SYSKA z tego co wiem te pieluchy są od 2 do 5 kg:-)
A oto co znalazłam
a też jestem za Pampersami. Do szpitala- nr 1 -Newborn, ale nie robic sobie zapasu, bo np. szybko okazało się ze mój synek potrzebuje większych. Jedyny minus Pampersów jaki zauważyłam to to, ze nie mają z tyłu gumeczki, tak jak to jest w Happy czy Huggisach. Kupka może "wypłynąc" na plecki
. ALe poza tym są bardzo chłonne, nie odparzają, nie słyszałam, zęby któras z moich znajomych skarżyła się, zeby powodowały uczulenia, przylepce dobrze trzymaja no i są wyprofilowane b. dobrze. Moze są troszkę droższe od innych, ale w supermarketach często są niezłe promocje i naprawde wychodzi taniej, a uważam,ze są warte ceny. Na początek dla dzidziusia w połączeniu z maścią witaminową- pupka super gładka, Sudocrem nie sprawdził się, miałam wrażenie, ze podrażnia. Inne pieluszki: Huggies- niestety nie jestem zwolenniczką, kilkakrotnie próbowałam, ale nie ma się wrażenia suchej pieluszki, niestety, poza tym jak dziecko zasiusia to robią się takie grudy w pieluszce, co też moze byc dyskomfortem dla dziecka. A te niby ulepszone, które pojawiły się ostatnio- jeszcze są gorsze moim zdaniem. I wcale nie są tańsze od Pampersów, w przeliczeniu na sztukę nawet może wyjśc drozej. No i od kilku koleżanek słyszałam o uczuleniach na Huggiesy. Jeśli chodzi o Happy- to w sumie mogą byc, cena też przystępna. Nie próbowałam Tescowych pieluszek, więc nie wiem, za to próbowałam te z TIP-a, kupowane w Realu- takie sobie, no i mają b. słabe przylepce, które się odklejają. Te firmy chyba nie robią pieluszek z wycięciem na pępuszek, ale w szpitalu gdzie leżałam położne miały pieluszki właśnie z wycięciem- firmy Fixies, podobno b. dobre, nie jestem pewna czy przypadkiem nie widziałam ich ostatnio w Tesco? Pozdrawiam anika
2005-12-02
13:24:00
Email Więc chyba będe pierwszą mamą która skrytykuje tak uwilbiane pampersy. W przypadku mojej córeczki nie zdały one wogóle egzaminu. Kupiłam jej do szpitala to opakowanie New Born i mąż musiał nam dowozić inne bo odparzenia i uczulenie były okropne. Sto razy lepsze są pieluszki Happy. Są chyba nawet lepiej chłonne niż pampersy, a napewno niż Huggisy. Ale Happy używam dopieo od jej 11 miesiąca życia. Wcześniej kupowałam pieluchy w takiej budzie z pieluchami dla dzieci i dorosłych sprowadzanymi z niemiec. Takie "NoName". I muszę powiedzieć że były rewelacyjne. No i kosztowały superowo bo za karton 120szt. płaciłam 50zł. Pozdrawiam i sugeruje kupić na początek najmniejsze opakowania i sprawdzić jak dziecko reaguje na różne pieluchy nie zawsze trzeba kupować najdroższe. kyja
2005-12-03
15:40:40
Email hej! przez pierwszych 7 miesięcy życia Misia zakładałam mu tylko oryginalne Pampersy, zgodzę się z Gogą66 ,że Hugggies mają bardzo dobry pasek z tyłu, aby zawartość nie wyciekła;-))Później Misio używał pieluszki firmy Bella-Happy, są ok, i cena jest w miarę normalna, od ponad miesiąca używamy pieluszek z Lidla-firmy Cien-są mniej "papierowe" od Happy, mają pasek jak Huggies, są bardzo tanie ( mała paczka-14 sztuk za 7 PLN), niedawno kupiłam Misiowi paczkę Pampersów -w porównaniu do Happy i Cien bardzo szybko nasiąkają!no i ta cena! byłam zaskoczona, bo kiedyś uważałam je za dobre pieluchy,hmm, może dla starszych maluchów już tak się nie starają?Ale na początek są ok-zwłaszcza dla noworodka-polecam.Pozdraiwam;-)) Agata
2005-12-03
16:25:07
Email My cały czas jedziemy na Pampersach (Sara ma praiwe rok) i nogdy nie zmieniałam. jedynie po porodzie w szpitalu dawali nam Happy i też były całkiem fajne...Osobiście jestem z Pampersów bardzo zadowlona - sara jeszcze nigdy nie miała odparzonej pupy (odpukuję PUK PUK) Goga66
2005-12-03
17:08:28
Email Dota, chyba dla noworodków też Tesco coś ma. Ja zaczęłam później ich używać. Kup na próbę. Ale tylko w FIOLETOWYCH opakowaniach. W białych są trańsze ale obawiam się, że i gorsze, bo z folią. Tesco są bardzo chłonne, mają gumkę z tyłu i są dość wysokie. Do pupy używam alantanu w kremie na zmianę z kremem nivei. Jak jest trochę zaczerwieniona to tormentiolu. Tak mnie nauczono w szpitalu i to się sprawdza i jest niedrogo. Alantan i tormentiol kupuję w aptece. Sławny sudocrem w naszym przypadku raczej szkodzi niż pomaga. Na początku używałam haggisów newborn i były niezłe ale są piekielnie drogie i dość krótkie z tyłu. Możesz spróbować niedrogich happy. Też dopiero teraz używam i nie są złe ale wg mnie mniej chłonne za to mają przyjemne papierowe wnętrze. MoNiSiA
2005-12-03
18:09:23
Email Hmmm a co myślicie na temat pieluszek DADA? Fakt - mi troszkę idzie pieniążków na te pieluszki, może warto zmienić je na tańsze? ;> Chociaż spróbować
Co polecacie? Jak cenowo stoją Happy i Dada? Pozdrawiam :*** sylwia
2005-12-03
19:13:53
Email Aga74 stosowala dla swojego Kubusia pieluszki Dada i tak nam je zachwaliła, że teraz też ich używamy. Sa w bardzo przystępnej cenie, ale nie pamiętam teraz dokladnie ile, bo juz jestesmy na etapie sedesu, a pielucha tylko na spacer. Wcześniej caly czas stosowalismy pieluchy Happy i tez byliśmy zadowoleni, jednak zmieniliśmy ze wzgledu na cenę. Ja do roku czasu Kubie przy każdej zmianie pieluszki smarowałam pupę linomagiem i mial ja pieknie gladziutką. Goga jestes pierwsza osoba, która znam, a ktora podważyla wspaniałą moc dzialania sudokremu, az milo mi się zrobilo, bo myslałam, ze jestem odosobniona
) ADA
2005-12-03
19:44:38
Email Od początku stosowałam Pampersy i nie narzekam.Oliwka ma teraz 3 m-ce i w tej chwili używam Huggies Super Flex.Jestem z nich zadowolona.Dobrze przylegają,są wysokie i mają szerokie zapięcie.Chciałam spróbować Happy,ale na moje nieszczęście nie mogę dostać rozmiaru,którego używa Oliwka.A co do Sudocremu to jak do tej pory zdaje egzamin.
Strona 1 - 1, 2, 3, następna
Dodaj nowy wpis Powrót do wybranego działu