reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Będę spać - w południe :-D. Rano zawsze wcześnie wstaje. Budzę sie około 6 i już zasnąć nie mogę. Tzn np teraz się zdrzemnę na pół godzinki, a później koło 13 planuję tak do 16 pospać - ale nie wiem czy mi się uda ;-). A między drzemkami na miasto się wybiorę i coś pooglądam....

reklama
O, to dzisiaj wysyp USG, ja też mam na 18.15.

A drzemki popołudniowe codziennie sobie ucinam od 14-16.00 z Julką, bo bym nie wyrobiła do wieczora, zwłaszcza że ostatnio kiepsko zasypiam a wstaję jak zwykle koło 8.00.

Tak dzisiaj straszliwie wieje, że na rzadem spacer się nie wybieramy. Poza tym po południu J. i tak ma basen, to się porusza.
Niech ta pogoda się poprawi, bo my chcemy za tydzień do lasu jechać!~

A Viviana po ślubie zniknęła..

Juz po.:tak:

Myslalam ze to bedzie 3D a to nie bylo to, nie wiem dlaczego inny lekarz mi to robil , moj tez umie normalne Usg zrobic, tylko ze tym razem wszystko bylo idealnie kontrolowane, pluca, serce, nerki, zoladek, siusiak:-D, i palce, nogi rece,buzia, taka jakas wielka nowoczesna maszyna, hm...
Moj chlopczyk zdrowy, bez uszczerbkow i...bardzo niegrzeczny:wściekła/y::-D
Wogole nie chcial sie pokazywac, wiercil sie okropnie.

A wiec jest nas wiecej z dobra nowina, Janbor super ze i u ciebie wszystko w porzadeczku:tak:ty core ja syna, hehe

A dzisiaj inne kobitki tez maja terminy u doktorkow, nie? Sylwia m.in.ty.

A ty Naur?jak tam USG twoje?juz zrobione?

Mam profil mojego malucha,wkleje jak man woci z pracki:tak:

A gdzie sa wszystkie kobitki? Mrozik? Spisz?:confused:

VIVIANA!!!!! a ty gdzie? tak czekam na wiesci od ciebie:confused:

No ja dzis nie mam usg:-( ale za to 9maja:-) cieszymy sie żw Wasze dzidzie zdrowe i piękniusie!!!!
Ja dzis lepszy humorek mały rano pokukał czytam mu codziennie ksiązeczki a wieczorem puszczam pozytywke :-D
tez lubie sobie pospac w dzien ale teraz to jakos mam wiecej energii miłego popołudnia właśnie robie obiadek rybka ziemniaczki i suróweczka!
pozdrawiamy!!!:-D

Witajcie kobitki:-) u mnie dzis sloneczko ale wiatr okropny wieje,ale we wtorek ma byc 27 stopni :szok:
za około godzine ide do ginka na usg :-) juz nie moge sie doczekac:-) ciekawe czy sie wygada mojemu Arturowi czy chlopak czy dziewczyna,ale pewnie bedzie solidarnosc plemnikow i ja zadnej niespodzianki przy porodzie nie bede miala:-) jejku dobra ide sie pomału wykąpać i lece,alez ja zawsze podekscytowana tymi wizytami jstem:-) wieczorkiem napisze moze jakies nowe zdjątko do kolecji wrzuce.
to trzymajcie sie dziewczyny,miłego popołudnia :-)

Ja już wróciłam. Wszystko ok. Dzidzia ma główkę z prawej strony. 3 tyg temu była z lewej. Dzidzia machała rączkami.Widziałam żeberka , kręgosłupik. Co do płci jeszcze nie wiadomo. Same zobaczcie,nic tu nie widać:-)

Ja tez juz wróciłam:-) wszystko w porzadeczku,serduszko widzialam,nózki widziałam, kregosłup, pęcherz,brzuszek. lekarz powiedział ze nie ma zadnych zastrzezen,płci nie znamy jeszcze,choc jak to lekarz stwierdził "jajek nie widać" ale dziewczynka na 100% tez nie jest,wiec dalej nie wiemy,a Artur powiedział ze jak juz nie widac to ne bedzie widac i ze bedzie dziewczynka(a on tak pragnie chlopca),no ale okaze sie w sierpniu ;-) a co do kopnięc...lekarz mi powiedział, ze jeśli dziecko kopnie w łożysko to matka moze tego nie poczuc,bo ono ma tez jakiś 1cm (o ile dobrze pamiętam)wiec nie ma sie czym martwic;-)
Później zamieszcze moje zdjątko:-)

Heh to tak samo jak mój mąż - też Artur. Dziś wyjątkowo nie był przy USG. Gdy wróciłam powiedziałam , że dziewczynka ( oszukałam). A on na to z wielkim rozczarowaniem w głosie "dziewczyna?!!!!!!!!!!!!!!!!!"
On chce synka ja córeczkę. Całe szczęście, że opcje są tylko dwie:-). Czuje , że synek. Co będzie - i tak juz je kocham z całego serca. Ja dowiem sie 10 maja. Mówią mi : syn jest bardziej związany z matką, a córa z tatusiem:tak:

reklama
Witam,Sylwia,ja tez mialam przeczucie ,ze bede miala synka,od grudnia bylam pewna,ze to bedzie synek,taka kobieca intuicja...hehe,ktora zawiodła nota bene:-).Koncem marca juz wiedzialam,ze bedzie dziewuszka i szalałam ze szczęścia.Jak widać,różnie moze byc;-)

Do góry