reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jestem, zajęta byłam bardzo a teraz tylko na chwilkę, bo muszę kolację wrzucić na ruszt, hihi..kanapeczki..
Zimno u nas jak cholera, wieje niemożebnie...brrr..

O torbach i rzeczach i wyprawce naprawdę juz szeroko pisałyśmy, po co było to całe uzupełnianie i komentowanie list zakupów??! Poszukać leniwce, bo ja nie będe sto razy pisać!
:)

Natalka spokojnie, to już też pisałam nie raz, że to normalne że nie czuć ruchów, na tym etapie...z resztą później też bywajamniej ruchliwe dni.
Ale nikt mnie nie słucha..ech..

Ola kiszka z tym szwagrem, pogadaj jakoś z mężem a jak nie to ostro z jego bratem i już, nie ma co się borykać z nietaktownym chłopem!

Madziara nie zawsze tak jest, że po porodzie nie można wstać, bo ja byłam nacinana, pękła mi szyjka, rodziłam ponad 13h a już po5h od porodu poszłam sobie sama pod prysznic i od rana później normalnie chodziłam. Owszem bolało, ale nie jakoś za bardzo a goiło się szybciutko.

reklama
Moj man pogadal z braciszkiem, cwok obrazony jest jak cholera, i dobrze, przynajmniej spokoj.Teraz przyjdzie bomba od jego rodzicow ze sklucam braci, wyganiam brata z domu, a potem zapomna wszyscy i bedzie git:tak:

Dziekuje kobitki za dobre rady, jestescie kochane, jest mi o wiele lzej:tak:

Idziemy film ogladac "The Prestige"-ponoc najlepszy film roku 2006, a wczoraj obejzelismy "Iluzjonista", polecam.

DOBRANOC, MILEJ NOCKI :tak:

To ja dobrej nocki życzę wszystkim i też zmykam do łóżeczka z mężulkiem i lekturą :)

Ola tak tzrymaj!!

...ale strasznie właśnie leje...

Naur ja miałam na myśli pierwsze dwie-trzy doby. Wiadomo, że sie wstaje, bo nie idzie inaczej mając dzidzie w domku ;-) Jednak jest to duży dyskomfort w porównaniu do tego kiedy nic nie pękło i nie było nacięcia. Mam porównanie :tak:

Ola własnie dawałam ci rade a tu widze, że juz załatwione. to super. A tym, że rodzinka obrażona to sie nie przejmuj. W końcu jestes w ciązy i masz prawo na odpoczynek i humorki

Jeśli chodzi o ruchy dzieciątka to na tym etapie ciązy dziecko ma jeszcze dużo miejsca i pływa sobie w brzuszku, więc raz czujemy je przy pępku a raz nisko a raz w ogóle bo akurat jest przy pleckach. Ja w ciągu dnia odczuwam w róznych miejscach - ważne jest że czuję. Ruchy dzieciątka liczy się dopiero później - kiedy dziecko ma juz mało miejsca w brzuszku wtedy należy policzyć - jeśli w ciągu dnia było mniej niż 10 ruchów to do szpitala.

Hejka
Moja wizyta bardzo udana bo wszystko jest w porzadku a dzidzia rozwija sie prawidłowo i jest zdrowa:-) :-D :happy: :-p Poza tym pani doktor powiedziała, że prawdopodobnie to dziewczynka :laugh2: :laugh2: :-) o czym juz wczesniej wiedziałam bo byłam na USG genetycznym w prywatnej klinice.Niestety na 100% nie powiedziała, bo mała jak na złośc spokojnie sobie spała i nie chciała sie za nic obrócić. Najwazniejsze, że wszystko jest ok, mam skierowanie na badanie cukru po obciązeniu glukozą i troche sie tego obawiam bo naczytałam sie, że niektóre dziewczyny o mało co ni9e zwymiotowały po wypiciu tej glukozy a jak tu wytrwac godzine do badania:baffled: :confused: No ale jak trzeba to trzeba i oby wynik był dobry.

Życze wszystkim mamusiom i ich pociechom spokojnej nocki:-)

No to ja dzis pierwsza, hehe.

Ide zaraz na USG 3D, ogladac mojego bobo, Boze ale sie nie moge doczekac, a z drugiej strony mam stresa czy wszystko z nim w porzadeczku:eek::dry::baffled:

Milego dnia dla wszystkich was:tak:
slonko2.gif

Hej!Bardzo sie ciesze Janbor ze wizyta udana ja pewnie jak pójde 9 maja to mi da gin takie skierowanie na tego typu badanie. Gratuluje córci!

Jak liczy sie tygodnie ciązy ja jestem 23tyg 5dni wiec który to miesiąc 6 czy 5,5?
Pozdrawiam i miłego dnia dla Wszystkich mam!

A ja od dzisiaj na zwolnieniu siedzę. Słoneczko świeci, ale wiatr wieje okropny..
Natalka - według mnie to zdecydowanie 6 miesiąc ;-).
Ola - ależ ci się szwagier trafił. No ale może będziecie jako pierwsi rodzić u nich w rodzince i może jeszcze nieobeznani - co oczywiście nie usprawiedliwia ich zachowania :tak:. Daj znać jak po wizycie.
Mnie Naur nie nudzi się powtarzanie tych samych tematów ;-) - chodzi o wyprawkę i torbę. Wiesz, my niedoświadczone jesteśmy i strasznie przerażone tym bo to dla nas nowość. Pewnie każda z nowych przyszłych mam w kółko by o tym gadała - troszkę to ekscytujące - bynajmniej dla mnie :tak:. Wiem że dla was to nuda, bo juz pewnie nie raz przerabiałyście ten temat, a my was ciągle męczymy :szok::-D - za co przepraszamy, ale to się pewnie nie zmieni:zawstydzona/y:

reklama
Witam grube rusały:-). Mrozik miałas spac:-D. Ja udg 3d mam 10 maja. Dzisiaj zwykła wizytka, tylko ciekawe czy będzie usg MUSI BYć- nasz klient nasz pan:tak:

Do góry