reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

ale tu cos pustki dzisiaj,gdzie się podziewacie?:-(
skoro juz pisze,to mam dziewczyny pytanie,dosc delikatne:-ppodczas stosunku strasznie mnie boli i piecze,czym to moze byc spowodowane?juz mnie to irytuje:wściekła/y::zawstydzona/y::-(zaczynam sie bac tego ze skoro mnie teraz boli,to co ja zrobie przy porodzie jak dzidzius jest o kilkanascie razy większy:zawstydzona/y::-(

reklama
Kasia ja to w ogóle nic nie mam kupione, bo maciek twierdzi że jeszcze czas. Ale ja mu tłumaczę że lepiej po trochu bo się zdziwi jak przyjdzie mu to naraz wszystko kupić, hehe, ale osioł uparty.
A co do bolesnych stosunków to może masz jakąś infekcję? Nam teraz łatwo cokolwiek złapać. Zapytaj gina.

Madziara no cukry wysokie to moga być przecież też od mleka, pieczywa czy smażonego na obiad. Ponoć niektóre kobiety źle znoszą laktozę i to im bardzo podnosi. Mi po płatkach kukurydzianych z mlekiem nie za dużo, w normie na szcęście. A co Ciebie ta lekarka tak straszy??
Ja skurcze mam, chociaż biorę fenoterol i magnez, nie duże jak wcześniej ale są, zwłaszcza jak se połażę dużo.

A ja się jak zwykle nachodziłam dzisiaj, ale jutro laba, bo moi rodzice zabierają Julką na długi spacer na plażę, a i potem nic nie będę robić.
No i kupiłam klapki, całkiem ładne i wygodne, tylko oczywiście odrobinę obcierają, ale mnie na początku tak każde właściwie.
Zmykam już do wyrka, papa!!

cześć dziewczyny
Ja dzisiaj z łóżka pisze, bo mnie gin "uziemiła". Skraca mi się szyjka i mam nakaz bezwzględnego leżenia. Biorę 3x dziennie fenoterol i isoptin. Muszę jeszcze przynajmniej 4-5 tygodni wytrzymać. Czułam że coś nie tak, bo pojawły mi się takie bóle jakby od miesiączki, a to jest niestety oznaka "zbliżającego" się porodu.
Kasia - jeśli cię tak piecze to naprawde może być infekcja, więc lepiej wybiez się do lekarza​

Mrozik trzymaj się, już niewiele zostało.
I nie strasz z tymi lipcówkami, bo ja mam termin na 1 sierpnia, a wg niektórych kalkulatorów z internetu to nawet na 30 lipca.
Wiecie, że przeżyłam dzisiaj niewielkie trzęsienie ziemi:szok:. No właściwie nic wielkiego zatrzęsło troszkę łóżkiem, ja się obudziłam ale nie wiedziałam dlaczego. Dopiero rano w przedszkolu dziewczyny mi powiedziały, że to było to.:-D

Ale wiadomosci z samego rana, trzesienie ziemi, lipcowka urodzila i ty Mrozik- kurcze ja tez mam takie bole jak na okres:baffled::baffled:, ale tylko czasami, 13.06 mam wizyte to sie okaze.nie przejmuj sie, naprawde czas przeleci jak nie wiem co i bedziesz mogla sobie "po rosie skakac, jak rusalka:-D:-D"

Po za tym maly wypoczywa z nogami na mioch zebrach i bawi sie moim zoladkiem, niezbyt przyjemne uczucie:baffled:, ale ciesze sie bo to znaczy ze miewa sie dobrze:tak::tak::tak:, wczoraj opowiadalam mu jak nazywaja sie czesci ciala po niemiecku, bardzo sie uspakajal jakby sluchal normalnie, a kiedy puszczam mu pozytywke kiedy wariuje to chyba zasypia, bo odrazu potem cisza jak makiem zasial:tak:, i to samo jest kiedy Carlo z nim rozmawia:tak:

Ewelinakol - to nieźle z tym trzęsieniem, ja to się boję takich rzeczy.
Ola - samo leżenie mnie aż tak nie przeraża. Chodzi o to, że maluszkowi się na świat spieszy, a to jeszcze za wcześnie:no:. robię teraz wszystko żeby go chciaż z 5 tygodni jeszcze w brzuszku zatrzymać;-)
A w Polsce dzisiaj Boże Ciało, pogoda ładna, chyba na trawkę przed dom pójdę poleżeć, troszke świerzego powietrza złapę.
A zakupy dla maluszka już mąż sam będzie musiał robić, łącznie z wózkiem, bo nie zdążyliśmy się jeszcze rozejrzeć:tak:

Rany Mrozik ale mi przypomnialas!!! Boze Cialo, ostatnio mi ktos o tym mowil i calkiem zapomnialam:baffled:, tutaj ludzie pracuja. Fajnie ze mi przypomnialas :tak:
A z bobo to jak to , 5 tyg??? Nie da sie dluzej ??juz wiesz ze bedziesz go miala wczesniej??

JOLUś wytrwałości!!!!!!!!!!!!!. Wiem, że w łóżku czas płynie wolniej - każdy dzień jest taki sam. Ale to dla dziecka. Pociesz się tym , że w domku jesteś, a nie w szpitalu:tak:. Swoje łóżeczko, swoja łazienka, swój kibelek....A wózek możecie kupić po porodzie( ja tak zrobię). I tak przez miesiąc nie pojedziesz na spacer:happy:Ostatecznie masz allegro. Powodzenia.

reklama
Sylwia - Będę na pewno wytrwała :tak:, tylko maluszek żeby też mnie wysłuchał.
Ola - 5 tyg:tak:odni to minimum jakie pownnam zatrzymać dzidzie w brzucholku - lekarka kazała ;-), ale może uda się do końca donosić :cool2:. Oby tylko ni krócej niż te 5 tygodni.
Biorę tabletki , ale póki co porawy nie widzę, nawet powiem że coraz mocniej czuję że brzusio jest. Ale dopiero 3 prochy wzięłam a jest ich 100. co 8 godzin mam brać, a jak nie pomoże to co 6.
Do leżenia już przywykłam, praktycznie dokładnie rok temu leżałam 2 miesiśące w łóżku z pierwszą ciążą. Myślę że to niewielkie poświęcenie, nawet jakby chcieli mnie w szpitalu położyć. Mnie to ich jedzenie smakuje ;-)​

Do góry