reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Olcia ja na oliatum znalazlam swietną promocję ta emulsja do kąpieli 10 sztuk za 60 funta a normalnie u nas jedna butla kosztuje 9 funta prawie i chyba kupie juz zapas bo to mozna stosowac zawsze... Dokladnie po tym to tylko jakis ochronny kremik zadnej oliwki czy mleczka balsamow poxniej tylko dodajesz szampona i moze jakies mydelko i starczy.
Mytosil a tego nie ma w internetowych aptekach:szok::no: w uk. Chyba ze z Francji zamowie... Kurcze ale jak cos to zawsze mam sudocrem w sklepach. Wiesz ja stawiam na mustele i oilatum. Najwyzej pozniej cos z tanszej połki z reszta ja zawsze licze na jakies promocje...hehe !!!Pozdrawian

reklama
Oilatum jest poecane dzieciom przez dermatologów zwłaszcza gdy dziecko ma jakieś problemy skórne moja koleżanka uzywła do swojego synka bo miał jakas dziwną wysypkę i do tego miała jeszcze kremik z tej samej serii . Ja osobiscie też polecam poniewaz miałam do czynienia z tym płynem do kąpieli jest rzeczywiscie cudowny mi dermatolog przepisal na zmiany łuszczycowe oraz suchosc skóry i pomogło a skóra po takiej kapieli jest aksamitnie gładka i pachnąca, więc warto zakupić rózwnież dla siebie :-)

Witajcie:-)
Ola dobrze ze przypomniałas o tym spirytuie na pępek:tak:
co do oilatum to powiem ze ja sama go stosowałam,na wlasnej skórze i jest naprawde dobry,dlatego chyba kupie tez dla maluszka,bo potem faktycznie nie trzeba sie bawić w smarowanie tymi oliwkami.oilatum jest troszke drogi,ale nie uczula,od tego mozna zacząć :-)

a Naur chyba jednak została w szpitalu...czekamy na Ciebie kochana
Syska a kiedy masz obrone?bo ja już jutro:szok:kurcze ale zleciało...:dull:

u nas dzis troszke chłodniej,słonca nie ma,dla pogoda strzał w 10 :-)ale co jak znowu mają byc upały:sorry:jak bede starac sie o drugie dziecko to pomysle o tym zeby ominąc miesiace letnie hihihiihih ciekawe czy mi sie uda:-D

Dziewczynki a ja słyszałam ,że na początku lepiej jest kąpać maluszka w samej wodzie bez dodatków.
Zostało mi równo 10 tygodni, ale nie wiem czy wytrzymam.Brzuch jak bęben , 20 kg do przodu no i KOSZMARNE noce.Ja prawie wcale nie śpię. Budzę się co 15 min, jest mi duszno, za gorąco, poduszki za twarde, mam zgage, ciągle chce siusiu. Przewracam się z boku na bok i tyle. A po takiej nocy mam wisielczy humor - wszystko mnie drażni, z nikim nie mogę się dogadać:sick:
Wy też to macie? A może ze mną coś się dzieje?

No i jeszcze to : mój Tosiek postanowił spulchniać ziemię w palmie. Robi to jak tylko wskoczy do pokoju.
Na fotkach Tosiek w pracy i efekty jego działalności.
Ja już nawet nie chowamodkurzacza:dull:

Hej mamusie!
Ja dzis w troche lepszym humorze bo mąż zrobił małe doświadczenie z latarka tu któraś z dziewczyn zaproponowałą niesamowite maly podążał za światełkiem a potem jak nieświeciliśmy to szukał tego światełka ale to poprawia humor!
Naur napisz jak sie czujesz co w szpitalu i trzymaj sie my tu o Tobie myslimy!
KasiaWie ja mam obrone 1 lipca a dzis zaworze napisana prace udał mi sie ją skończyć w takim razie trzymam jutro kciuki napisz jak było i jak komisja zareagował na brzusio Twoje!ja wiem ze ze względu na ciąże wchodze piewsza:szok:
Sylwiea ja tez o tym słyszałam wczoraj na szkole rodzenia gdzie sie tak wkurzyłam ze maulszka na początku myjemy w wodzie bez płynu do kąpieli
pozdrawiam Was!!!

Hej dziewczynki,
widze ze jest tu gorąca dyskusja na temat kosmetyków dla maluszków :-) ja też słyszałam super pozytywne opinie na tmat firmy Nivea :tak: podobno J&J jest polecany dla maluchów od 2 m-ca zycia bo mogą uczulać. Nie wiem bo nie miałam okazji sprawdzić ale tak słyszałam. Na wszelki wypadek kupie kosmetyki Nivea ;-)
Co do podraznień pupy to wiele koleżanek polecało mi sudocrem. Podobno fantastyczny :tak: no i kilka osób (również w szkole rodzenia) polecało mi parafine! można ją kupić za 2-3zł w aptece w buteleczce. Podobno jest idealna do natłuszczania pupy zamiast oliwek i innych zasypek. Takie tanie, proste i bardzo skuteczne rozwiązanie. Kupie parafine i zobacze jak będzie sie sprawdzac na pupie mojego Maciusia ;-) Oczywiście poza tym sudocrem, kosmetyki Nivea oraz bepanthen maść to na brodawki. Położna mówiła ze bepanthen jest jeszcze w kremie ale maść jest lepsza no i nie trzeba jej zmywać przy karmieniu maluszka :tak:

Dziewczynki mam jeszcze prośbę napiszcie jakie materacyki kupujecie do łóżeczek dla maluszka? ja słyszałam już tak różne opinie że mam mętlik w głowie :szok: czy kokosowo-gryczany, gąbkowy, piankowy czy jeszcze jakieś inne warianty? jedni mówią że musi być twardy inni że mięciutki a ja sama jestem już zakręcona:no:

Witam dziewczynki:-)
Wróciłam od ginka.Nic wam nie mówiłam,bo sama sobie starałam zaprzeczyć ale mialam wrażenie że moja dzidzia ostatnimi dniami coś mniej sie ruszala:no:troszke mnie to przerażało wiec nic nie mówiłam.Ale lekarzowi musiałam powiedzieć.No to on sie pyta co to znaczy mniej.Czy naliczyłam 10 ruchów na dobe,wiec mówie że chyba tak:-( dał mi książeczke w którą mam wpisywać liczone ruchy i bach mnie na stół pod KTG:szok:
Przez 10 min zero ruchów,serduszko raz było słychać raz nie:no:byłam przerażona,a i ginek minę miał nietęgą.Potem ponaciskał,poprzestawiał i bardziej z boku przesunął głowice,wtedy dopiero usłyszeliśmy miarowe,donośne bicie serducha a i dzidzia postanowiła poszaleć:tak:doktor stwierdził że ma główke na dole i widocznie odwraca sie plecami i ciężko mu sie ruszać,albo mu gorąco,albo jest leniwy:-D w każdym razie kamień z serca że wszystko ok:tak: i dobrze że główką w dół,mam nadzieje że już tak zostanie:-DWyniki w normie,zakażenia brak,szyjka w normie,zrobił mi posiew i USG mam wcześniej bo 22.06:-)
Ale sie rozpisałam:-pChciałam sie podzielić z wami tym co przeszłam:-(straszne nerwy.
Ale grunt że wszystko jest ok:tak:

Kira trzyba było napisac niebyła bys sama ze swoimi myslami i napewno trzymalibyśmy za Ciebie kciuki ale przezycie spore ciesze sie ze wszystko ok i ze jestes pewnie spokojniejsza bedzie dobrze to juz niedługo!!!!

reklama
hej dziewczyny
ja mam dzisiaj dylemat bo ostatnio mój lekarz zapisał mi Dafnegin na zbyt obfite upławy (to są takie wielkie tablety dopochwowe)i właśnie się zastanawiam czy mam je stosować bo troche sie boję

mój brzuszek wczoraj się troszkę zbuntował tylko nie wiem czemu bo strasznie mnie kuło w prawym dolnym boku coś jakby wyrostek ale dzisiaj jest juz lepiej i myślę że to maluch na coś uciskał ale było to tak mocne że nie umiałam się przekręcić na drugi bok

Kira dobrze że wszystko ok z twoim dzidzioszkiem

Natalka i Kasia trzymam kciuki za obrony a ty Kasiu pochwal się jak najszybciej jak maluszek zniósł taki stres

Raabit mi kobieta w sklepie bardzo zachwalała materac kokosowo-gryczany i chyba na taki się zdecydujemy

a co do kosmetyków to ja chyba zostanę przy Nivei sama jestem chyba od tej firmy "uzależniona" i myślę że maleństwu też się spodoba hihi

a z tą latarką to chyba tez taki eksperymencik muszę zrobić

Naur chyba położyli w szpitalu oby jej tam milutko czas leciał

pozdrawiam

Do góry