reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jesli chodzi o kosmetyki to uważam, że nie ma co na poczatek kupiowac jakichs wymyslnych kosmetyków bo dziecko moze byc na nie uczulone, moim zdaniem najleprze są te juz sprawdzone jak bambino czy nivea baby.Ja kupiłam mydełko bambino i oliwke i nivea na odparzenia i krem to twarzy i ciała tez nivea.Mysle, że na początek wystarczy:tak:

Z tymi truskawkami i owocami to jestem podobnego zdania co Ola.Mnie tez lekarka mówiła, że ciąza to nie choroba i mozna jeśc wszystko na co sie ma ochote oczywiście z umiarem.Ja sie zajadam i truskawkami i czeresniami i róznymi owockami i jak na razie wszystko jest ok a dzidzia rośnie i jest zdrowa:-)

reklama
Czarnula , super ten plan. U mnie jeszcze nic takiego nie mamy:sorry2:, a jak nie bedzie to sama sobie taki plan w domu zrobie i im pokarze:tak:

Gosia***
masz racje, balsm bedzie lepszy, bo po oliwce to wszystko potem takie tluste, kupie oliwke i balsam. Balsam regularnie a oliwke raz na tydzien, lub dwa.

Jak narazie bambino wygrywa, troche do pupy ,bo ja tutaj nie dostane tych produktow:no:, ale Nivea mowicie kobietki ze tez dobra, no to moze Nivea???

Cholerka ide juz na te zakupy bo mi zamkna sklepy i tyle z moich planow.

Hej dziewczynki ojj jak mnie dawno tu nie było ale jestem i mam nadzieje że juz częsciej bede zaglądac:) Stęskniłam się za Wami...
Witam nowe przyszłe mamusie sierpniowe.
Co do kosmetyków dla dzieci nie polecam Nivea wiele osób skarży się na różne alergie od tego. Ja osobiscie wybieram mustele a na sam początek Oilatum i jesli wszystko bedzie ok z tą emulsją która się wlewa do wody to sądze że żadne oliwki czy balsamy nie będą potrzebne przez pierwsze tygodnie... A co najważniejsze to sudokrem (nie wiem czy dobrze napisałam)hmm a z kremow ochronnych na twarz to może Penaten albo mustelii hmm co do tego to podejde metoda prób i błędów.
Muszę się pochwalić byłam dzis u mijej położnej mały siedzi sobie główką w dół srednio waży 2100 już:szok::szok::szok: I przestraszyła mnie że jeli nadal bedzie taki przyrost małego to mogę urodzić malego kolosa... Troche mi się to nie usmiecha haha. No ale najwazniejsze że wszystko z nim dobrze i morfologia i krew a to mnie najbardziej cieszy... Za dwa tygodnie przychodzi do mnie midwife i bedziemy pisac plan porodu kurcze już nie moge się doczekać:) Buziaczki dziewczynki nie zanudzam Was więcej. Pewnie nie bedzie się Wam chciało tyle czytać no ale cóż tyle mnie nie było więc musze się wygadać haha:) :-D:-D:-D

Acha Olcia-lux nie wiem jak u Ciebie w Luksemburgu ale u mnie w Anglii to mustela tania jest najdroższe z czym sie spotkałam to jak dobrze pamiętam 4 funty za mleczko czy cos takiego... A słyszałam że bardzo dobre jest ale to też zalezy od naszym maluchow bo każdy jest inny. Mam nadzieje że mały odziedziczy po mnie skórke i nie bedzie na nic ani to na nic uczulony... Okaże sie!!! Oki Zdrowionka papapa

A ja polecam do kąpieli na dobry poczatek juz wymieniane przez was mydełko bambino, oliwke Jonsona , Bambino tez jest ok ale starsznie żółkną po niej ubranka, jak maluch bedzie starszy mozna uzyc płynu do kapieli Jonsona też bardzo fajny do pupci i innych zmian skórnych polecam tak jak radziła Madeline krem Sudocrem jest drogi ale jesli jest stosowany od pierwszych dni na pupcie to dziecko nie powinno miec rzadnych odparzen ja smarowałam małemu pupcię i pachwinki po kazdej zmianie pieluszki i nigdy nie miał zaczerwienienia. Nie uzywałam pudrów , zasypek wydaje mi sie to zbędne jesli ma sie dobry krem.

Sudkrem jest swietny,mimo ze troszke drogi:-p ale cos za cos;-) Bepanthen podobno jest tez dobry,ja jednak zostane przy sudokremie.
O kosmetykach slyszalam tak wiele opinii ze nie wiem komu wierzyc.Podobno bardzo duzo dzieciaczkow jest uczulonych na Johnsona,o Nivea nie slyszalam a Bambino nie lubie,dla mnie smierdza i tak jak pisala Edyta-brudza.Ja chyba jednak zaryzykuje i kupie kosmetyki Johnsona lub nivea,chociaz wole te pierwsze:-p
Oliwki bede uzywac ale w zelu lub w sprayu,moim zdaniem sa lepsze,nie sa takie tluste i nie maza sie:-) a potem dzidzia tak pieknie pachnie:happy2: Aha bym zapomniala-slyszalam zeby pod zadnym pozorem nie kupowac maluszkowi kosmetykow z rumiankiem bo podobno na poczatku strasznie uczulaja.Nie wiem ile w tym prawdy ale tak slyszalam.
Chusteczki do pupy kupuje papmersa albo johnsona,oliwke,delikatne mydelko,potem plyn do kapieli,sudocrem,talk(a moze sie przyda)bepanthen(jest super do poranionych brodawek-dla mamy rzecz jasna:-D)patyczki,gaziki....
Cos jeszcze?Macie pomysly,albo o czyms nie pomyslalam?:-)Poprawcie mnie jesli cos zle napisalam.Przydaja sie potem takie rady.
To co napisalam wyzej bralam z autopsji w pracy co nie znaczy ze mam racje:rofl2:

Kira24 naprawdę jest tyle różnych opinii że idzie się pogubić więc tak jak mówiłam dotrzemy do odpowiednich kosmetyków metodą prób i błędów i tyle. słyszałam że własnie to że Johnson tak ładnie pachnie uczula ale nie wiem naprawdę. Wiecie co bądzmy dobrej mysli że4 nasze dzieciaczki przyjmią wszystko co tylko im damy bez zbędnych uczuleń... Gadalam z moją mama i ja własnie byłam takim dzieckiem co może pluskać sie we wszystkim ale to było tak dawno...pozyjemy zobaczymyA no i przede wszystkim bepanthen dobrze że o tym przypomniałas :)
edyta80uważam tak samo jak Ty ze zasypki będą zbędny przy dobrym kremie....
Hmm tak mysle co tu jeszcze. jak cos mi się przypomni to na pewno napisze :) pozdrawiam

Madeline ja tez:tak:nigdy nie mialam na nic uczulenia wiec licze na to ze moj synek odziedziczy po mnie brak sklonnosci do alergii:-Dzreszta maz tez nie jest uczuleniowcem:tak:
Wlasnie zauwazylam ze wskoczylam w 8 okienko:szok::szok::szok::no: ale ten czas zasuwa:-)

:-)to ja jeszcze może coś polecę dla nas samych bo napewno nie jedna z nas bedzie miała kłopoty z pekajacymi brodawkami tak wiec polecam kremik PureLan 100 jest poprostu super mozna nim smarowac brodawki i nie trzeba zmywac jesli chce sie karmic dziecko :) Ja zakupiłam go w szpitalu bo połozne sprzedawały ale teraz chyba sobie zakupie juz sama wczesniej bo naprawde jest świetny jedyny minus to to ze tubka jest bardzo malutka a cena dosc wysoka, pomimo tego naprawde polecam jest dosc gesty wiec starcza na długo :-)

reklama
wiadomo ilu ludzi tyle róznych opinii,ale zawsze lepiej jest coś usłyszec:-)
dziewczyny czyli z kosmetyków dla dziecka porzebujemy na początek:
-delikatne mydło
- oliwka lub balsam do ciała (według uznania,lub jedno i drugie)
- krem do twarzy
- krem na odparzenia (szczególnie polecany sudocrem?)
- chusteczki do pupy

czy jeszcze cos pominęłam?

Do góry