym temacie:eek:mianowicie chodzi mi o marke kosmetyków dla dzidzi.co kupujecie lub kupilyscie,co mozecie polecic a co odradzacie,chodze miedzy półkami w sklepie i głupieje bo nie wiem co bedzie najlepsze.Niby z mężem nie mamy zadnych alergii,w rodzinie tez nie ma ale skad moge wiedziec ze Adaś nie bedzie miał :baffled:i potem wymieniac wszystko to tez mi sie nie usmiecha:no:moecie pomóc?

reklama
Hehe a moja córa powinna ważyć 1800g. Tak jak któraś napisała i wśród nas są duzi i mali:-). Czytam miesięcznik DZIECKO.Jest tu napisane, że termin porodu bardziej wiarygodny jest licząc od miesiączki niz z USG. Przekonałam się na sobie - inny aparat -inny wynik. Moja koleżanka urodziła bobasa 2500g po 3 tygodniach ważył 4250g:-DA im mniejsze dziecko tym lżej urodzić - KAżDY mi tak mówi. Ja ważyłam 4250g 57cm - mama była bardzo szczupła i prawie umarła przy porodzie:sick:

Witajcie mamusie w ten chłodny dzionek :-)

Kira24 Jeśli chodzi o kosmetyki to ja na początek tylko olejek do kąpieli oilatum a póżniej mleczko lub balsam do ciała Johnson's baby i mydełko Bambino:tak::-D

Jeśli chodzi o poród to chyba normalne że mamy obawy:sorry2::tak:ale myślę że damy radę:tak::tak::tak:trzeba myśleć optymistycznie:-DPrzy pierwszym porodzie bardzo bałam się parcia że nie będę umiała:zawstydzona/y:a jak przyszło co do czego to okazało się że wcale nie było źle:no::-)córka urodziła się już przy drugim skurczu partym :tak::-Dte pierwsze skurcze były dla mnie gorsze:tak:

Ja idę dziś do lekarza i na usg:szok::eek: na 15. Trzymajcie za mnie kciuki prosze...Bardzo się boję czy wszystko jest ok.
To idę się szykować.Trzymajcie się:-)miłego dnia:-D

Janbor ja ćwiczę różne pozycje, ale czasem i to nie pomaga. Ale dzisiaj już na przykład nic nie boli.

Kira płyn Oilatum 0+ do kąpieli na początek a potem Nivea Baby, u nas się sprawdziło, ale czy nie alergizują nie wiem.

Gosia trzymam kciuki, spokojnie, będzie dobrze!
A skurcze parte w porównaniu z wielogodzinnymi skurczami normalnymi+bóle krzyżowe, to bułka z masłem. Szybko i w zasadzie już mało boleśnie.

Naur w sprawie skurczy zgadzam się w 100%:tak::tak:parte już mnie nie bolały nawet poczułam ulgę...:-)gorsze te wcześniejsze:szok::tak::-Dale wszystko da się przeżyć:-D:-D:-D

Gosia powodzenia na badaniu.
Kira ja też używałam Oliatum i potem mydełka Nivea dla dzieci. Nie ma co zakładać od początku, że dziecko będzie alergikiem, wiem, że teraz to dużo częstsze, ale może będziecie mieli szczęście.
Co do porodu to faktycznie jestem o krok, ale wcale nie czuję się gotowa. Radek zresztą też ostatni stwierdził, że jeszcze nie dojrzał:szok::-D. Jak miała sie urodzić Marianna to tak strasznie czekałam (41t), a potem ponad całą tą radość byłam wściekła na siebie, że więcej nie spałam, nie leniuchowałam, nie robiłam rzeczy na które potem nie ma czasu. Ale jak tak wystawi mój synuś jakąś cząstkę swojego ciałka to mam taką ochotę go dotknąć, przytulić...

Evelina ja też już zaczynam tęsknić do kruszynki. A tak teraz spojrzałam, to jestem o 10 dni od Ciebie, to też nie duzo już zostało.

Cześć kobitki!
Jakoś nie mam ostatnio natchnienia do pisania.
Od rana mam skurcze w prawym boku, już wzięłam no-spe, ale jak tak będzie dalej to chyba pójdę szybciej do mojej gin. Nad ranem miałam też okropny skurcz łydki i pięty - myślałam że mi nogę wykręci.
Powoli rozpoczynam pakowanie przed przeprowadzka, żeby potem nie było wszystko od razu.
A jak tylko mogę to spędzam z dziećmi czas na powietrzu :-)

Witam ponownie :-)

Już jestem po wizycie ale trafiłam dziś :-Dposzłam wcześniej przede mną były 3 osoby ale wszystkie tylko po receptę:tak:więc wizytę miałam mieć na 15 a wyszłam już o 14.15:tak::-D
No więc moja niegrzeczna szyjka skróciła się jeszcze bardziej :wściekła/y::angry:do tego mam już rozwarcie:szok:moja gin. określiła to że ujście zewnętrzne z rozwarciem na1,5cm a wewnętrzne przepuszcza opuszek palca:eek::baffled:zapisała mi Aspargin(magnez) i kazała leżeć duuuuużo:rofl2::tak:magnez mam brać 3 razy dziennie-czy wy też macie takie dawki???:sorry2:
Jeśli chodzi o dzidziusia to wygląda na to że wszystko z nim ok:-D:-D:-Djest ułożony główką na dół:tak::-) (całe szczęście że się odwócił:-))waży ok 1600g moja gin. mówi że w normie:tak:
Teraz pójdę na wizytę za 3 tyg. a przedtem badania na przeciwciała;-)
Lekarka mówi żeby wytrzymać chociaż jeszcze 3 tyg aż będzie skończone 35tyg. a potem to już luzik:tak::-D

Zmykam narazie bo się rozpisałam:tak:dzięki za wszystkie kciuki:tak::-D

reklama
Gosia - to witaj w klubie z tym rozwarciem ... musimy dać rade jakoś :tak:
Co do dawki magnezu to ja też biorę 3 razy dziennie i po 2 tabletki Lactomag B6 , ginekolog mowił ze nie ma możliwosci przedawkowania i napewno taka dawka nie zaszkodzi tym bardziej że w ciąży jest duże zapotrzebowanie na magnez;-)
Ja też ide za 3 tyg ciekawe czy coś tam w środku nam sie zmieni czy nie :baffled: oby nie ... bo im dłuzej nasze skarby pomieszkają w naszych brzuchalkach tym lepiej:tak:

Do góry