reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Ja co do spacerów to też jestem w kropce. Z Marianna to wychodziłam po raz pierwszy jak miała 10 dni i był grudzień. A teraz to zastanawiam się przez upały. Bo u mnie sierpniu będą upały. Ale myślę, że wieczorkami to jak już będzie miał około tygodnia się wybiorę na spacerek.

Aha i Sylwia ja wózek dostałam, ale koleżanki mi opowiadają, że jak miały wypatrzony model lepszej marki to czasami nawet do miesiąca trzeba było czekać w sklepie na np wybrany kolor.

Wiecie z wózkiem niby można poczekać na urodzenie, ale... masz potem mało czasu na wybór i bieganie po sklepach. Lepiej sobie od razu jakiś opatrzyć i potem tylko wysłać męża, żeby kupił.
Jak jest ładna pogoda to dziecko już po tygodniu można zacząć werandować a po dwóch wychodzić na krótki spacerek.
Ja chyba jednak zdecyduje się na X-Landera. Najbardziej mi się podoba. nie wiem jeszcze, który typ. Zastanawiam się między X1 a XA, chociaż trójkołowy tez mi się podoba. Najgorsze, ze u nas w sklepach nigdzie nie ma, żeby sobie wszystkie trzy typy porównać.
Acha Naur powiedz mi jaka jest w X-Landerze regulacja oparcia. Bo ja widziałam na jakieś paski, a w allegro starszy model z normalnym metalowym opuszczaniem.

Dzisiaj byłam z dziewczynkami na procesji (sypały kwiatki). Czułam się jak po jakimś maratonie.

Natalka zycze ci dobrego humoru i samopoczucia, zeby z ta obrona ci poszlo jak najlepiej. Brzuchem sie nie martw na pewno wszystko w porzadku, tez mam takie bole, to normalka, zreszta lekarz ci jutro powie, trzymam kciuki.
Wozek znalazlam za 1 149,00 zl na allegro plus fotelik za 366 zl, no i mamy francuska strone gdzie jest mniej wiecej ta sama cena, zastanawiam sie gdzie kupic.

Madziara ja mam X-1 i on ma oparcie regulowane na paskach, nie jest to superwygodne, ale do opanaowania, a zaleta taka że regulacja jest cicha i płynna.

Ola Ty leż i odpoczywaj!! A co do Twojego wózka to jaka jest gondola, bo na fotkach nie masz?? Chyba nie sam fotelik?!! Bo my mamy taki do auta, jest super, ale jako wózek to nie może być, bo: niewygodne na dłuższe spacery, poza tym dziecko bardzo się w takim poci, bo foteliki są na stelażu styropianowym ze wzgl. bezp. a to nie przepuszcze powietrza niestety, więc jako wózek odpada, wiem bo też mam w x-landerze możliwość zamocowania maxi-cosi.

Sylwia wózio fajny, tylko te wahacze będą skrzypieć najprawdopodobniej, koleżanka taki miała i skrzypiały niemiłosiernie.

A na spacerki to w 2tyg. spokojnie można, pod warunkiem że nie jest za ciepło.

Natalka mam nadzieję, że wszystko będzie z Wami dobrze!!

to ta gondola Naur
quinny_gondola_dreami_buzz_red_flame_reflection_lge1.jpg

ale kurcze wszyscy znajomi jezdza z bobasami w tych maxi cosi , peelno ludzi widuje w sklepach z tymi fotelikami zamontowanymi na wozkach, wiesz?moze na dlugi spacer to rzeczywiscie nie wygodne, ale na zakupy czy przewietrzenie pupy moze byc. Zobacze czy wogole malemu sie bedzie chcialo w tym jezdzic , bo wiele kobiet twierdzi ze dziciaczki szybko przerzucaja sie na spacerowki, hm....zobaczymy
Piszecie o tym x-lander, nigdy o nim nie slyszalam i tak ogladam na internecie, calkiem , calkiem, fajnie ze maxicosi pasuje

Ola jak tak to ok. No na krótsze wypady to fotelik może być, ja go też trochę używałam przy przestawianiu się z gondoli na spacerowy, wtedy trochę nim woziłam Julkę, ale tam dziecko nie ma swobody i gorąco. Ja Julkę przeprowadzałam z gondoli jak miała 5m-cy, bo się nudziła leżąc na wznak i nic nie widząc.

Ja tez mam nadzieje ze bedzie dobrze jutro sie dwiem to napisze a za 2tyg mam usg ciekawe czy sie potwierdzi ze to synus:-)
Ola Ja tez sie zastanawiam nad takim wozkiem cena rzeczywiscie atrakcyjna u nas chodza po ok 2500tys wiec jest różnica.
A i dziekuje za dobre słowa! do jutra!:-)

reklama
Ej, ja znowu na chwilkę.
Upały mnie dobijają. Ogólnie jest dobrze , powoli wychodzę ze sprzątania po remoncie, internet już mi działa. Niestety sprzątac mogę wtedy kiedy moje dziecko śpi, dlatego jestem tak wcześnie lub tak póżno na BB.Niedługo rodzina nam się powiększy, jutro a właściwie dzisiaj z samego rana moja siostra idzie do szpitala, ma miec cięcie. Idzie wcześniej przez te upały, lekarka wypisała jej skierowanie, bo woli byc ostrożna. Poza tym jakiś baran robił jej USG we wtorek i wyszło że dzidzia ma hipotrofię (pochrzanił wymiary główki stąd wyszła mu niska waga). Przecież niemożliwe jest , żeby przez miesiąc czasu ( od jej przedostatniego USG) główka dziecka zmniejszyła się o 5 cm.Strzelił błąd przy wypisywaniu zamiast napisac 32 cm, napisał 23cm i stąd ta panika doktorowej. Mam nadzieję , że będzie wszystko w porzadku.Termin wg.USG ma na 22.06, wg OM na 2.07. No i będzie miała dziewczynkę. Tato (nasz) się załamał , powiedział , że wyjeżdza. Oczywiście w żartach.

Do góry