reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

oooo, widzę że nowy gorący temat - cycuszki :-D. Ja kupuję te niby rosnące staniczki, ale one nie chcą rosnąć tak szybko jak piersi :szok:;-). Do tej pory kupowałam 75 d, ale teraz przerzucę się na 80 d, bo w tych rosnących nie ma już większych miseczek - może jak obwód będzie większy to i miseczka też :tak:

reklama
jej, ja tez przeoczyłam - Kira wszystkiego naj... z okazji 7 rocznicy i nastepnych miłych wspólnych laek wam życzę.
Coś ten kwiecień popularny na śluby - tyle rocznic...;-)

Ja tam na razie chodze w moich przeciązowych stanikach i nic mi jeszcze nie kapie - ale w końcu jest na to czas. Staniczek sobie i tak jakis chce kupić i chyba od razu do karmienia.
Kasiu a na kiedy ty masz termin bo ja na 28 sierpnia więc tez na końcówkę :-)
Zaczęłam się zastanawiac nad łózeczkiem. Zawsze miałam drewniane ale teraz zastanawiam się czy nie kupić jakiegos turystycznego - zwłaszcza że cenowo to prawie to samo a byc może mama by mi przywiozła z Niemiec :happy:

W czwartek ide na USg i juz sie nie moge doczekać.

Madziara cenowo tak samo?? To ja mam jakieś inne sklepy chyba..

A ja mam nowy temacik: szkoły rodzenia. Żadna się jescze nie wybiera? Bo u mnie można już od 26/28tc a niektóre z Was już chyba i 27 zaliczają?
Idzie już któraś, bo ja to tak za miesiąc??

Do szkoły rodzenia się nie wybieram .
Madziara Ja wybieram tylko i wyłącznie turystyczne łóżeczko jest dużo lepsze moim zdaniem tym bardziej jak dużo się podróżuje albo jak musisz zostawić skarba u babci to to łóżeczko jest swietne waży 14 kilo a po złożniu to taka mała walizeczka:) Swietna sprawa:-) Ja wybieram GRACO.
u nas kosztuje 70 funtów nowe troche taniej niż w Polsce.:laugh2:

Madziara ja mam na 26,wiec dziela nas 2 dni ;-)

a co do szkoły rodzenia,to włąsnie sie zastanawiam nad tym i chyba pojade sie teraz zapytac jak to wyglada i kiedy jest i sie chyba zapisze,u mnie jest od 26 tyg wiec ja mam jeszcze troche czasu,czyli miesiac tak jak Ty Naur bo miedzy nami to chyba ze 5 dni róznicy jest jesli dobrze pamietam.

a co do cycuszków...:-) to mi jeszcze nic nie leci,nie wiem czy to dobrze czy nie :confused: w kazdym badz razie rosną :baffled:

HEJ ja do szkoły tez nie idę. 2 kolzanki chodziły i mówią, ze teoria teorią a poród to wielka improwizacja. Zresztą u mnie w miescie nie ma. Musiałabym jeździc 20km. Z cycuszków nic mi nie cieknie:-) mam tylko bardzo widoczne żyły:-D

Kasia spokojnie, poleci jak będzie trzeba, nie musi już teraz, może dopiero przed samym porodem albo i dopiero po. No ja mam termin 22/23.08.
A szkołę rodzenia gorąco polecam!! Zwłaszcza jak ta do której chodziłam i będę znów, juz się doczekać nie mogę!

O Sylwia wyprzedziłaś mnie..
dodam tylko, że w szkołach rodzenia nie tylko o rodzeniu mowa, inf. tam zdobyte wykorzystywałam jeszcze lekko rok po porodzie no i fajne ćwiczenia, nawet dla 'zagrożonych' i można poznać fajnie dziewczyny, jak tutaj.

reklama
Sprawdzałam jak na razie na allegro. Wypasione łóżeczko turystyczne kosztuje od 300 do 500,00 a drewniane od 220-500,00 . Czasami mozna dostac w zestawie z kołderką, pościelą itp. Wiec w sumie różnica nie jest znowu tak ogromna.

Do góry