reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Raabit ja tez mysle ze poród to naprawde nagła i wazna sytuacja wiec musza nas przyjac ale różnie to bywa wiec wole cos pomysle wczesniej moze to głupi pomysł ale człowiek o róznych rzeczach mysli :rofl2::-p

Natalka jak pomyśle ze co miesiąc odciągają nam tyle składek na ubezpieczenia zdrowotne to mnie krew zalewa na samą myśl o porodzie w prywatnym szpitalu! :wściekła/y:

Witam po raz kolejny w dniu dzisiejszym:-)
Byłam u ginekologa i ... no niestety mam już rowarcie więc dostałam odpowiedź na to dlaczego nie czuje szyjki bo ona sie juz skróciła:baffled: Rozwarcie jest malutkie jak to mój ginekolog okreslił na opuszkę palca no ale co uważać trzeba bo ja się ruszy to odwrotu może już nie być:eek:
Malutka waży 2100 po raz trzeci potwierdził ze to dziewczynka ale oczywiscie zażartował że jak bedzie chłopak to mi powie hihi:rofl2::-D

Znów pobrał mi posiew mam nadzieje ze juz nic mi nie wyjdzie chociaz powiedział mi że nawet jakby teraz znów coś wyszło to nie bedzie mnie juz faszerował antybiotykami bo on chciał mnie uchronic przed zakarzeniem macicy i przedwczesnym porodem a że juz 32 tydzien to dziecku nie powinno sie nic stac gdyby przyszło na świat.;-)

Co do puchniecia stóp - kazał zrobic badania na mocz i mierzyc cisnienie jesli wyjdzie białko to mam sie z nim skontaktowac. Pytałam tez o dretwienie wiec mówił ze widocznie dziecko gdzieś uciska na nerwy dlatego tak się dzieje.

No i to by było na tyle kolejna wizyta 16 lipca czyli znów za 3 tyg ... :tak:

Dziewczynki jeżeli chcecie wiedzieć jak ułożony jest Wasz bobas, zróbcie tak: połóżcie się płasko na plecach i powoli unoście głowę - patrząc na brzuch. Oprzyjcie się na łokciach. Chodzi o napręzenie mięśni brzucha. U mnie nad pępkiem wzdłóż brzucha widać wzniesienie - to boczek małej:-)

KasiaWie gratuluję córeczki :tak::-D:-) a wcześniej nie wiedziałaś co będzie??Ja niby znam płeć ale sama niewiem czy wierzyć...:rofl2::dry:zobaczę czy jutro się potwierdzi:tak:trzymajcie kciuki jutro bo bardzo się boję:eek::eek:

janbor25 ja też nie badam szyjki moja gin. mówi że to może nawet poród przyspieszyc:szok:zostawiam to bardziej kompetentnej osobie-mojej pani doktor:-Ddlatego też byłam w szoku jak przeczytałam na tamtym forum że dziweczyna bada sobie przy każdym myciu:szok::eek::baffled:

edyta80 napewno będzie ok tylko uważaj na siebie dzidzia już całkiem spora:tak::-D:-)

miłego wieczoru dziewczyny:tak::-D

No jestem już spowrotem :-)

Edytko uj, no to teraz mocno nogi zaciskaj ;-)Mam nadzieję, że wytrzymacie jak najdłużej, ale teraz już bobas duży i coraz bezpieczniej :tak: Trzymam za Was kciuki!!

Kasia gratuluje dziewuszki!! A nad Julką się lepiej zastanów, bo jak Ci się taka łobuziara jak moja trafi?? :rofl2:

Raabit dzięki za dobra myśli! A wiesz może czy w Redłowie maja jeszcze ZZO? Bo w niektórych szpitalach pokasowali:baffled:

Natalka porodówki i ratunkowe nie strajkują, bo kiedy w szpitalu jest strajk, to jest jak podczas ostrego dyżuru, a poród to ewidentnie nagły przypadek. A anestezjolodzy są zakontraktowani, więc też nie strajkują. A z resztą ja przecież teraz podczas strajku byłam w szpitalu i lekarze jakoś działali :tak: Spokojnie!

Gosia moja dzisiaj odwróciła się na drugi boczek i tak mi teraz niewygodnie i boli jak kopie :sorry2:niech szybko wraca na tamten, bo jakoś wygodniej było.

A czuję się dzisiaj fatalnie, wszystko od cycków do ud mnie boli; i plecy i brzuch i pęcherz i spojenie lonowe i skurcze mam :crazy: Zaraz ide do wyrka.

Raabit dzięki za link,tez to znaazłam,fajne rzeczy tam są:-)

Gosia dopiero dzis sie dowiedzialam ze bedzie dziewczynka,caly czas zylam w niewiedzy no i szczerze mowiac myslalam ze wytrwam do konca,no ale coz:-)

Edyta Twoja mała juz 2100 wazy?:szok:a moja niecałe 1600,czy to nie za mało?jestes tylko o tydzien dalej ode mnie

Naur hhihiih to imię juz od dawna mi chodzi po głowie i narazie zadne inne nie wygrało,a ze bedzie łobuziak to i tak wiem,pewnie po mamie to bedzie miec :-D

reklama
Kasia moja ważyła w 31+4, czyli 2 tyg. temu 1650g, więc jest OK. Normy na 32tc. to 1600-1800g.
No to zyczę wesołej Julki-łobuziary!

Uciekam spać, papa!

Do góry