reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Upał straszny. Normalnie się roztapiam. po obiadku padłam - oczy same mi się zamknęły. teraz zagoniłam dzieci do sprzątania bo bajzel w domu straszny.

Byłam z mężem na zakupach w Castoramie bo właśnie zaczęliśmy remont naszego docelowego mieszkanka. mam nadzieję, że uda nam się tam przeprowadzić jeszcze przed moim porodem.

Po pierwsze witam nowe mamy Gosię I raabit :-)świetnie, że do nas trafiłyście.

Raabit no nareszcie ktoś z Trójmiasta, ja z Sopotku, Kamionki jestem więc może się kiedyś spotkamy. A gdzie chcesz rodzić??

Gosia u mnie też druga ciąża szwankuje, ale na sczęście mamy już wszystkie niedługo do końca więc damy radę!

Kasia to najpewniej jest infekcja, jak Ci dokucza to idź koniecznie, bo to trzeba szybciutko wyleczyć!
Szkoda, że nie przyjedziesz ale faktycznie nawet tutaj gorąco, ja tylko siedzę w cieniu jak mogę.

Mrozik leż, leż biedaku, tylko nas całkiem nie opuszczaj.

Madziara nie zazdroszczę teraz remontu, ale jak mus to mus.

Ola u nas też niemiłosiernie gorąco. Nic Cię nie ochlodzimy, niestety.

Upały u nas też panują, aj dzisiaj musiałam podjechać po książeczkę RUM nową, bo stara mi w oczach zniknęła a potem tylko do rossmana, i tak się zgrzałam..uff..a co się na Monciaku dzieje!! :szok::cool2::eek: przejść się nie da dosłownie!
Teraz muszę szybko popracować, bo na pon. mam do oddania zlecenie pilne, więc i kaska wpadnie. Ooo..właśnie Bush będzie leciał, niezłe zamieszanie :dry:

Aha - ja w niedzielę idę na KTG, zobaczę czy wszystko ok, moja lekarka będzie to mi dłużej zrobi ;-).
Co do kompa, to raczej nie mam szans przy łóżku postawić, a nawet jakbym dala radę, to i tak bym musiał siąść żeby cosik popisać :tak:, zostaje mi laptop, jak mąż sobie przerwy w pracy robi :-D, to ja proszę laptop do łóżeczka i mam komfortowo
Trzymajcie się i nie dajcie się upałom, i pamiętajcie o filtrach nawet jak siedzicie w cieniu, chociaż mnie mimo wszystko plamy ciążowe się pojawiły (mam teraz bardziej piegowate czoło):eek:

Raabit no nareszcie ktoś z Trójmiasta, ja z Sopotku, Kamionki jestem więc może się kiedyś spotkamy. A gdzie chcesz rodzić??

Hej :) ja całe życie mieszkałam w Gdyni :) teraz od 3 m-cy mieszkam w Rumi, bo kupiliśmy większe mieszkanko. Postanowiłam że bede rodziła w redłowie mimo że słyszałam skrajne opinie na temat tego szpitala. A Ty gdzie masz zamiar rodzić? ja chodze do lekarza który własnie pracuje w redłowie i mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze. Jestem dobrej myśli i bardzo pozytywnie nastawiona :)

Cześć mamusie!
Właśnie wróciłam po wizycie, niejest dobrze skaraca mi sie szyjka musze duzo odpoczywac i lezec dla dzidzi znose wszystko nawet to lezenie, dobre jest to ze moge chodzic do szkoły rodzenia ale cwiczenia lekkie i bez wysiłku da sie to zrobic, okazało sie ze niejestem w 30tyg a dokładnie w 31 wiec coraz bliżej ku końcowi ale musze wytrzymac przynajmniej do 38tyg, wierze ze dam rade najgorsze ze mam obrone 2lipca i niema przeciwskazań ale znajac mnie pewnie bede zestresowana wiec musze to rozważyć:-(
Witam naowe mamusie im nas wiecej tym rażniej!!!
Dzieki kochane za kciuki!

reklama
Raabit uj, Redłowa nie polecam, naprawdę! Wiem to z autopsji, poród jak na taśmie, nawet piłki nie było i wszystko rutynowo, bez słowa wyjaśnienia, a opieka poporodowa to już istny koszmar, trzeba się o wszystko wykłócać z babsztylami-pielęgniarami. Bardzo nieprzyjemnie..bleee..
Ja za to od 3 lat w Sopocie mieszkam, a tak to w Gdansku, ale tu w upały jest przyjemniej hihihi!

Natalka no to faktycznie musisz się nad obroną zastanowić, bo to stres nielada.
Trzymaj się dzielnie i dużo leż, to ważne.

Ufff..teraz chociaż chłodniej, a ja sobie przy balkonie otwarty pracuję.

Do góry