reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dziewczyny mam pytanko:tak:
Co mogłybyście polecić na potówki???:szok: Moja córcia właśnie cierpi z ich powodu:no::wściekła/y::szok: Będę wdzięczna za każdą Waszą odpowiedż:tak::-):-DPozdrawiam
A tak na marginesie...ja też czuję się jak słoń chociaż przytyłam bardzo mało:sorry2:

Ania D23 no ładnie bobas naprawdę olbrzymi:szok: :-)
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

reklama
Raabit tak urodziła przez cesarkę ale tylko dlatego że się nie przekręciła zresztą jak taki kolos miał się przekręcić. A najlepsze jest to że lekarze nigdy nie mówili jej że dziecko będzie duże. Pierwsze co zrobiła jak się z narkozy obudziłą, to wielka histeria co ona zrobi z tymi wszystkimi ubrankami na 56. he he.
Gosia nie mam pojęcia co na potówki.

Hej dziewczyny,boze jakiego ja mam stresa,dzis ta obrona,trzymajcie za mnie kciuki o 13 proooszzeeee.na dworze znowu gorąco,dodatkowa męczarnia...ehhh dobra ide sie szykowac.

Moja sąsiadka tez parę lat temu urodziła takie duże dziecko :-) Ale u nich oboje z mężem sa wysocy więc nie było to takie dziwne.
Jeśli chodzi o potówki to najlepiej potraktować je zasypka. No i lekko ubrać dziecko a po kąpieli skórkę delikatnie osuszać ręcznikiem a nie wycierać. Jeśli nie będą znikać przez kilka dni to lepiej skontaktować się z lekarzem.

Witam:-)

Madziara dzięki za rady :tak::-D

KasiaWie trzymam kciuki napewno będzie dobrze:biggrin2:

A u mnie niby dobrze kurczę dzieciaczek coś się mało rusza teraz ciągle o tym myśle przez te uwagi mojej gin. na temat mojego-jej zdaniem-zbyt małego brzucha:baffled::sorry:.No ale z drugiej strony nie można wymagać żeby kopało ciągle...:no: Sama już niewiem...:baffled:
Ja wybieram się dziś na zakupy bo u nas dziś troszkę chłodniej i troszeczkę się zachmurzyło:-Da w lodówce niedługo będę mieć tylko światło:szok::laugh2:
Pozdrawiam życzę Wam miłego dnia:-)
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Cześć dziewzynki:-)
Dzieki za miłe słowa,nie wiem czemu dusiłam to w sobie:sorry2:
Jeśli chodzi o zakupy dla maluszków,te ubrankowe to ja już dawno zgłupiałam:shocked2: napisałam na forum Niemowlaki posta o temacie Pytanie poszukajcie.Doświadzone mamusie mi doradzały,ale nadal jestem głupia bo to wszystko zależy od dzidzi,jedna mniej sie brudzi druga bardziej:tak:
Jak nakupujesz ubranek 56 a dzidzia urodzi sie duza to z nich nie skorzystasz,albo pare dni:-p a jak nakupujesz 62 a dzidzia bedzie malutka to beda ci leżeć i miejsce zajmować:-D i bądź tu mądrym:-p ja mam mniej wiecej tyle samo ubranek 56 co 62 a na ostatnim usg poda mi może mniej wiecej rozmiar lub wage w przybliżeniu to bede wiedziec czego dokupić:-pbo na razie jestem zielona.Poczytajcie sobie te posty i może wam coś rozjaśni to napiszcie;-):tak:

Kira- na moje chyba najlepiej miec jednak wiecej tych 62 bo predzej czy pozniej dzidzius do nich dorosnie, a mniej tych na 56 bo jak sie dzidzia urodzi ok 50 to dokupic mozna :)

Dziewvczyny poce sie normalnie jak swinia :wściekła/y::zawstydzona/y: Leje sie ze mnie jak z cebra, cholery mzoan dostac :baffled:

Puszczacie brzuszkom jakas muzyczke??? Ja mam taka fajna pozytywke motylka pluszowego i co wiczor przykladam do brzucha i gra malemu kolysanka ;-)

reklama
KasiaWie trzymam baaaaaardzo mocno kicuki :-D zobaczysz bedzie dobrze :tak: jestem przekonana że twój talizman, który masz w brzuszku przyniesie Ci szczęście :tak:

Gosia*** nie martw sie małym brzuszkiem :-) moj gin też mi ciagle mówi że mam mały brzuch :zawstydzona/y: zresztą w szkole rodzenia też mam najmniejszy brzuch i najbardziej zaawansowaną ciąże :tak: ale przestałam sie tym przejmować bo najważniejsze ze maluch jest zdrowy i o dziwo dosyć duży :szok:
Co do ruchów dziecka to już w kliku książkach wyczytałam sposób na to żeby maluszek zaczął sie ruszać ;-) u mnie pomaga :-) Mianowicie najpij sie szklanke zimnego mleka, a następnie połóż sie na lewym boku :tak: mówie ci mój mały po czymś takim od razu odstawia niezłe akrobacje :-D no i kolejny sposób opisywany już tutaj przez dziewczyny to poświecenie maluchowi latarką :tak: przykładasz włączoną latarke do brzucha i ją przesuwasz :tak: nie ma siły żeby na któreś z tych sposobów maluch nie zareagował :-D mój mały łasuch jeszcze sie wierci jak zjem troche czekoladki :szok: to chyba na tyle ;-) głowa do góry nie martw sie małym brzuszkiem :baffled: przynajmniej po porodzie bedzie mniej do zgubienia ;-)

Do góry