reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Madziara ja kupowałam dla Julki drewaniane, Drewexu z szufladą na pościel za jakieś 120zł, czyżby ceny tak skoczyły??

reklama
Dzieki dziewczynki:-) ae to nie bya moja rocznica śubu-tą mam w sierpniu i to pierwszą:-p A 7 rocznica bycia razem-taka mautka ,ae zawsze obchodzimy:-p
A no i witam nową sierpniową mamusie:tak: Witamy Madeline trafias na najfajniejsze dziewczyny:-p :-D
a łóżeczko dostałam od koezanki-bo jej dzidzia przespala 2 noce i óżko od 3 at w piwnicy stoi-zwyke drewnaine z ikei:tak:

hello dziewczynki
Co do stanika to ostatni kupiłam sobie typowo ciążowy i jestem super zadowolona. Cycuszki mi się nawet poprawiły :laugh2:, tzn wydaja mi sie kształtniejsze, chociaż tak samo wielkie.
Łóżeczko - koleżanka obiecała mi w prezencie nowe turystyczne, ale i tak chcę mieć zwykłe drewniane, jak nie dostanę używanego to kupie takie zwykłe w ikea.
Aha i szkoła rodzenia, zajęcia będzie prowadził mój położnik(w Hiszpanii ciążę prowadzi położnik a nie ginekolog) i chciałabym pójść, chociaż nie wiem czy będę miała z kim zostawić małą.

no Kira - rocznica to rocznica - i tak gratulacje. My w zeszlym roku na andrzejki obchodziliśmy 7 rocznicę. A ślubu będziemy mieli 4 w tym roku.
Łóżeczka to chyba kupie dwa - jedno drewniane jako stacjonarne i może to turystyczne jak już maluszek będzie mial ze 3 miesiące, tak własnie jakbym go dzies ciagnęła ze sobą ;-).
Do szkoly rodzenia planuję iśc, ale u mnie dopiero od 30 tygodnia są, wiec mam jeszcze sporo czasu - ale mam już spodnie dresowe do ćwiczeń :-)

evelinakol no u nas w UK jest tak samo położna prowadzi cała ciąże i chyba że jest coś nie tak to wysyłają do gina. A jakie masz badania. Miłaś może podawaną glukoze czy coś takiego a ile razy masz USG??
dziękuje Wam wszystkim za super miłe przywitanie i za akceptację na forum:):):) Pozdrowionka dla wszystkich mamć i ich skarbów:cool2:

CZeść! dołączam się do zyczeń dla Kira! dużo szczęścia i miłości dla waszej trójki!!!
jak samopoczucie dziś? co myślicie o przesądach z kupnem ubranek czy to juz można zacząć coś kupowac ? niejestem przesądna ale... dziś samopoczucie troche lepsze ale i tak nastrój mam taki sobie mały raz rano zapukał powiedział mamusi dzień dobry i dla Was kochane!!

Hej dziewuszki:-). świeci piękne słońce i wszystko jest inaczej : spałam dobrze, nie mam zgagi, dzidzia daje znać o sobie o rana. Za tydzień długi weekend, maj a w maju konwalie....och jak lubię ich zapach.
Dziś o 15.30 dentysta.... ale to nic , jakoś przeżyje:-D

NATALKA ciuszki mam juz prwawie wszystkie( cała szuflada). Nie mam jeszcze pajacyków. Większość na 62 cm . Ze 3 szt. na 56cm.

MIłEGO DNIA SłONECZKA

Hej
Madeline, do ginekologa normalne idzie się tylko po USG, czyli jak do tej pory 2 razy, 12 i 20 tydzień. Badania krwi miałam dopiero 2 razy w tym drugie z Glukozą. Ja ponieważ miałam problemy miałam 2 dodatkowe Usg w szpitalu. No i Teraz też mam dodatkowe wizyty u gina ( np. jutro) bo mamy niezgodność serologiczną i będą mnie szczepić immunoglobuliną 4 maja. aha i tutaj nie mam, jak do tej pory (6 mc) żadnych badań interwencyjnych, tzn żaden lekarz , oprócz USG, mnie nie dotkną. Nie dokładnie wiem jak jest z wyższą ciążą, ale was będę informować.

Witam wszytskich w środku tygodnia:-)
Natalko ja jakaś tez przesądna jestem i nie mam na razie zadnych ciuszków...w ogóle to ja jeszcze nic nie mam:szok: ale sie nie stresuje,zostawiam sobie ta przyjemność na pozniej:-) jeszcze spokojnie całe 3 miesiące zostały,wiec tak moze za miesiąc zaczne cos kupowac,a wózek i łóżeczko to chyba sobi etylko upatrze a jak sie dzidzius urodzi to moj Artur pojedzie i zakupi,ale to jeszcze nie zdecydowalam do konca,a ciuszki to mysle kupic gdzies w czerwu-lipcu.

kurcze dziewcyny czy wy macie tez takiego lenia?mi sie nic nie chce :baffled:

reklama
Ja juz kupuję, bo myślę, że to żadna przyjemność chodzić z wielkim brzuchem w upały po dusznych sklepach:-) Już długo nie pochodzę, bo szybko sie męczę a co bedzie póżniej.....:-)Ciuszki juz mam a i na liście zakupów jest ponad 20 pozycji. Co raz to coś dopisuję. Poza tym nie stać mnie na kupienie wszystkiego w jednym czasie. Jedna butelka AVENT kosztuje 37zł:-(Moja dzidzia(tak jak kazdej z nas) musi mieć wszystko co najlepsze.:-D

Do góry