reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jestem dziewczynki juz w domku, wróciłam cała i w zasadzie zdrowa. Cukrzyca jest, ale malutka, tylko dieta i kontrole. Dzidzia w porządku, dziewczynka na pewno, 1650g, zdrowiutka.
Napisze potem obszerniej co i jak i doczytam co u Was, bo teraz nie mam czasu, muszę się Julką nacieszyć.

reklama
O witaj Naur dzis wlasnie o Tobie wspominałyśmy super ze juz wróciłaś i ze wszystko jest wporzadku. Jak znajdziesz troszke czasu to napisz co i jak. Dobrze że juz z nami jesteś:-D:-D:-D

Naur,witamy,dobrze,ze juz w domciu jestes,Julia pewnie steskniona bardzo:-)
co do laktatorow,to wlasnie mnie oswiecilyscie:confused:musze sobie jakis kupic.Reczne sa tansze,wiec na pewno zainwestuje w reczny,tylko nie wiem jakiej firmy wybrac,czy wszystkie sie sprawdzaja?nawet te tansze?jesli macie jakies doswiadczenia to podzielcie sie.
Ola,swietnie,ze juz masz torbe przygotowana,ja jeszcze nic nie mam,nawet koszul jeszcze nie zakupilam:baffled:.A czas sie zbliża, jestem umówiona na cesarskie cięcie na 26 lipca,wiec chyba powinnam zacząć myśleć o tych wszystkich rzeczach,jakie musze zabrac ze sobą.W najblizszych dniach planuje pranie ubranek dla małej...

co do masowania krocza to słyszalam,ze lepiej tego nie robic,poniewaz moze wdać sie infekcja,ale byc moze sie mylę...Skoro położne polecają,to rzeczywiście może dobrze to robić.

A ja was żegnam dziewczynki na cały weekend:-(kompa nadal nie ma,wiec zajrze po weekendzie.Ładnej pogody wam życze i wypoczywajcie:-)

hej dziewczyny!!
rany nie było mnie jeden dzień a wy zapisałyście tyle stron hihi ale to dobrze bo dużo się dowiedziałam.

Naur fajnie że juz jesteś w domku dobrze że z dzidzia wszystko dobrze no i chyba waga fajna :)

Kasia gratuluję magistra!!

co do laktatorów to rozmawiałam z kolezanka i doradzała mi ręczny, że niby lepiej się sprawdzają i sama reguluję ruchy no ale to oczywiście tylko tak dla wiadomości

co do upałów to u nas MASAKRA!!! praktycznie nic się nie chce a z jedzenia to tak jak piszecie owoce, owoce i ..owoce a mojemu maluszkowi upały nie przeszkadzają i baraszkuje w brzuszku dość intensywnie hihi dopiero w czwartek idziemy do ginka na usg więc ja juz nie mogę się doczekać tej wizyty bo tez już chciałabym wiedzieć jak jest ułożony i jaki jest duży no i może się dowiem czy chłopczyk czy dziewuszka:)

wy juz tyle zajęć miałyście w szkole rodzenia a my dopiero na początku lipca zaczniemy tam chodzić ale przynajmniej z opisów wiem czego się można spodziewać :)

jeśli chodzi o poród to my też będziemy rodzić "razem" tym bardziej że to mój A bardzo chce ale to chyba dobrze

a co do golenia to wydaje mi się że pielęgniary nie powinny tego robić bez zgody!! co one sobie wyobrażają.Na szczęście mnie też nie będą goliły!!

Mrozik co tam u ciebie mam nadzieję że wszystko ok

ale się rozpisałam hihi papa (Madeline śliczne ciuszki!)

Kira też dzisiaj zauwazyłam ze mamy różnice w suwaczku :baffled: nie ma pojecia dlaczego :no:
Naur super, że już wróciłaś ze szpitala i ze wszystko w porzadku z maluszkiem. Nie ma to jak w domku :tak:
Co do laktatorów to już zrobiłam małą sonde wśród koleżanek i zdecydowanie polecają ręczne laktatory :tak: moja koleżanka jest zachwycona laktatorem który kupiła w aptece za 26zł firmy LAKTA PLUS. Widzałam taki tez na allegro ;-)
Faktycznie nie wiadomo czy laktator sie przyda wiec po co wydawać kupe kasy na firmowy elektryczny skoro ręczne polskie też są dobre :tak:

Czesc dziewczyny:-)jejku ale sie rozpisałyscie,chyba z godzine nadrabialam:-)
Naur dobrze ze juz jestes i dobrze ze wszystko w porzadku,cekamy na szczegóły:tak:
Ola wow szybka jesteś,ja to nie mam jeszcze nic dla siebe kupionego a Ty juz spakowana:szok:ja dopiero liste zrobilam co musze kupc hihhiih:-Dale chyba musze sie w koncu spręzyc.

Widze tutaj zazyla dyskusja o torbach,pieluchach,laktatorach...ja laktatora narazie nie kupuje,jesli bedzie potrzebny to wysle mojego A.zeby mi kupil,a co do siary to diewczyny mi tez jeszcze nic nie polecialo,ale to nie swiadczy o tym ze mleka nie bedzie.;-)
dzisiaj bylam na tescie z 50g glukozy,w poniedz wynik,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Syska to Ty chyba pierwsza zostaniesz mamuśka,skoro masz juz umówione cc :-)

aha dziewczyny,moja kolezanka co rodzila mowila mi ze podczas porodu wazne sa oddechy i jesli porafi sie je odpowiednio kontrolowac i odpowiednio wykonywac,to skurcze nie sa tak bolesne...oczywiscie nie wspomne o tym ze trzeba miec siły zeby jeszcze na tym sie skupiac:baffled::-Dale damy rade,w koncu kobieta stworzona jest do tego zeby rodzic musimy byc dobrej myśli:tak:

reklama
No to już postanowiłam :tak: kupie ręczny laktator :tak:
zastanawiam sie tylko czy brać do szpitala butelke ze smoczkiem dla malucha w razie czego? zapomniałam spytać w szkole rodzenia o to :wściekła/y: bo nie mam jeszcze zadnej butelki i nie wiem jaka pojemność jaki smoczek itd :zawstydzona/y:
słyszałam rewelacyjne opinie o bezkolkowych butelkach firmy avent ale czy one są takie super? słyszałyście coś? ;-)

Do góry