reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Sylwia31 dokładnie o tym samym pomyślałam :-D lepiej niech rzeczy bedą za duże, bo zawsze można podwinąć to i owo ;-) niż gdyby były za małe :baffled: bo wtedy to już problem :szok:
Najważniejsze zeby nasze maluchy były zdrowe! :tak:

reklama
RAABIT zgadzam sie w 100%. Najważniejsze jest zdrowie. Reszta to głupotki - dodatek, otoczka. Będziemy miały wiele lat na strojenie naszych skarbków:-)

Na poczatek GRATULACJE DLA SWIEZEJ PANI MAGISTER, Super Kasia!!! A odnosnie rozczlapanych butow:-D:-D, ostatnio (wczoraj) chcialam sie poczuc jak mama-laska:cool2:i zalozylam sobie moje czarne sandalki na obcasie , tylko przed dom zdazylam wyjsc jak mnie brzuch zaczal bolec i jak kaszka sie poczulam, na boso do pokoju wchodzilam po moje klapki-zwyklaki:-D
Lidka ja puszczam swojemu malemu pozytywke - pluszowa owieczka:tak:, jak sie za mocno rusza, przy tej muzyczce momentalnie sie uspakaja.:confused:

Kurcze laski!! moim zdaniem i Sylwia i Kira maja racje, bo forum jest od paplania i dzielenia sie wszystkim, bo kazda z nas przywiazuje wage do czegos innego, dlatego milo jest kiedy kazdej z nas problem jest poruszany, nawet jesli dla innej wyda sie glupi, a jesli chodzi o problem ciuszkow to tez racja ze mozna zawsze dokupic czy podwinac, a ewentualnie w pieluszke zawinac jak Madziara pisala,:tak:, ja mam na 56 pare i troszeczke na 62.

Natalka
moj facio juz zapowiedzial ze jak mu sie syn urodzi i z mama bedzie wszystko ok to idzie pic:-D:-D, troche mnie zaskoczyl tak otwarcie mi pojechal:sorry2::baffled: a po drugie troche szok ,bo nie przepada za alkoholem:-D:-D Mysle ze gdyby przyjacielowi sie dzidzia urodzila tez strzeliby sobie jakiegos "jelonka" hehe, ..oh ci nasi faceci

Naur wszystko w porzadku???

A u nas czas leci spokojnie, nie ma upalow, maly kopie.
Kupilam pierwsza paczke pampersow New Born!!! ale mi to radosc sprawilo!!! myslalam ze sie poplacze przy kasie, hehe.

Po za tym zamowilismy tez juz wozek, quinny buzz, mam troche wyrzuty sumienia, bo wszyscy nam mowili ze to za drogo, ze nie powinnismy, ze lepiej tanszy kupic a za reszte cos innego, wydaje mi sie ze moze to i racja?
tak czy siak za pozno, nie chce juz o tym myslec i nie slucham juz nikogo:wściekła/y:
Kupie tania wanienke i tanie lozeczko i juz.

Dobranoc kobietki:tak:

Kasiu ,gratuluje tytułu!!!O ubrankach bardzo chetnie bede czytac i chcialabym,zeby nikt nie narzucał tematu rozmowy drugiemu.Mamy wolność słowa,Sylwia,zarówno pisanego jak i mówionego!!!

A co do ubranek,kontunuuje temat,najwięcej mam na 62,pare ciuszkow na 56,ale doslownie pare,na wypadek,gdyby dzidzius byl krótki.Juz wiem,ze wagowo córcia bedzie duża:-),zobaczymy co sie przyda

Ola,ja tez juz mysle o kupnie pampersów,tylko wlasnie nie wiedzialam jakie wybrac:confused:zupełnie zielona jestem,pewnie w sklepie bym sie rozeznała,ale skoro pisze,ze nabyłaś new born,to mam problem rozwiązany;-)

hej kochaniutkie co tam u Was słychować ?
Dzis po kolejnej nie przespanej nocy strasznie się czuje pogoda do d.... i w ogóle nic mi się nie chce. William kopie jak oszzalały i wiem że jest główką w dół i tak jak Madziara najwiecej ruchów czuje w okolicy pępka którego już nie mam...(zanikł została tylko szrama po kolczyku :p)I ciągle rosne jem jak oszalała a tu wcale nie moge przytyc tylko mi w brzucholek wchodzi. Co do ubranek to mam troche w rozmiarze 56 i reszte 62 a wczoraj kupiłam pare pluszaków i takie fajne spodenki i koszulke bez rekawkow nie wiem czy to założę bo bodzaki najlepsze dla takiego malucha ale nie mogłam się powstrzymać przed kupnem takiego cudu :cool2:

Kasiu no gratulację... PANI MAGISTER no no no... Ciesze się razem z Tobą:)

Co do pampersow zaczynamy kupować od następnego tygodnia tak żeby było z dwiesta w domu jak mały przyjdzie:-D
Moj M też już zapowiedział że jak bedzie wszystko ok i przyjedzie nasz kumpel ze Szwecji do nas to piją ile wlezie..... biedakowi nalezy się bo teraz pracuje za nasza cała rodzinke i nie ma nawet czasu na porządny objad.
Oki dziewczynki nie zanudzam dalej... Teraz pisze jeden długi post na dzień i pewnie macie mnie dosc:p:p Pogłaszczcie brzuszki ode mnie pozdrówka:D:-D:-D:-D

Syska i z Tobą coś nie tak? Czy jak komuś gdzieś zabroniłam mówić o czymś????????????? Dlaczego przekręcacie czyjeśc słow?????????? Ja już jestem za stara na robienie publicznie zadym. Jeżeli macie przekręcać to co piszę , to lepiej nie komentujcie moich wypowiedzi. Widać, że jesteście młodziutkie i mało w życiu przeszłyście. Ja tak napisała Ola mogę córcie przynieść w pieluszce. Najważniejsze, żeby była zdrowa, żeby nie skrzywdzili jej w czasie porodu np nie zwichnęli barku, nie przydusili. Ja o tym teraz myślę i tym się powoli martwię. Wam ważniejszę są ubranka - proszę bardzo- piszcie o nich. TYLKO NIE PRZEKRęCAJCIE MOICH SłóW. Ja ten temat już skończyłam.

No a teraz witam Rusały. Od czasu , gdy się pozaliłam , że źle sypiam - śpię dobrze:-D:-D:-D Dziewczyny jakie pieluchy wybieracie? Czy jest podział na dziewczynki i chłopców w pieluszkach. Ja jestem w tym temacie zielona.
Kończy mi się oliwka na rozstępy. Używam od 3mca ciąży -baaaaaaaaaardzo wydajna. Nie mam żadnego rozstepu i nie wiem czy kupić kolejną butelkę. Czy jeszcze mogą się pojawić rozstepy?????/ Brzuch już chyba bardzo nie urośnie.
Dzisiaj chyba dokupię płyn do płukania i zacznę pranie ciuszków, bo już nie mogę sie doczekać ............

I dla jasności: Kira zacytuj to miejsce, gdzie mówię, że rozmowa o ubrankach jest głupotą, a Syska to,gdzie zabraniam mówić o czymś i narzucam temat.
Bardzo nie lubie takich sytuacji!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Witajcie dziewczyny!
U mnie kolejny upalny dzień:no::szok:.Mój maluszek się zbuntował i rusza się naprawdę bardzo mało:szok: wczoraj wieczorem trochę się powiercił dziś rano jeden malutki kopniaczek i to na tyle:eek::surprised:.Wczoraj wreszcie wybrałam się do koleżanki podciąć włosy wykorzystując to że zrobiło się chłodniej:tak::-D zrobiłam też większe zakupy:-)

sylwia31 ja na początek wybiorę pampers new born bo są fajne i doskonale się sprawdzają a pózniej pewnie będę próbować różnych bo słyszę opinie że jakieś tam są gorsze niż kiedys ale wiesz jak to jest...co osoba to opinia:tak:najlepiej sprawdzić samemu:-D.Ale na początek napewno pampersy.Z tego co wiem nie ma już podziału na pieluszki dla chłopców i dziewczynek:-D:blink:
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Do góry