reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
najlepiej kochana wyplucz sobie gardelko woda z sola, a do ssania kup tantum verde :) Mnie bolalo to konsultowalam z ginekologiem i mozna te tabletki ssac , a do tego sa b. skuteczne :)

Hej. Czytałam gdzieś, że źle jak dzidzia rośnie za wolno i jak za szybko:-)2200 2 miesiące przed porodem..........
Wstyd się przyznać, ale ostatnio u ginka byłam 20 kwietnia:zawstydzona/y:Za to w maju miałam 2 razy 3d. Zmieniam lekarza. Będę rodzić w Warszawie. Ci lekarze, których mam na miejscu sami sobie przeczą.Po tej ciąży nie ufam lekarzom. Czy oni uczyli się z innych ksiązek???????????. Pamiętacie moje doświadczenia z 3d...... Nastraszyli mnie i wolę dmuchać na zimne!Wizyte mam 20 czerwca.
Mam o wiele więcej kopniaków niż 10. Moja malutka cały czas lezy miednicowo ( główka na jajniku:baffled:)Ciekawe czy się przekreci.
Zaczyna mnie pobolewac brzusze no i upławy................Reszta po staremu.
Mniej siedzę przy kompie - mój Artur znowu nałogowo gra w warcaby w kurniku:-) i ciężko mi sie dopchać.
Zaczynam 29 tydzień ( od zapłodnienia), czyli 8 miesiąc:-)

hej dziewczyny!!
Natalka ja na ból gardła brałam tabletki Homeogene 9 ale brałam też antybiotyk więc nie powiem czy są skuteczne a ludzie różnie myślą o lekach homeopatycznych acha i płukaj gardełko wodą z solą

co do zakupów to my niestety wszystko zostawiamy na "po porodzie" aby jednak nie zapeszyć co prawda dużo rzeczy mamy od znajomych ale jeszcze nie zabieramy nic do domu.Później mój chłop będzie miał trochę biegania po sklepach no ale tak uzgodniliśmy

dziewczyny mój gin przepisał mi ostatnio jakieś globulki na zbyt obfite upławy nie wiem czy mam je stosować napiszcie być może któraś ma podobny problem

Kasia a z tą latarką to niezły test jeszcze o tym nie słyszałam

co do siedzenia przy kompie to niestety też mi się wydaje że dużo czasu na to tracę i czasami brzuszek zaczyna się robić b.twardy i to chyba od tego

Madziara ale Ci dobrze z tymi truskawkami mi lekarz kazał ograniczyć ten smakołyk ale za to zajadam się arbuzami hihi

Naur trzymamy kciuki

pozdrawiamy!!!

Cześć dziewczyny!
Staram się nie myśleć czy ten brzuch mam za duży za mały czy w sam raz:-Dz pierwszym dzieckiem też miałam mały położna była zdziwiona jak przyjechałam rodzić że to już 9 miesiąc:tak:myślala że to bedzie wcześniak:-)a dzidzia miała 3330g więc w sam raz!Moja gin. mówi że najważniejsze żebym ruchy czuła:tak:
czarnula83 ja mam wizytę co miesiąc ale między tym kontrola szyjki więc widzę się z panią gin. co 2 tyg. Ona mówi że woli się ze mną spotkac na oddziale i nie muszę czekac w kolejce:tak:ale nie powiem żeby atmosfera oddziału wpływala na mnie najlepiej:no: Wczoraj byłam tam jakieś 20 min. a ile sie nasłuchałam...:szok:
raabit ja miałam usg w 23 tyg.c. i maluch siedział sobie pupą na dół ale to jeszcze wcześnie więc nie martwię się może się obróci teraz idę na usg 26 czerwca i zobaczymy.Moja koleżanka też miała mieć cesarkę pojechała do szpitala i okazało się że dziecko się odwróciło i bedzie rodziła normalnie-przyszła do domu jeszcze na parę dni a potem urodziła i wszystko było ok:tak:
Naur mi w pierwszej ciąży też kazali liczyć ruchy dziecka ale miałam je liczyć normalnie chodząc ile bedzie przez całą dobę. Teraz moja gin.(inna niż wtedy) mówi że takie liczenie nie ma sensu bo każde dziecko ma inny temperament i każde rusza się inaczej.Jednego dnia może być spokojnę a drugiego bardziej szaleć. Ona mówi że ważne żeby dokładnie odczuwać ruchy a to całe liczenie to tylko niepotrzebny stres:-)
natalka_25 ja na ból gardła brałam leki homeopatyczne gin. mówiła że te nie zaszkodzą-najwyżej nie pomogą:-Dja brałam Homeogene 9:-)

Ale się rozpisałam dziś:szok: Życzę Wam miłego dnia:tak:;-)u mnie znów upał:wściekła/y:
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Witam w dniu dzisiejszym:-)
Wczoraj bylam u ginekolofa z wynikami z wymazu szyjki, ostatnio wam pisałam ze mam gronkowca i sie na niego leczę wiec udało sie go wytepić ale za to załapałam inne świństwo równie groźne jak gronkowiec. Oczywiscie mam kolejną serię antybiotyków Augmentin doustnie i Augmentin w globulkach dopochwowych.:szok:
Jak po tej kuracji w koncu nie bedzie dobrze to ja niewiem:no:
Cała ciąża na antybiotykach żal mi tylko mojego maleństwa które też przy okazji jest tymymi świnstwami faszerowane ... :angry:
Ale jak to mówi mój ginekolog że lepsze to leczenie niz doprowadzenie do zakarzenia macicy a wtedy to niewiadomo co by moze sie stać...:eek:

Dziś znów kolejny upalny dzień , własnie mi sie pierze juz ostatnia partia ciuszków tyle mi sie tego nazbierało bo mam swoje po pierwszym dziecku , troche od mojej szwagierki i od koleżanki wiec pewnie połowe z tych rzeczy nie bedę uzywać.

Witam w upalne wtorkowe przedpołudnie:tak:
Gorąco,dzidzia szaleje i kopie,a ja zasypiam:rofl2:
Natalka jutro mam wizyte i wszystkiego sie dowiem,mam nadzieje ze to nic powaznego:-(dotąd wszystko było ok.Podejrzewam ze tez dostane jakies globulki bo zakażenie to bankowo jakieś sie przyplątało:sick:
Brzuch mnie swędzi niemołosiernie,wieczorem to siedze ze szczotka do włosów i nia sie drapie:szok:masakra.
Jeśli chodzi o ułożenie maluszka to mi sie wydaje ze mam głowke na dole,bo te kopniaki po żołądku i żeberkach to coś za mocne jak na rączki:-p
Rabbit gratuluje dorodnego dzidziocha;-)najważniejsze że zdrowo rośnie i sie rozwija:tak:
Lekarz na ostatniej wizycie powiedział ze nastepnym razem zrobimy sobie plan wizyt do konca ciązy:-)cokolwoiek to znaczy dowiem sie jutro:tak:a usg za 2 tyg to i wage dzidzi poznam mniej wiecej:-p

Dzięki dziewczyny za rady mam nadzieje ze przejdzie,
Kiara napisz koniecznie jak po wizycie, ja niewiem jak mój maluszek jest ułożony bo kopniaki czuje gdzies koło pepka na dole ale do zeber jeszcze nie i raczej to jest wiercenie niz ostre koniaki,
Ja tez mysle ze to liczenie to tylko stres przeciez jezeli czuje maluszka jak sie wierci to jak mam to liczyc najwazniejsze ze sie czuje i kazde dziecko jak człowie jest inne ma swoje pory i czasem moze byc mniej lub bardziej ruchliwe moje takie jest tak mi powiedziała położna
Gosia ja byłam właśnie u fryzjera podciąć włosy i kobieta mówi ze tyle jeszcze przede mna miesiecy w ciązy jak jej powiedziałam ze to osmy miesiąc to sie złąpała za głowe kazdy jest inny jedne maja duze brzucholki a inne małe najwazniejsze ze maluszki sa zdrowe!a ludzie zawsze gadaja:angry:
pozdrawiamy Was ja dziś w ten ukrop do szkoły jade czy mam im powiedziec o tej moje szyjce?

cześc brzuchalki:-)
Wreszcie nadrobiłam kilkudniowe zaległosci na forum.Jakos sie nie moge zmobilizowac do codziennego pisania bo zawsze cos mi wypada ale postaram sie bo potem spedzam sporo czasu na nadrabianiea szal;ejecie z pisaniem na całego:-D;-):tak:
Jesli chodzi o przygotowania to mamy juz praktycznie wszystko:-)ciuszki poprane i wyprasowane, wózeczekk stoi i kosmetyki tez juz kupiłam.Brakuje łozeczka, któe robi nam kolega i pieluch tetrowych które ma mi przywieźc mamcia w łikend bo sie zaoferowała i uszyła:-);-)trzeba je bedzie tylko wyprac i wyprasowac:no:
Ale podobnie jak Kirze ciagle wydaje mi sie, że mam tych ciuszków za mało:sick::happy2:
Co do upałów to ja też cięzko je znoszę i raczej nie wychodze z domu, no chyba, ze muszę.
Jesli chodzi o spinanie brzucha to ja tez od czasu do czasu czuje cos takiego ale wydawało mi sie, ze to moja Mała tak sie napina ale byc moze sie myle i są to skurcze braxtona hicksa.Na szczescie nie sa ani bolesne ani zbyt czeste wiec sie nie martwie bo na szkole rodzenia mówili, że to normalne.Dopiero jakby były bolesne i czeste to trzeba sie skonsultowac z lekarzem.
Naur kochana dlaczego idziesz do szpitala bo niestety nie udało mi sie tego wyczytac:-(

Acha przypomniało mi sie, że chciałam Was zapytac czy wie któras co to jest za badanie OWA, bo mam je zrobic a zapomniałam jak lekarka mowila na co ono jest:happy2:

A jeszcze wracajac do temetu o tesciach to unas jest podonie jak u Was chpciaz niestety nie mam tak dobrego kontaktu z tesciową jak Naur:-(.Ogólnie bardzo nam pomagaja i zaopatruja w jedzonko ale oboje z mężem jestesmy zdania, że bardzo dobrze, że jednak nie widujemy sie z nimi zbyt czesto:-p:-)

Ale teraz na łiked bedziemy mieli i moich i meza rodziców ehhehe
ciekawe jak to sie skończy:-):-D??

reklama
Do góry