reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

mnie bolal na poczatku samym - jewszcze jak czekalam na okres. Bol byl identyczny jak miesiaczkowy ( o roznej sile), czasem bylo to takie klucie nawet lekko promieniujace w pachwiny.

reklama
cześć dziewczyny śmiech
witaj agaa82 Ja też jesem z początku września, ale tak jak Ty narazie zostanę na sierpnióweczkach.

Witajcie dziewczyny. Dawno mnie nie było ale już wszystko poczytalam i nadrobiłam. Aga mnie podobnie bolał na początku tak jak opisują dziewczyny ból na okres. Później po wizycie u lekarza jak już mialam potwierdzoną ciążę dalej mnie pobolewał i lekarz kazał mi brać nospe forte. Pół tabletki przy każdym bólu. Powiedział mi że to skurcze macicy i lepiej tego unikać, ale na początku ma prawo. A ty jesteś na początku, ale jak będziesz dalej to odczuwała to przy wizycie spytaj lekarza. Ja teraz cały czas biorę luteinę kwas foliowy i trzy razy dziennie po pół tabletki nospy forte, podobno bardziej dotlenia płód ale to tylko mój przypadek bo na początku mialam problemy z ciążą i dziecko rozwijało się wolniej po tej nospie nadrobilo i teraz jestem w 10 tygodniu a 11 grudnia jak bylam na wizycie to był zaledwie 4. Wiec maluch nadrobił praktycznie dwa tygodnie. Ale nie sugeruj się tym po prostu spytaj lekarza albo zadzwon do niego. On ci powie co robić.

takie bóle sa normą... mnie męczyły przez pierwsze tygodnie ciąży, moja ginka zaleciła brać tak jak i AniD23 nospę- 2 razy dziennie.

No Ja Tez Mam Takie Lekie Bóle Tak Jakby Mnie Jajniki Bolały...
Przy Poprzedniej Ciazy Tez Tak Miałam , Ja Nic Nie Brałam....zapytam Lekarza Co Z Tym Robic...w Czwartek Mam Wizyte U Gina...

A Tak Poza Tym To Mam Coraz Wiekszego Pietra Na Mysl O Porodzie Az Mnie Ciarki Przechodza...juz Dzisiaj Wiem Ze Bede Rodziła Ze Znieczuleniem.... Ale Ostatnio Słyszy Sie O Tylko Nieszczesliwych Porodach Ze Az Ma Stracha....

Tfuuuuuuuuuuuuu .... Niech Tylko Wszystko Przebiegnie Szybko , Jak Najmniej Bolesnie I Niech Dzidzka Bedzie Zdrowa...

Witam wszystkie przyszłe mamy :)

Jeśli pozwolicie to dołączę do waszego grona :) Planowany termin porodu to koniec sierpnia ( około 26 ), więc jeszcze się do was łapię :)

Życzę nam wszystkim, aby dzieciaczki były zdrowe a porody jak najmniej bolesne :)

Wszystkim nowym Sierpnioweczkom 2007 serdecznie i z calego serca gratuluje!!!!
Zobaczycie jak to szybko minie. Dopiero w ciazy bylysmy (Sierpniowki 2006), a tu nasze dzieciaczki maja juz po 5 mies.
Ciekawe czy ktoras z Was bedzie miec termin tak jak ja na 23 sierpnia :-) i urodzi 17-go :-)

Jeszcze raz-gratulacje!

Sandra (Sierpniowka 2006) z Sarusia

Dziewczyny takie bóle w dole brzucha sa normalne. Jeszcze nieraz Was zaboli przez cała ciąże. Jest to związane ze zmianami jakie zachodzą w naszym brzuszku. Macica się rozciąga i to dlatego :)

reklama
Bardzo przepraszam , że za często się nie odzywam.
Kiedy już mam chwilkę , by nadrobić zaległości z reguły zdążam tylko przeczytać i zaraz muszę zając się moim skarbem. Słuchajcie jak u was jest z zachciankami , za mną chodzą placki ziemniaczane. I jest jeszcze coś czego zupełnie nie potrafię zrozumieć. Nigdy w życiu nie lubiłam grejfrutów, wręcz aż mnie odrzucało , teraz moję je jeść codziennie i są taaaakie pyszne.

Witam wszystkie nowe sierpniówki. Pozdrawiam i zmykam co nie znaczy , że tu nie zaglądam , bo terminy porodów uzupełniam regularnie.

Do góry