reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Kira ale miałaś przeżycia :szok: nie zazdorszcze :-(
na szczęście wszystko już z atoba i wiesz że maluch jest zdrowy :tak: a to jest najważniejsze :-) trzeba bardzo uważać i nie lekceważyć zadnych objawów :no:

Niby nie ma dzisiaj takiego słońca ale jest mi strasznie gorąco :szok:

reklama
Hej dziewczyny!
Kira no nie zazdroszczę tyuch nerwów ale najważniejsze że maluszek ok trzymaj sie

Moje maleństwo też wczoraj prawie wcale się nie ruszało już nawet zaczęłam się martwić bo wiecie-ostatnio gin. mówiła że ten brzuch mam jakiś mały...:szok::no: Ale dzisiaj chłodniej to nadrabia wczorajszy dzień:tak::-D już dawno nie miałam tak skopanego brzuszka:-D...a...no i co chwilkę do toalety:no:maluszek chyba lubi rządzić mamusią:szok: Pozdrawiam
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

cześć dzieczynki:-)
Kira- nasze maluszki chyba zrobiły sie leniwe albo te upaly tak na nie wpływaja:dull:moja córeczka od rana ani drgneła w koncu moco poruszłam brzuszkiem bo to było dla mnie nienormalne bo ona szleje prawie cały dzien choc dzis w nocy tez baraszkowała wiec pewnie musiała sobie pospac naszczescie zaczeła sie ruszac :)

A ja niedawno wróciłam od dentysty oczwiscie poszłam bo zwlekałam zwlekałam az rano ból był juz nie do zniesienia, wczesniej sie bałam isc bo non stop biore jakieś leki. Dentysta okreslił stan mego uzebienia jednym słowem "masakra" ale co miałam mu sie tłumaczyc ze strasznie teraz mi sie psuja i kruszą do tego weszła mi paradontoza....aż mi wstyd troche było :zawstydzona/y: dał mi znieczulenie niewiem czy to dobrze czy nie , i tak czułam ból , ząbek zatruty i za 2 tyg kolejna wizyta.

Dziewczyny nasze maluszki mają coraz mniej miejsca w brzuszku i stąd mniej ruchów.

Jeśli chodzi o kosmetyki to powiem Wam, że na początku nie ma sensu kupowania tych super drogich bo tak naprawdę trzeba wypróbować czy dziecko na coś reaguje czy nie. Jedne reagują źle na Johnsona inne na Penatena. Na początku rzeczywiście myje się maluszka tylko wodą a potem najlepiej go nasmarować oliwka. Do pupci wystarczą nawilżone chusteczki i Sudocrem (zapobiega odparzeniom). Jak ktoś chce używać zasypkę to na początku wystarczy kartoflanka. A jak już mydełka to raczej bezzapachowe, delikatne. Płyn do kąpieli najlepiej z oliwka - bo dzieciątko trzeba natłuszczać na początku gdyż skórka się łuszczy. Do odkażania pępuszka spirytus lub gaziki Leko. Jak położna przyjdzie do domku obejrzeć maluszka to na pewno Wam powie co stosować i jak bo będzie widziała jaka jest skórka maluszka.

A co do owoców to ja niestety nie mogę się objadać (a bardzo żałuję) ale wiem, że na pewno nie powinno się jeść malin bo wywołują skurcze.

Witam sierpnioweczki!
Przepraszam, ze sie wtracam, ale widze, ze jestescie na etapie dyskutowania na temat kosmetykow. Powiem Wam, ze ja niepotrzebnie nakupowalam ich tak duzo! Okazalo sie, ze Sara ma np. na krem do buzi Nivea uczulenie, Sudocrem jeszcze bardziej podraznial jej pupe, a z powodu uczulen w pierwszych miesiacach zycia moglam do smarowania cialka stosowac tylko kosmetyki do skor alergicznych, przy ktorych zostalam do dzisiaj
I tak w tej chwili stosujemy tylko:
-do pupy Alantan Plus (super, polecam, i tani) i chusteczki z Nivea albo Pampersa (ew. Bambino, sa dobrze nasaczone)
-do ciala Balenum Intensiv (natluszczajacy i nawilzajacy, nawet do skory b.wrazliwej, atopowej i alergicznej)
-do mycia zel Johnson z oliwka (ale to od niedawna, wczesniej mydelko Oilatum)
-do buzi tez Alantan, a na slonce Linomag z filtrem (ale to tez od teraz).
Lepiej nie robic duzych zapasow na poczatek.
To moje sugestie.

Pozdrawiam Was serdecznie i zycze udanej i spokojnej koncowki!

Sirpniowka 2006 :-D (kiedy to bylo ;-) )

Kira tyle nerwów i jeszcze w sobie to dusiłaś...no ale najważńiejsze ze wszytsko jest w porządku.

Sandra bardzo dziękujemy za rady,bardzo się przydały przynajmniej mi,śmiało mozesz pisać,im więcej opinii dośwaidczonych mam,tym później nam początkującym jest lepiej,mamy przynajmniej jakieś rozeznanie:-)

EDYTA ja chodzę do dentysty od połowy maja. Właśnie wróciłam. Mam jeszcze 2 wizyty - też nie było za ciekawie:-). Też proszę o znieczulenie - dzidzi nie szkodzi. Córcia broni mamusi i kręci sie jak szalona.
Zęby najbardziej leca w ostatnim miesiącu( babas najbardziej rośnie) i w okresie karmienia. Tak mi dzisiaj powiedziała dentystka.
Kupując kosmetyki patrzcie na datę ważności!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej kobietki.

Madeline
coraz wiecej dobrych opini na temat Oilatum , chyba u nas juz decyzja zapadla odnosnie kosmetykow, a ty jak nie dostaniesz tego kremu o ktorym ci mowilam to sudokrem tez super, u nas nie ma sudokremu:-D:-D, a wiec pozostane przy Mytosil:tak:

Kasia, Natalka
bede trzmac kciuki za obrone, zdacie na 100%:tak:

Raabit
jesli chodzi o materac to nie wiem jaki , jest pelno z roznymi opcjami, za kolosalne pieniadze , srednie i te tansze, ja mysle ze bedziemy sie kierowac tym zeby nie uczulal, antyalrgiczny, taki ktory jest wygodny i ktory nie bedzie deformowal maluszka ,a czy to bedzie gabka czy ziarenka czy cos innego, to u na sbez znaczenia

Sylwia
ja ze spaniem nie mam problemow, jedynie z przekrecaniem sie na bok, ciezko czasami, siku wogole prawie nie wstaje, czasami.Ale moze to twoje uroki ciazy, juz niedlugo , wytrzymaj:tak:

Aniulka z tym kluciem w boku to napewno maly ci na cos uciskal , tez tak mam, jak pomasuje to sie czasmi przesuwa, a najbardziej pomagaja kocie grzbiety, wtedy taka pozycje przyjmuje w ktorej i mamie i bobasowi jest wygodnie.

Kira
no to ladny ci maly kawal zrobil, dobrze ze wszystko dobrze, musialas sie niezle strachu najesc, juz po wszystkim, to najwazniejsze

Edyta
a te zeby to przez ciaze sie tek psuja?

Sandra1982
dziekujemy za rady i mile zyczenia, jak to fajnie miec doswiadczone kolezanki , do tego mile i sluzace pomoca:tak::tak:

A ja wlasnie po wizycie u lekarza , wszystko ksiazkowo, maly wazy 1, 70kilo, i ma glowke na dole, z szyjka zadnych problemow, a tak myslalam ze moze byc cos nie tak, a wiec u nas wszystko ok.

Ola_lux dziekuje za rady z tym materacykiem :tak: przejde sie po sklepach i popytam jaki bedzie najlepszy ;-) w końcu najważniejsze zeby był odpowiedni dla malucha :-)

Gratuluje zdrowego bobasa:tak: widze ze masz tak jak ja 31 tydizeń i 6 dni ale moje "maleństwo" w poniedziałek ważyło 2.270g czyli faktycznie jest spore patrząc na wage twojego malucha :-D no i niestety mój ma główke u góry a na dole nóżki :no:

reklama
Dziewczyny wiem ze marudze,ale ja taka sierotka jestem i nic nie wiem:zawstydzona/y::-(
bo chodzi mi o ubranka ile tego kupujecie?tych spiochow,kaftanikow,body z dlugim,krótkim rekawem,z nogawkami i bez...bo ja juz nie wiem czy mam dalej cos szukac czy nie,jak czesto takiego malucha sie przebiera?srednio jeden,dwa razy na dzien?wiem...sierota ze mnie:zawstydzona/y::-p

Do góry