reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Czesc dziewczyny:-)dziekuje wam bardzo za trzymanie kciuków,juz mam mgr w kieszeni:-):-Dnie było tak strasznie,więcej szumu niż to warte,no ale nerwy zawse jakieś są;-)
wiecie co ja mam wrazenie ze moj maluch tez lezy bokiem,bo ciagle czuje jak mnie kopie po bokach brzucha,raczej mi to nie wyglada zeby byl glowka w dol,no ale z atydzien mam usg to sie okaze,ale moze zastosuje to masowanie brzuszka o którym pisala Kira:-)
co do ubranek to ja mam glownie w rozmiarze 62,na 56 mam tylko kilka rzeczy,bede musiala chyba jeszcze dokupic,bo brzuch mam maly wiec mysle ze bobas tez nie bedzie az tak wielki,no ale jak mowilam wszystko sie okaze na usg.

co do upałłow to ja juz tez wysiadam,jes mi straszne duszno i wydaje mi sie jakbym cała płonęła,stopy mam lekko spuchniete,ale nie w kostce tylko ze tak powiem "na szerokość"tzn nie miesci mi sie noga w zadnych butach,tylko w takich rozczłapanych.

dobra bo sie rozpisalam jak szalona:zawstydzona/y::-p

reklama
Gratuluje magistra Kasiu. A co do ułożenia to mój maluszek jest ułożony prawidłowo główką w dół i też od czasu do czasu czuję ruchy z boku brzucha i jak wczoraj szłam na usg to byłam pewna że jest ułożony poprzecznie bo przeważnie były to ruchy po lewej stronie. Ale okazało się że jest ok a akurat to miejsce sobie upatrzył i je bombarduje. Więc może będize ok.

Kasiu gratulacje!!!!

Mój maluszek strasznie aktywny, ciągle kopie. Nie wiem jak jest ułożony ale czuję kopnięcia koło pępka więc raczej główką w dół :-)
Jesli chodzi o rozmiary ciuszków to najlepiej tych najmniejszych 56 i większych 68 mieć kilka a najwięcej 62. Nawet jak dziecko jest mniejsze to tak szybko urośnie, ze ani się obejrzycie jak będą dobre. Poza tym jak będą takie upały jak teraz to zbyt dużo maluszków ubierać nie będziemy, raczej tylko się pieluszka owinie.

Denerwuję się dlatego, że ktoś przekręca moje słowa.
O ubrankach i rozmiarach rozmawiałyśmy już w kwietniu.........Ale jak ktoś chce paplać bez przerwy o tym samym to proszę bardzo. Dla mnie teraz najważniejszy jest szczęśliwy poród i zdrowie dziecka, a ubranka dla mnie są nieważne.
MADZIARA ja czuje kopnięcia pod żołądkiem, po bokach i w dole brzucha. Nieraz w tym samym czasie. :-D Może jakaś akrobatka:szok:

aha. Ale wydaje mi się Sylwia że trochę przesadzasz.
Madziara a ty już wiesz co będziesz miała. Coś mi się majaczy że kiedyś mówiłaś że gin przypuszcza że synuś. Fajnie by było taki rodzyneczek między trzema siostrami.

Ja tak nie myśle. Nic mnie tak nie drażni jak ktoś przekręca maje słowa. Chyba niektórzy piszą dla pisania, a nie podzielenia się jakimiś informacjami.

Pani MAGISTER Kasiu gratulacje!!! :tak:
Dziewczynki nie ma sie co tak ekscytować ubrankami ;-) każda kupuje to co uważa za słuszne :-D napewno wszystko sie przyda na początek a potem sie dokupi w końcu to nie problem :tak: dla mnie teraz też najważniejsze jest żeby maluch sie przekręcił głową w dół i żeby poród odbył sie pomyślnie :tak:
Byłam dzisiaj w szkole rodzenia i pytałam sie pani o te cwiczenia, które mają spowodować, że dziecko sie przekręci. Pani powiedziała mi, że są różne sposoby typu nogi do góry, skakanie na piłce, ruszanie biodrami na boki i masaże ale tak naprawde to w 95% zależy wszystko od dziecka :wściekła/y: niestety potwierdziła to co powiedział mój lekarz, że z każdym dniem dziecko jest coraz większe i będzie mu cieżej sie przekręcić. Do 36 tygodnia powinno maleństwo ułożyć sie prawidłowo do porodu, a jeśli tego nie zrobi to jest tylko 10% szansy że samo zmieni pozycje. W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak tylko trzymać mocno kciuki za mojego Maćka, żeby zechciał zrobić mamusi niespodzianke i odpowiednio sie ułożyć ;-)

Cześć mamusie!
Kasia gartuluje magistra! ja mam obrone 2lipca dziś dałam prace do oprawy mam nadzieje ze tez dam rade!jeszcze raz gratuluje!!!!
Jeśli chodzi o ubranka to ja mam w rozm. 62 i 68 niekupował jeszcze w rozm 56 zobacze po usg które mam 22czerwca!trzymajcie wtedy za nas kciuki kochane!
Mi dzień minał pracowicie a mialam sie nieprzemeczać:-p robiłam poprawki do pracy, obiadzik, introligator itd. Mój mąz dziś wrócił na małej fazie do domku bo jego przyjaciel zostanie po raz drugi tatusiem wiec musieli to jakos uczcić:-p:rofl2:.
Mój mały to raczej sie juz przeciaga czasem tak jak dzis rano czuje ze ma czkawke, i tez mam nadzieje ze jakos przekreci sie głowką w dół.
Pozdrawiamy!!!!:-)

Kasiu gratuluję!!!!! :-):tak::-D

Dziweczyny ja też myślę że niema co się tak martwić tymi ciuszkami:no:. Ja również popieram żeby nie kupować zbyt wiele tych małych bo i tak szybko będą za małe. Ja mam trochę po pierwszym dziecku ale myśle że kupię jeszcze coś dopiero po usg a tak na dobre to i tak będę wiedziała czego brakuje jak maluszek się urodzi:tak:wiele zależy tez od pogody jaka będzie:-D
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

reklama
Do góry