reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

sylwia31 moim zdaniem powinnaś pojechać:tak:będziesz miała spokojne sumienie że niczego nie zaniedbałaś:tak:przy okazji powiesz jej jak potraktowano cie ostatnio-niech wie że Ty się nie godzisz na takie traktowanie:no::wściekła/y:najlepiej tak jak pisała Kira24 zadzwonić wcześniej i się upewnić czy będzie bo to dla ciebie jednak wysiłek taka podróż:szok:

a ja ciągle mam te kłucia w brzuchu:szok:kurcze może to coś poważnego???????:szok::no:

reklama
Gosia ja sie noie pytalam lekarza o te klucia bo mialam je tylko raz i to ewidentnie po przeciazeniu organizmu,ale u ciebie to nie fajnie:no:moze zadzwon do lekarza?

Kira24 to co napisalas o koleżance,nawet w głowie mi sie nie mieści.Ten lekarz omal nie pozbawił życia dlugo oczekiwanego dziecka.To okropne.Nie wiem czy w grę wchodzi rutyna,czy brak wiedzy tych wszystkich lekarzy.Z cała pewnoscia to wrecz przerażające sytuacje.

Chyba pojadę. Ale nie do poradni tylko prywatnie. Ona ma też gabinet prywatny. Ludzie stają się inni jak widzą kasę.Tylko o co jej chodzi- byłam u niej raz prywarnie robiła usg+ echo serca, wczoraj znowu to samo. Jak po to samo mam jechać po raz 3, to nie jadę. Pójdę tydzień wcześniej przed porodem, dziecko będzie większe, będzie lepiej widać i niech wtedy bada.
Jak pojadę to prawie cały dzień nic nie jem, jestem bardzo zmęczona i wkur..........To oczywiście wpływa na dziecko. I czy w tym więcej pożytku czy szkody?????????
Wczoraj dowiedziałam się ,że ocena wagi płodu ma błąd pół kilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!W sobotę na usg było 1450g a wczoraj ok 1 kg:szok:Dupek powiedział,że to w granicach błędu:szok:

Sylwia ja też uważam, ze lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić sie czy przypadkiem pani docent nie ma urlopu albo innej nagłej sprawy i czy bedzie :-) dopiero wtedy bym pojechała ;-) ale myśle ze jak pojedziesz to bedziesz miała czyste sumienie że zrobiłaś dla swojego malucha wszystko co trzeba :tak: mocno trzymam kciuki :-)

Gosia moze mialas jakis stres albo za duzo wysilku, ja tak mialam, nie umialam chodzic, skurcze mnie zaczynaly lapac, i lekarz zastosowal terapie magnazowa, a do tego tabletki rozkurczowe, ja mysle ze powinnas pojsc do lekarza , ale sie nie przejmowac

z tymi lekarzami to są trzy światy,strajkowac potrafia a usg nie potrafia zrobic...brak słów.:wściekła/y::dry:
ja dzis mialam chwile grozy,wyrżnęłam orła na schodach na dworze,padal deszcz i schody zrobily sie śliskie,ale naszczęscie upadłam na bok,wiec dzidziusiowi chyba nic sie nie stało,brzuch mnie nie boli ani nic,wiec chyba wszystko w porzadku.:sorry::confused::szok::dull:

dzis wybieram sie na szkołe rodzenia,ciekawe jak bedzie,mam lekkiego stresa;-)

Z innej beczki. Dla pocieszenia kupiłam wczoraj pieluchy New Beybe 1. Ale one nie mają wycięcia na pępuszek!!!!!!!!!
Dzisiaj na obiad sajgonki..POLECAM! Przepis na opakowaniu papieru ryżowego ( podstawowy składnik) Zjadłam 11 sztuk:szok:

reklama
Sylwia ja bym zadzwoniła i pojechała a swoja droga to bardzo nieładnie z jej strony zeby Ciebie narazac na taki stres

Kasiu uwazaj na siebie jesli cos ciebie boli to jedz do szpitala i to spradz ale skoro przewróciłaś sie na bok to mysle ze jest ok ale jak zaczniesz zle sie czuc to nieczekaj

Gosiu jak bedzie tak bolo to skontaktuj sie z lekarze czasem lepiej huchac na zimne, mnie tez bolał tak brzuch i tak jak Ola zastosowano magnez i tabletki rozkurczowe
Ja dzis dzień lenia posprzatałam mały sie troche kreci i wygina i mysle juz o jutrzejszym usg tak bym chciała zeby było wszystko dobrze....

Do góry