reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witam Mamuśki.
Wczoraj miałam wizytę u ginekologa niestety bez USG. Wyniki mam super. I serduszko tez pięknie biło, chociaż musiała go poszukać lekarka, bo pielęgniarka nie mogła. Trochę strachu. Aha i w przyszłym tygodniu mnie szczepią immunoglobuliną.
Co do zakupów to ja na razie "zbieram":laugh2:
Wszystkie rzeczy jakie miałam to zostały w Polsce, ale teraz dostaję mnóstwo od koleżanek. I tak wzbogaciłam się o sterylizator i podgrzewacz. Z Marianną takich rzeczy nie używałam, ale też chciałam karmić piersią jak najdłużej. Niestety musiałam zacząć brać leki na tarczycę w 4 mc. i tak mała przeszła na butlę. Teraz tez poradziłabym sobie z garnkiem i wodą. No ale jak już mam to czemu nie. Dostałam też wanienkę taką ze stelażem i plastikowymi szufladkami.
Tak w ogóle to myślę, że rzeczy co do których nie mam pewności, czy będę potrzebować, to wybiorę sobie które bym chciała i R. kupi jak zajdzie potrzeba. Oczywiście chyba będę musiała zrobić zdjęcia, Bo jak go wysyłam po podpaski to kupuje mi wkładki:laugh2:

reklama
Sylwia z ta podmiana bobo to chyba nie mozliwe, mozna by szpital o przestepstwo posadzic!!!! A tego by sie oni bali:dry:

Madeline-odnosnie USG 3D , tez myslalam ze bede milala robione, nawet nie wiem ile kosztuje, ale super specjalista odpowiedzial mi na ptanie co jest lepsze "szczegolowe badanie USG" czy "USG 3D" ,ze dla dobrego lekarza nie ma to znaczenia, dobry sprzet + dobry lekarz powie ci to samo po usg i to samo po usg3, jedynym wielkim plusem jest, ze rodzice moga lepiej patrzec na dzidzie:tak:

Moj maly tez kopie:-D, ostatnio to krzyczalam do mojego Carlo zeby juz nie gadal do niego, bo chce zeby zasnal, tak kopal:-D, puscilam mu pozytywke z Mozartem i sie uspokoil maly lobuz:dry::-D

Ola tak wiem na pewno 3D to nowoczesne badanie gdzie bardzo fajnie widać dzidzie masz rację dobry lekarz powie Ci wszystko i muszę przyznać że takiego posiadam jestem z niego bardzo zadowolona choć byłam dopiero 2 razy na USG:dry: No ale jak to ona mówi że jak nie ma potrzeby i że wszystko jest oki to nie trzeba:-D

Jestem dziewczynki:tak: ale jak to miło że sie o mnie martwicie.Miałam wczoraj istne urwanie głowy,prosto z pracy na usg potem do mamusi i z nia na zakupy,potem do rodziców planowalismy weekend na dzialeczce i do domku wróciłam po 22,nie miałam siły nawet kompa włączyć:tak: ale jestem i juz odpisuje:-p
Po pierwsze witamy Viviane,po dłuuuuugiej nieobecnosci :-)
Gosiaczek-superowe śliniaczki
Jeśli chodzi o usg 3D to prawde mówiąc szkoda mi kaski,wole ja na co innego wydac:-)
Sterylizatora nie kupuje ,Naur i reszta-zgadzam sie z wami,gotowanie wystarcza,nad podgrzewaczem sie zastanawiam ale to raczej dla mojego Marcina gdyby musial butle podgrzac:-D lakatatory pewnikiem jakowes zakupie:-)

Dla mnie 3d sponsoruje dziadek:-) Tak się cieszy z pierwszego wnuka lub wnusi:-D Okazało się, że łózeczko tez mam.( z ZSRR nowe) Brak tylko materaca. Wózek też kupią dziadkowie, więc ja szaleje z drobnostkami.

No Kira jestes wkoncu:tak:

U mnie Sylwia tez rodzice Carlo chca kupic wozek i mebelki i lozeczko i takie tam, ale nie wiem jak jest u ciebie u mnie oni "maja juz upatrzone", a ja na to sie nie godze, bo wiem co mi sie bedzie podobac i moj dzidzius bedzie mial moj styl:cool2:, no i taty oczywiscie:tak:.Dla mnie pomoc jest super jesli ktos sie zapyta co potrzeba, nie narzucjac sie:no:. ale mysle ze u ciebie to zgodnie wszystko idzie, fajnie:tak:

Ja ostatnio mam wilkolacki apetyt!!!Nie wiem jak go poskromic, juz owoce sobie pokupowalam, poije duzo wody, pomomo tego apetyt za trzy osoby conajmniej:baffled::szok::szok::eek:, mysle ze to chwilowe.

Kurcze a jak sobie nie podjem to na nerwy mi siada, bo sie na niczym innym nie moge skoncentrowac, tylko walcze z glodem, owocki mnie ratuja bo mam na nie apetyt, ale drogie sa, a wiec kiedy nie ma owockow zjadam co jest czyli cos bardziej kalorycznego:baffled:

Eh..ja to sobie mysle ze po porodzie sie zrzuci kilogramki, tak przynajmniej kobity mowia, jak ta szwagierka Madeline, 34 kilo przytyla a po porodzie zrzucila wszystko:tak:

reklama
Ja też niemoge juz doczkać sie usg ostatnie miałam w 18tyg, ale już licze dni do 9 maja, pogoda u nas piękna lato dosłownie,
Ola ja tez mam aptetyt dziś na jajeczka i maślanke z mizerami bo taki upał,
ja już mam podgrzewacz taki do domu i samochodu, łożeczko mamy, wózek kupią dzidki ale też chce sama go wybrać a z tym to niewiem jak bedzie czy zamawiając wózek w sklepie długo trzeba czekać bo ja bym chiała w kolorez pistaciowym a takiego niemaja jestem ciekawa, jak u Was długi weekend zaplanowany?
Ja go spędze u mamy bo mój mąż zabiera sie za odmalowanie ścian a ja niechce wąchać farby:dry:, mam tez pytanie jak to jest mój aż tak nieszaleje tylko od czasu do czasu puka do mamusi,
Kiara juz pisałam super zdjęcia z usg piękny maluszek:-D

Do góry