reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ja w swojej książce znalazłam 45cm. A może to bez nóżek mierzył. Chyba nie da się zmierzyć już w całości. Ostatni pomiar całości 5, 3cm w 11 tygodniu mam:-D

reklama
Mi lekarz mówił ze na tym etapie cieżko jest zmierzyć długosć dziecka :-( z książki wynika ze na tym etapie dziecko powinno mieć jakieś 45cm a 27cm to w 26 tygodniu! dlatego nie bardzo rozumiem jaki pomiar ten facet miał na myśli :szok: a podał wage? :confused:

A ja juz mam stresa przed jutrem jejku jakbym chciała zeby było ok. A jak u Was z oddawanirem moczu ja co chwile musze do wc nawet dłuzej na dworze i juz musze najgorsze jrdnak jest to ze jak mi sie zachce to sie boje ze ... ale wszystko przedtrzymam dla mojego skarba.
ja juz uciekam dobrej noct dla Was

Podał - ok 1kg, a w sobotę mój ginekolog powiedział 1450. Widocznie schudła przez 4 dni:-DDupek powiedział że błąd wadze to ok 0.5 kg. Może i pomiae ma błąd np 20 cm:-D:-D:-D

Mi sie zdaje ze ci dlugos podal nie liczac nozek, mi tez tak powiedzial, odrazu sie spytalam czy to nie za malo, a on do mnie ze nie liczac nozek, bo nozki sa zawsze jakos dziwnie zgiete, dlatego nie powie nam dlugosci tak dokladnie, takze Sylwia napewno chodzilo mu o dlugosc cialka nie liczac nozek;-)

A ja sie tak nameczylam dzisiaj tym rozpakowywaniem i skladaniem wozka ,ze juz wiecej nic dzisiaj nie robilam !! Coz za szczescie!!!
Do tego obzaralm sie wlasnie batonikami i wafelkami, okropne, ale nie moglam wytrzymac....:baffled: Jutro dieta, platni owsiane:-D:-D:-D

Właśnie wrócił mąż. Widział jak dupek robił usg- mówi, ta kreseczka od główki do pupki była, a nóżki zgięte w kolanach. Ja niedługo oszaleje!!!!!!!!!!!!!

sylwia31 nie przejmuj się to napewno pomiar od główki do pupy:tak::-Dnapewno będzie dobrze:-)
hmm...ciekawe ile moje maleństwo mierzy i waży:confused:
dobrej nocy :-D:-D:-D

Sylwia nie przejmuj sie w końcu facet nawet płeć źle określił a co dopiero mówić o wymiarach :szok: nie ma sie co sugerować tym wynikiem :tak: głowa do góry :-)

Sylwia napewno było to pomiar do pupy, bo z nogami się nie mierzy na USG, tylko tak podaja w książkach i artykułach dla nas żeby sobie lepiej wyobrazić wielkość dziecka. A waga to jednak raczej 1450 a nie 1000, moja miała tydzień temu 1650 a idziemy równo z terminami. Norma na ten etap to 1500g.
Mongea no to STO LAT dla małej panienki!! I gratuluję sukcesów toaletowych!!

Dzisiaj już czuje sie lepiej, ale martwię się bardzo. Po wizycie jestem i lekarka powiedziała, że mam wytrzymać jescze 4-5 tygodni chociaż.

reklama
O znalazłam:
tydzień 31

Rosnę zdrowo. Dziecko ma teraz około 28.5 cm długości od czubka główki do pupy (43 cm z wyciągniętymi nóżkami). Waży około 1,5 kg. Od kilku tygodni jest już w pozycji płodowej, z podwiniętymi nóżkami. Jeszcze dużo przed nim pracy – w tym miesiącu nie przybędzie mu wiele wzrostu, ale za to przybierze na wadze około 900 gram. Jeszcze dziewięć tygodni i będzie gotowe na pierwsze spotkanie z tobą!

Do góry