reklama
Mi lekarz mówił ze na tym etapie cieżko jest zmierzyć długosć dziecka :-( z książki wynika ze na tym etapie dziecko powinno mieć jakieś 45cm a 27cm to w 26 tygodniu! dlatego nie bardzo rozumiem jaki pomiar ten facet miał na myśli a podał wage?
natalka_25
Sierpniowa mama'07
A ja juz mam stresa przed jutrem jejku jakbym chciała zeby było ok. A jak u Was z oddawanirem moczu ja co chwile musze do wc nawet dłuzej na dworze i juz musze najgorsze jrdnak jest to ze jak mi sie zachce to sie boje ze ... ale wszystko przedtrzymam dla mojego skarba.
ja juz uciekam dobrej noct dla Was
ja juz uciekam dobrej noct dla Was
Luxik
:)
Mi sie zdaje ze ci dlugos podal nie liczac nozek, mi tez tak powiedzial, odrazu sie spytalam czy to nie za malo, a on do mnie ze nie liczac nozek, bo nozki sa zawsze jakos dziwnie zgiete, dlatego nie powie nam dlugosci tak dokladnie, takze Sylwia napewno chodzilo mu o dlugosc cialka nie liczac nozek;-)
A ja sie tak nameczylam dzisiaj tym rozpakowywaniem i skladaniem wozka ,ze juz wiecej nic dzisiaj nie robilam !! Coz za szczescie!!!
Do tego obzaralm sie wlasnie batonikami i wafelkami, okropne, ale nie moglam wytrzymac.... Jutro dieta, platni owsiane
A ja sie tak nameczylam dzisiaj tym rozpakowywaniem i skladaniem wozka ,ze juz wiecej nic dzisiaj nie robilam !! Coz za szczescie!!!
Do tego obzaralm sie wlasnie batonikami i wafelkami, okropne, ale nie moglam wytrzymac.... Jutro dieta, platni owsiane
Sylwia napewno było to pomiar do pupy, bo z nogami się nie mierzy na USG, tylko tak podaja w książkach i artykułach dla nas żeby sobie lepiej wyobrazić wielkość dziecka. A waga to jednak raczej 1450 a nie 1000, moja miała tydzień temu 1650 a idziemy równo z terminami. Norma na ten etap to 1500g.
Mongea no to STO LAT dla małej panienki!! I gratuluję sukcesów toaletowych!!
Dzisiaj już czuje sie lepiej, ale martwię się bardzo. Po wizycie jestem i lekarka powiedziała, że mam wytrzymać jescze 4-5 tygodni chociaż.
Mongea no to STO LAT dla małej panienki!! I gratuluję sukcesów toaletowych!!
Dzisiaj już czuje sie lepiej, ale martwię się bardzo. Po wizycie jestem i lekarka powiedziała, że mam wytrzymać jescze 4-5 tygodni chociaż.
reklama
O znalazłam:
tydzień 31
Rosnę zdrowo. Dziecko ma teraz około 28.5 cm długości od czubka główki do pupy (43 cm z wyciągniętymi nóżkami). Waży około 1,5 kg. Od kilku tygodni jest już w pozycji płodowej, z podwiniętymi nóżkami. Jeszcze dużo przed nim pracy – w tym miesiącu nie przybędzie mu wiele wzrostu, ale za to przybierze na wadze około 900 gram. Jeszcze dziewięć tygodni i będzie gotowe na pierwsze spotkanie z tobą!
tydzień 31
Rosnę zdrowo. Dziecko ma teraz około 28.5 cm długości od czubka główki do pupy (43 cm z wyciągniętymi nóżkami). Waży około 1,5 kg. Od kilku tygodni jest już w pozycji płodowej, z podwiniętymi nóżkami. Jeszcze dużo przed nim pracy – w tym miesiącu nie przybędzie mu wiele wzrostu, ale za to przybierze na wadze około 900 gram. Jeszcze dziewięć tygodni i będzie gotowe na pierwsze spotkanie z tobą!
Podziel się: