reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

My tez kupimy wozek po urodzeniu sie dzidzi, tak jak Sylwia mowi, przez pierwsze tygodnie to raczej sobie z malym nie pospacerujemy:eek:

Mrozik
z tym jedzeniem mnie ubawilas:-D:-D:-D, czyli nawet jesli mialabys byc do szpitala wyslana ,nie zrobiloby to na tobie jakiegos wiekszego zwrazenia??:-D no to fajnie:-D
Trzymam kciuki za te 5 tygodni a moze i wiecej:tak:

reklama
Uj, ale newsy!
Mrozik no to trzymaj się dzielnie biedaczku i zaciskaj mocno nóżki, hihi. Ja też biorę fenoterol+isoptin, ale szyjke mam jak ze stali, co poniekąd też nie jest takie fajne.
Będzie dobrze, napewno!!

Evelina no to ładna pobudka! U nas kilka lat temu było słabe, ale uczucie dziwne.

Sylwia a dlaczego przez pierwszy miesiąc nie wyjdziesz na spacer??

Mam dzisija spokój, bo Julka właśnie plażuje z dziadkami a ja zaraz kawkę i do ogródka poczytać coś i same nogi na słońce wystawić, hihi.
Miłego dnia dziewczynki!!

NAUR nie wiem dlaczego, ale u mnie tak przyjęte:-), że przez 1 miesiąc życia dziecka się nie wynosi z domu.
MROZIK moja kolezanka na studiach w 30 tyg praktycznie juz nie miała szyjki. W szpitali przez miesiąc polezała i................ urodziła 12 dni po terminie:tak:. Ty nie łaź nigdzie ( np na podwórko), jedz w łóżku, WSTAWAJ TYLKO DO TOALETY ( na siusiu moze być basen) Wtedy donosisz na 100%:happy: Acha oddaj się lekturze książki "I ty mozesz miec super dziecko":-p

Sylwia wlasnie poczytalam sobie o pierwszym spacerze noworodka i juz po 2 tygodniach mozna z bobo pojsc na spacer:tak:, zalezy to od tego czy dziecko urodzilo sie zdrowe, od warunkow pogodowych ..... dzieckoOK.pl
a u nas lato , cieplo takze super!

A mnie cos skurcze dzis lapia, brzuch jakis gorzysty sie robi:baffled:, twardy, wypilam magnez i chyba nospe sobie zapodam, spacer mamy w palnach, no ale nie pojde chyba jesli dalej tak bedzie.

To napewno, jedyne czym sie martwie to czy te dwa tygodnie wystarcza dla mamy zeby doszla do siebie i mogla kupis wozek dla swojego malucha, no chyba ze przez internet:tak:

A TO JEGO CECHY:
Opis :
- Aluminiowy stelaż
- Miękkie zawieszenie ( na wahaczach )
- Zespolony hamulec kół
- Regulacja wysokości rączki
- Możliwość montażu spacerówki przodem lub tyłem do kuerunku jazdy
- Pięcio punktowe pasy bezpieczeństwa
- Plastikowa gondolka od spodu - pełni funkcję kołyski
- Blokada zabezpieczająca złożenie się wózka
- Metalowy kosz na zakupy
- Stelaż składany jedną ręką za pomocą mechanizmu w rączce
- Regulowane oparcie wewnątrz gondolki
- Felgi szprychowe, koła pompowane

W skład zestawu wchodzi :
- Gondola
- Spacerówka
- Stelaż wózka z kołami i koszem
- Torba na drobiazgi
- Dwa pokrowce na nóżki
- Budka

Witam mamusie!
Ja dziś niemam najlepszego samopczucia, bardzo ciepło u nas siedze w domku bo na dworze skwar, jutro wizyta u gina prosze trzymajcie kciuki, wczoraj sie troche wkurzyłam na swojego promotora bo najpierw ustalił termin na ok 15lipca obrona a wczoraj podał ze 2lipca a ja jescze w proszku z pracą do środy musze oddac wiec siedze i poprawiam prace, ja tez mam co jakiś czas ból brzucha tak jak na okres jutro sie dowiem co to jest.
Mrozik trzymaj sie jestesmy myslami z Toba dasz rade wytrzymac min 5tyg, jestes dzielna i dla dzidzi mozna wtryzmac wszystko, pisz jak sie czujesz duzo odpoczywaj polecam ksiązke język niemowląt dziś sobie tez trzoche dla relaksu poczytała,:tak:
Ola tez czytałam ze w taką pogode gdy jet ładnie i ciepło mozna spokojnie w drugim tygodniu wyjśc na krótki spacerek ale to jest uzaleznione tak jak piszesz od pogody i zdrowiam maluszka,
Sylwia ładny wózek, ja zdaje sie na meza sam wybierze i zamówi na poczatku sierpnia wie jakie mi sie podobaja:-)
Evelina ciekawa pobudka
Pozdrawiam dziewczyny i trzymajcie kciuki jutro z anas mam nadzieje ze to moje kiepskie samopoczucie ból brzucha to tylko wiercenie sie małego!

reklama
a to moj, tylko nie wiem jaki kolor jesczcze bordowy czy popielaty

to z fotelikiem maxi cosi(dochodzi budka nad glowe i cieply spiworek)
quiBuzz-with-Cabrio-RedFl.jpg

a to spacarowka , (stelarz jest caly czas ten sam tylko wklady inne , spacerowy i fotelik-mala gondolka)
Buzz-Sulphur.jpg

Do góry