reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Sylwia ja dosłownie obżeram sie zimnymi arbuzami :tak: wspaniale zaspokajają pragnienie i głód ;-) pewnie dlatego w ciągu miesiaca przytyłam tylko 1kg :baffled: no ale wszelkiego rodzaju owoce to teraz moja specjalność :-)

reklama
A moja specjalność, to ZGAGA po wszelkich owocach:-) Najgorzej jest, gdy się położę. Na noc muszę RENIGAST.

Ja chodziłam do szkoły rodzenia przy pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona:tak::-Dprzy porodzie naprawde przydały się rzeczy których tam się nauczyłam:-)położna nawet powiedziała że poród przebiegł tak sprawnie że zaraz widać że chodziliśmy do szkoły rodzenia:tak::laugh2:bo rodziliśmy razem z mężem uważam że porody rodzinne to świetna sprawa:tak:;-)a Wy co myślicie na ten temat???

Co do jedzenia to nic mi nie wchodzi ale że bardzo mało przytyłam to trochę się do tego zmuszam:baffled: piję dużo wody niegazowanej objadam się owocami robię jakieś lekkie kanapki i oczywiscie lody. Dziś byłam u mamy na obiedzie zrobiła potrawkę:rofl::laugh2:pychotka

O olejku nie słyszałam ale chyba warto spróbowac:tak:
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

A jakie sa te wady golenia Raabit????:-:)szok::baffled::dry::shocked2:

Tez opycham sie arbuzem , ogolnie duzo owocow i pije duzo wody mineralnej. Na lody cos ochota mi zmiekla, ale kupie sobie czasami. Ogolnie to nie narzekam na apetyt, wczoraj sobie spaghetti zrobilam (znowu) i wielka miche salaty z pomidorem i olejem z oliwek a manow kuleczki miesne z ryzem , chyba dlatego mam juz 10 kilo do przodu. Dzis zrobie rybe:tak:

Gosia u nas tez bedzie porod rodzinny, nie wyobrazam sobie inaczej, moj man tez. Przeciez to takie cudowne przezycie dla nowej mamy i nowego taty, mysle ze po takim przezyciu rodzice zblizaja sie jeszcze bardziej do siebie.

Juz nie moge sie doczekac, porycze sie napewno, jedynie czego panicznie sie boje to bol. Bede napewno panikowac jak male dziecko, az wstyd.

Ola ja dzisiaj robie spageterie :-D moje ulubione danie ;-)
co do wad golenia to miałam na mysli golenie w szpitalu. Położna bardzo zalecała wykonać tę czynność w domu najlepiej przy pomocy męża/partnera. W szpitalu do porodu podobno golą "na sucho", wielorazowymi maszynkami, po których są podrażnienia i niestety pielęgniarki nie patrzą czy kogoś zatną czy nie bo w końcu co je to obchodzi :wściekła/y: sama pamiętam taki zabieg jak poszłam na wycięcie wyrostka :-( jedynie co mi utkwiło w głowie to ten zabieg golenia koszmar poprostu :szok: dlatego ja lepiej przygotuje sie do tego w domku :tak: poza tym położna mówiła że cytuje "nie golić sie na noworodka" tylko te części intymne "pod spodem, na dole" :-D tak to określiła :tak:

uffffffff .... no to ok, ja juz myslalam ze samo golenie ma jakies wady , ale z tymi pielegniarkami i sposobie golenia juz slyszalam , na szczescie mi nie beda musialy tego robic. :cool2:

Nie dawac sie golic w szpitalu:no:wogole nie ma potrzeby zeby to robily.Albo same albo wcale,nie ma dowodów na to ze lepiej sie ogolic,one to robia dla wlasnej wygosy a potem my cierpimy.Ja np nie moge sie golic maszynka jednorazowa bo mam straszne uczulenie i nie ma mowy zeby mi zrobily cos takiego:wściekła/y:bo nie recze za siebie:wściekła/y:
U nas poród rodzinny jak najbardziej:tak:nie bralismy innego pod uwage.
a czy do niego dojdzie?zalezy gdzie trafie:tak:Nie mam zamiaru placic 1000 za porod rodzinny:szok:
w wielu szpitalach sa beplatne jesli 2 rodzaca wyrazi zgode:baffled:dziwne to wszystko,dopytac musismy i wreszcie sie na szpital zdecydowac:tak:

reklama
ale sie rozpisalyscie no no no...Co do golenie to w domku sie tym zajme bo tu w anglii tego nie robia w szpitalu tym bardziej wole to sama zrobic lub z pomoca M. Poródrodziny hmm jak narazie tak bedziemy razem z M rodzic... Jego obecnosc bedzie dla mnie czym wspanialym:) A teraz sie musze pochwalic jakie cudeńko malemu kupilam
2491994_photo-0059.jpg

chyba mnie za to nie wyklniecie hehe ale musialam sie pochwalic no i na brzuszkach moj nowy juz duuuzy brzuszek przynajmniej dla mnie juz jest duzy :-D:-D:-D

Do góry