reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Sylwia postęp postępem, ale trochę rozsądku też nie zaszkodzi, nie można dać się zwariować!
A jedzenie najlepiej podgrzewać w kąpieli wodnej i już. Poza tym do sterylizacju 5min gotowania wystarczy. Ale jak pisałam, to może być przydatne przy karmieniu tylko butlą od początku, a przy cycoleniu niekoniecznie.

reklama
Moja mamcia nie miała pokarmu i ja też pewnie nie będę miała:-(Nastawiam sie na butlę:-).A podgrzewacz można kupuć za 50 zł ( to chyba nie majątek). Przepraszam dziewczynki, ale wszystko mnie dziś drażni i się czepiam....

Spoko, Sylwia nikt się chyba nie gniewa. Nie nastawiaj się tak, niepotrzebnie! Moja mama mnie karmiła 1 miesiąc, moje rodzeńswto ledwie 2-3 i nie miała pokarmu, ale wtedy było zupełnie inne podejsćie. A ja za to trójkę bym wykarmiła, zastanawiałam sie nawet nad oddaniem komuś nadmiaru, hehe. To nie jest kwestia dziedziczna!

oj dziekuje dziewczyny za cieple przyjecie:-)
Viviana-z tego co przeczytalam to jestes swiezo upieczona mezatka,wiec gratuluje i zycze wszystkiego dobrego:tak:
janbor 25,Mrozik-termin mam na 12,13 sierpnia
Ja bedac ostatnio w PL kupilam juz lozeczko,materacyk,posciel ale to dlatego ze tutaj sa inne rozmiary tzn.lozeczka sa wieksze itd.teraz za to mamy problem aby to tutaj przewiez.Juz 2 firmy przewozowe nas wykiwaly:baffled:

Witajcie mamusie!
Niemiałam dzis możliwości do was zajżeć ale już jesteśmy, strasznie duzo dziś wipsów moze stworzymy nowy wątek o zakupach dla maluszków:-), jak przestaje wierzyc w przesądy mam dośc gadania cioc itd wczoraj kupiłam podgrzewacz, pare pieluszek tetrowych i flanelowych w kaczuszki, kaftaniki, kocyk, łożeczko dostaniemy od znajomych tylko kupimy nowy materacyk i wóżek my myślimy o wielofnkcyjnym niestety są drogie ale juz niebede musiała mysleć o spacerówce,
Vivianka czekamy koniecznie na Twoje wrazenia ze ślubu cieszymy sie ze sie odezwałaś,
Gosiaczku witaj kolejna sierpniowa mamusia:-)
Co do teściów to tez kiedys pisałam ze ze swoim mam problem no i z moim tatusiem też niestety niemozemy sie dogadać także lepiej jak najszybcie pomyśl o przeprowadzce wiem bedzie cieszko ale bedzie razem macie przecież siebie i swojego skarba wiec trzeba wierzyć ze sie wszystko jakoś ułoży. A co do teściowej one chyba tak już maja ja niemam niestety tesciowej:-( ale teściu nadrabia:dry:.
Naura masz racje u mnie moja mama i moja babcia niekarmiły ale niejest powiedziane ze my niebedziemy Sylwia karmiły ja tez sie nad tym zastanawiam ale przekonamy sie o tym niedlugo.
Pozdrawiamy Was cieplutko!!!!:-):-D:-)

Natalkano to fajnie :-) ciekawe ktora pierwsza sie rozsypie:-D

My tez z zakupami nie czekamy na sam koniec.Co wypad na sklepy to cos przyniose.Ostatnio kupilam sliniaczki ale sa takie slodkie ze nie moglam ich nie kupic.Zreszta same zobaczcie

Ciekawe zeby tylko do sierpnia dolecieć czas strasznie mi ucieka...
dopiero co zobaczyłam dwie kreseczki na teście a tu juz tak niewiele zostało
śliniaczki super!!!

Gosiaczek, sliniaczki rewelacja!!!Bardzo mi sie podobaja.:tak:

A jesli chodzi o sterylizatory, podgrzewacze, butelki, srelki i takie tam to tak:strylizator odpada, wrzatkiem bede zabijac bakterie, podgrzewacz moze sie przydac mama ktore karmia butla(szczegolnie w nocy, nie trzeba wstawac i bawic sie z butelka),w dzien przy dokarmianiu mozna w goracej wodzie zanurzac ,a butelki kupie tylko zeby odciagniety pokarm przechowywac, jezeli bede go wogole miala, bo piszecie ze wam sie juz leje:confused:u mnie nic, jedyna zmiana to to ze przeksztalcily sie w namioty:szok:, a wiec do tego laktator-obowiazkowo.
To wszystko wiem od mojej kolezanki ktorej pomagalam czasem przy malym.

Tak po za tym czy sterylizator czy nie, czy mikrofala czy nie,to rzecz indywidualna kazdej z nas:tak:, fajnie podsluchac opini innych bo zawsze sie mozna czegos nowego dowiedziec:tak:

reklama
Sliniorki rzeczywiście fajne Gosiaczku widzę że już się ostro za zakupy zabieracie!
A tak jak piszesz Ola to ja własnie się zupełnie zgadzam.

a gdzie Kira??

Do góry