reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dziękuje dziewczynki! Kochane jesteście. Dziękuję! Ciąża powinna być szczęśliwym czasem dla kobiety. A ja przez te "rewelacje" od tych konowałów jestem wyczerpana psychicznie i powiem szczerze marzę już o końcu ciąży. Ale jeszcze 2 miesiące niepewności.............. W domu się wyciszam , uspokajam. Czuje mała kopie, jest aktywna - myśle, że nie jest źle. Ale po takiej wizycie - jestem załamana przez tydzień:-(

reklama
Dziewczynki zachęcam do wpisów w NASZE WYMIARY. To przedostatnia szansa zostania miss:-)Kończy sie już czerwiec

Witam mamusie:-)
U mnie dziś chłodno:-D:-D:-Dcałą noc padało:tak:nareszcie mam czym oddychać:tak::-).
Gorzej z samopoczuciem boli mnie drzuch(na dole) już od samego rana:szok::confused:niewiem sama może tak musi być??? Te kłucia narazie ustąpiły:tak:Maluszek dziś bardzo aktywny chyba też mu lżej jak tak chłodno:laugh2:

Miłego dnia dla Was i Waszych brzdąców:-D:-D:-D

hej dziewczyny
u nas też dziś chłodniej i aż sie lepiej oddych bo wczoraj to masakra łaziłam po mieście i musiałam szukać ławki aby usiąść bo tak mi sie słabo zrobiło

my już po usg no niestety dalej nie znamy płci dzidziusia bo wczoraj robił wszystko aby przypadkiem nic nie zobaczyć hihi ale lekarz powiedział że wszystko z nim ok ułożony jest główka w dół, ma 1745 g więc na ten czas jest dobrze wielkości niestety nie podał bo dzidzia nie miesci się już w całości w kadrze ale na szczęście wszystko jest dobrze ufff a mojemu dzidziusiowi samo badanie usg chyba się podobało bo kopał jak szalony hihi

z łożyskiem jak na razie (jest na równo z główką)też dobrze więc będę rodzić siłami natury to dobrze bo bałam się cesarki powiem szczerze że po tej wizycie jakoś tak mi lepiej i cieszę się że nie trafiłam na takiego lekarza jak Sylwia bo chyba bym nie wyrobiła nerwowo

Sylwia będzie dobrze może facet jakiś zakręcony ale tak jak dziewczyny pisza pewnie to był wymiar bez nóżek

Natalia odezwij się od razu po usg

a ty Kasia uważaj bo takie upadki naprawde teraz mogą być dla nas bardzo niebezpieczne w ogóle wszystkie teraz powinnyśmy bardzo uważać!!

Ola olej dietę ciasteczkową!! hihi później będziemy sobie radzić co lepsze aby zrzucić to i owo

pozdrwaiam

Sylwia juz niedlugo:tak:

Gosia to ja nie wiem czy nie bylo by lepiej gdybys poszla do lekarza,bo dosc czesto boli cie brzucho, wydaje mi sie ze moglabys to skonsultowac, byc moze to tylko jakies skurcze.

Aniulka masz racje, hehehe:-D, potem bedziemy zrzucac

Kobitki wy tak piszecie o tych upalach a u mnie leje i leje i leje, cieplo, swiezo, tez nie fajnie, bo wogole sie nie chce z domu wychodzic jak tak mokro.

aniulka01 cieszę się że z Twoim dzidziusiem ok :-D:tak:nie chciało pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką...pewnie chce zrobić mamie niespodzienkę :-D:laugh2:

Nie przejmuj sie Sylwia,lekarz niekompetentny i tyle.
A mi lekarz powiedzial ze nie mierza dzidzi na tym etapie bo jest za duza,z waga róznie,pewnie ze jest jakas granica bledu,ale bez przesady:confused:Ja sie dowiem za pare godz.ile moj brzdąc ma:-p
Aniulka to dobrze ze wszystko ok
Kasia musisz uważac,ale dobrze ze dzidzia sie rusza:tak:
U nas dzisiaj mokro i wietrznie,nie za cieplo,ale moze dobry taki odpoczynek od upałów:tak:

Witajcie rusałki :-) U nas pogoda tez się trochę popsuła ale nie powiem, żeby mi to poprawiło samopoczucie. Jak była senna tak jestem.
Ostatnio trochę zabiegana byłam w związku z zakończeniem roku szkolnego. No ale już świadectwa rozdane i mamy wakacje, więc tyle biegać nie będziemy :-D

cześc dziewczyny:tak:
u mnie dzisiaj troszke chłodniej, w nocy przeszła niezla burza i dobrze, bo juz cięzko było oddychać w te duchoty.

Sylwia tak jak dziewczyny mówią ten pomiar na pewno był od głowki do pupy, moja lekarka mi w ogóle nie podaje wymiarów bo mówi, że na tym etapie juz sie tego nie da sprawdzic, za to podała mi wagę i chyba będziemy mieć małą kuleczke bo teraz mała waży 2300:szok:
Gosia na Twoim miejscu nie lekceważyłabym tych bóli bo rzeczywiście cos często sie pojawiają i lepiej sie skonsultowac z lekarzem bo jakby sie cos działo to zdązy zareagować
miłego dziona wszystkim przyszłym mamusiom i ich szkrabom:-)

reklama
Uch, jak sennie dzisiaj; leje od rana non-stop a mi sie tak spać chce strasznie. Jeszcze godzinka i idziemy spać z Julką.
Janbor no to masz kawał dzidzi! Co prawda zawsze może wyjść błąd, bo Julka miała ważyć niby 3100 a miała 2700 kilka dni póżniej, więc blisko 0,5kg różnicy, mimo że specjalista świetny, to tylko komputery i są zaprogramowane jakośtam i tyle. Ale gratuluję! :-)
No zarobiłam trochę grosza, to jak tylko wpłyną idę na zakupy dla malucha, bo coraz bliżej a ja nic prawie nie mam.

Do góry