reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

KasiaWie ja też w czasie ciąży na święta wielkanocne sie tak przewróciłam. Bolał mnie brzuch i byłam załamana. Nie mogłam juz wytrzymać z bólu i zadzwoniłam do mojego gina. On powiedział ze mam leżeć wziąć 2 tabletki nospy i obserwować czy nie leci mi krew lub nie sączy sie jakiś płyn (wody płodowe). Na szczęście nic sie nie stało ale przeryczałam cały wieczór z nerwów. Lekarz mi mówił ze takie upadki są strasznie niebezpieczne bez względu na to czy upadniesz na brzuch czy na bok bo może łożysko sie odkleić :szok: to sa bardzo delikatne sprawy takze obserwuj sie i w razie czego od razu do szpitala :-(
Gosiu jeśli nadal bedziesz miała takie bóle to ja bym sie jednak skonsultowała z lekarzem chociażby telefonicznie :blink:
A ja dzisiaj też mam lenia chociaz musze sie ogarnąc bo na godz.18 szkoła rodzenia i dzisiaj mamy lekcje karmienia :tak: dowiem sie co można jeść a czego nie można jak sie karmi maluszka :-D no i wogóle jak sie go karmi bo nawet nie wiem jak dobrze trzymać takie małe ciałeczko :baffled:

reklama
Kasia kurcze uwazaj!! Mam nadzieje ze z podnoszeniem sie nie mialas problemow, bo jak o sobie pomysle , gdybym tak upadla to dlugo bym sie podnosila:blink:, jesli nie bedzie cie nic bolalo , a bobo bedzie sie ruszal , to znaczy ze nic zlego sie nie stalo:tak::tak:

Sylwia my mamy Pampers new born i one tez nie maja wyciec:confused::confused:, moze to nie ma znaczenia??

A ja strzelilam super gafe!!!!!!!!!!"Myslalam ze mam wizyte z anestezjologiem jutro, i dzisiaj dzwoni telefon a tu kobietka z naszej kliniki dzwoni czy wszystko u mnie w porzadku , wystraszylam sie , okazalo sie ze wizyta byla dzisiaj:szok:, pomylilo mi sie :baffled:

Ja po swoim upadku też czekałam aż mały sie poruszy i to były najdłuższe dwie godziny w moim życiu :szok: ale jak poczułam ruchy dziecka to popłakałam sie ze szczęścia :tak:
Najlepsze jest to że nie przypomniam sobie zebym kiedykolwiek upadła, a akurat w ciaży mi sie to przytrafiło :szok:
także uważajcie na siebie dziewczynki :-)

No ja wreszcie czuję się lepiej:tak::-Dnarazie mi przeszło chociaż najpierw oprócz kłucia czułam jeszcze ból w dole brzucha:szok:a potem przeszło wszystko.Jeśli się powtórzy zadzwinie do gin.:tak:Dziękuję za troskę:-D:tak::-)

ola_lux nie martw się ja w zeszłym miesiącu zapomniałam o wizycie u gina:szok::tak::zawstydzona/y:pani doktor zmieniła dni przyjmowania i to dlatego:tak:ale nie ja jedna-połowa pacjentek nie przyszła:szok::-D

Cześc dziewczyny, ten posiew mam mieczrobiony dopiero w 36 tygodniu tak mi powiedziała lekarka, ze teraz za wcześnie.W końcu sie dowiedzielismy juz na 100%, że bedziemy mieli córeczke:-):tak:strasznie sie ucieszylismy bo zawsze chcieliśmy miec pierwsza córke a mąz to juz w ogóle oszalał:-D:-)Mała waży 2300 i jak na razie wszystko jest super a rodzic mam nie predzej jak za 6 tygodni według mojej ginekolog.

Co do upadków w ciązy to rzeczywiście jest to bardzo czesta przypadłośc kobiet ciężarnych poniewaz przesuwa sie nam środek cięzkości do przodu a poza tym co tu kryc jestesmy mniej poradne wiec o upadek bardzo łatwo.Musimy wiec uważac ale wiadomo, ze to nie takie proste.
Sylwia ja tez sie zgadzam z dziewczynami, ze jednak powinnas na te konsultacje jechac ale wczensiej zadzwonic i sie upewnic czy lekarka bedzie bo to w koncu 9 miesiac jakby nie patrzec.

Ola dobrze Cie rozumiem z tym wózeczkiem, bo my jak kupiliśmy nasz to tez cały czas jezdzilismy po pokoju i nie moglismy sie napatrzec i w sumie nadal nie mozemy, bo to tak blisko.

Dzieki dziewczynki za odpowiedz odnosnie tych badań, o ktore pytałam:-)

a zmieniając tenat to nie wiem jak wy ale ja umieam z duchoty, po prostu u nas nie ma czym oddychać jest masakra poasuje wleźć do wanny z zimna woda i zniej nie wychodzić:no:

acha zapomniałam dodac odnosnie pieluszek, bo nam na szkole rodzenia połozna mówiła, że w sumie nie ma znaczenia jakie sie kupi ale żeby na poczatek po prostu wyciąc w pieluszce otwór zeby pasek nie uwierał dziecka w pępuszek bo jest to bardzo przykre doznanie dla takiego maluszka.

I jeszcze mowila, żeby wzrócic uwage na metki przy ubrankach i jesli sa ostre po praniu to zeby bardzo dokladnie je wyciąć bo moga draznic szkraba:-)

no to chyba na razie tyle, pozdrawiam

Dziewczynki mam pytanko Zostało mi 62 dni. Ten dupek zmierzył moją dzidzię i ma 27cm - powiedział,że trochę mała. Ile mierzą wasze skarbki?

Sylwia jesteś pewna ze powiedział 27cm? :szok: jeszcze upewniłam sie i w książce jest napisane ze 27cm to dziekco ma w 26 tygodniu ciąży! :baffled:
ja nie wiem dokładnie ile teraz ma moje dziecko bo mój gin mi nie mówił bo mały tak sie wiercił że ciężko był zmierzyć ale 27cm to miał już dawno temu.
Skoro usg robił ci jakis młody lekarz/praktykant to może nie znał sie za dobrze i wprowadził cie w błąd? :no: hmmmmmm

reklama
Do góry