reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Gosiu ostro:-)żnie z truskawkami. Zbyt dużo nie wolno! Wpisz w gogle "truskawki w ciąży" i poczytaj.
W upały po prostu nie wychodzę z domu. Siedzę na balkonie pod parasolem

truskawki w ciąży

Panie Doktorze, Czy w ciąży można jeść truskawki bez obaw o niekorzystny wpływ na dziecko? Kiedyś słyszałam coś na temat ich szkodliwości, ale nie jestem pewna. Dodam, że ogólnie mało piję i jedzenie tego typu owoców byłoby dla mnie w lecie niezłym rozwiązaniem, o ile oczywiście nie zaszkodzi Maleństwu. Dziękuję Z poważaniem Barbara

Tak jak każde jedzenie z sensownym umiarem. SW

Bardzo dziękuję za odpowiedź. A czy to prawda, że truskawki jedzone w ciąży powodują alergię u dzieci? Barbara

Nie stosuje diety eliminacyjnej w ciąży, chyba że wynikającej z alergii matki. Ale faktycznie są takie poglądy u niektórych alergologów. SW

Dziękuję bardzo.

Sylwia ja tam nie wiem, moze masz racje z tymi truskawkami, ale ja tam wcinam az mi sie uszy trzesa: truskawy, czeresnie, brzoskwinie, banany a potem to tylko latwiej do ubikacji:-D.
Niedawno lekarz mi powiedzial ze ciaza to nie choroba i nie nalezy wdrazac sie w szczegoly, basen , fryzjer, owoce, i inne rzeczy, zyc normalnie, bez przesady,(chyba ze lekarz rzeczywiscie czegos definitywnie zabroni) oczywiscie bardziej na siebie uwazac, do tej pory sluchalam doktorka i nic zlego sie nie dzieje, wrecz przeciwnie, wszystko pozytywnie, (odpukac:baffled: )
Na bol gardla to najlepsze plukanie sola, jak Lidka pisala, przechodzilam to juz, do tego inhalacje przez nos i gardlo wieczorami przed spaniem, z szalwia albo takie ziola przeciwbakteryjne "septosan", zalewasz wrzatkiem i wdychasz przez gardlo i nos, zobaczysz ze pomoze, a jesli nie to znaczy ze to cos powazniejszego, ja mialam powazniejsze zapalnie gardla i dostalam antybiotyk domiejscowy w sprayu Bioparox.

Janbor
a no to ja tez ide sobie truskaweczki kupic, aaa co:tak:zycze ci udanego weekendu z rodzicami:rofl2::rofl2::-D:-D bo niezla impreza sie szykuje:-D

U nas nie ma na szczescie upalow,a za to milo , cieplo, przyjemnie.

Ide z moim malzem kupic mu spodnie i moze jakies butki ,trzeba tez dbac o swoich wiekszych co by sie zazdrosni za bardzo nie poczuli:-D:-D.
I wyciskarke do cytrusow, mamy wielka siate pomaranczy od tesciow, szkoda zeby sie popsuly.

natalka_25 ja myślę że lepiej powiedzieć wtedy może ona zwróci większą uwagę na ewentualne ćwiczenia których nie powinnaś wykonywać. Jak ja chodziłam do szkoły rodzenia to położna sama pytała kto ma problemy z ciążą i jakie żeby wiedzieć która z nas nie może wykonywać niektórych ćwiczeń;-)potem sama mówiła że dana osoba nie ma czegoś robić:-):tak:

no to ja chyba trochę sobie odpuszczę te truskawki:eek::hmm:ale tylko trochę:-D
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Czesc kobitki:-)
jejku ale sie rozpisałyście:tak:
Naur jak tam?wzieli Cie do szpitala?jak ylko wrócisz to daj znać
Aniulka co do mojego testowania maluszka z latarka,to wyczytalam to,ze dziecko reaguje na światło no i chciałam to sprawdzić i faktycznie hihihihi....działa.

Ja dzis robiłam słoiki z truskawkami bo mój A.uwielbia sobie pozniej je popijać:-)
a truskawki to jem codziennie,fakt ze w postaci koktajlu,no ale dziennie wypije ze 2-3 szklany:-)

Co do rzeczy dla malucha to ja nie mam nic,oprocz paru ubranek,no i wlasnie nie wiem tez ile powinnam ich miec bo nie chce tez przesadzac z iloscia.a jakiej firmy kupujecie kosmetyki dla maluszka?

Fajne pytanie Kasia zadalas:tak::tak:bo ja jeszcze tez nie wiem jakie kosmetyki, slyszalam o Musteli ze jest dobra ale ponoc bardzo droga, Nivea?Bambino?
A moze te drozsze z apteki, na naturalnych skladnikach?

ja na poczatek kupilam z bambino mydelka i oliwke, potem jak juz synek bedzie mial moze z miesiac to wtedy kupie szampon

a plan porodu to z polozna ustalamy co bym chciala zeby bylo przy porodzie (np. maz, jakie znieczulenie, czy chce dostac dziecko odrazu po wyskoczeniu czy zeby najpierw zbadali itp. ) oczywiscie wiadomo wszystko moze sie zmienic przy porodzie.

reklama
jeśli chodzi o kosmetyki to ja mam już trochę kupionych z Johnson's baby i Nivea baby a mydełko Bambino-wypróbowałam na pierwszym dziecku :-D jest moim zdaniem najfajniejsze:tak:stwierdziłam tez że przy tym dziecku nie będę używać oliwki tyllko mleczko do ciała dla dzidziusa już nawet kupiłam:rofl2::-)
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Do góry