reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Prosze Was o pomoc i rade szczególnie tych doświadczonych mam, nie chce panikować bo moze ja rzeczywiście jestem przewrażliwiona na tym punkcie, od 18tego tyg czuje wyraźne ruchy mojej dzidzi zdarzało sie ze brzuch mi cały chodził niesamowite uczucie od trzych dni te ruchy stały sie spokojniejsze i nieczuje ich u góry to jest pod pępkiem no czasem sie zdarzy ze mały mnie kopnie tam ale czuje je na dole na pęcherzu i są delikatne mały tak nie wariuje jak wczesniej i martwie sie czy aby wszystko jest ok teraz jak pisze to mały równiez sie odzywa ale delikatnie mam pytanie mam wizyte na 9maja a mój gin jutro przyjmuje powiedzial mi ostatnio ze jak od rana do wieczora nieczuje sie ruchów to powinnam sie udac do szpitala ale tak nie jest na cale szczęśćie mały sobie broi po swojemu ale spokojniej niz wcześniej, wiem pisze chaotycznie przepraszam co o tym myslicie tak bardzo chce tego dziecka że już niepamietam jak to było zanim niesiedział w moim brzuszku cz u was tez tak jest wpisałm sie na temat ruchy dzidzi ale nikt nieodpowiadał.

Cześc Natalka
Nie jestem niestety doświadczona mama bo to moja pierwsza ciąża ale u mnie z tymi ruchami jest bardzo podobnie jak u Ciebie.Dzidzia czasami szaleje na całego a niekiedy po prostu nic nie czuje tylko od czasu do czasu delikatne kopniaczki.Martwiłam sie tym ale przeczytałam w jakimś artykule, że takie przerwy w ruchach są normalne w tym okresie, czesto kiedy nam sie wydaje, że dziecko sie nie rusza to wcale takl nie jest bo teraz ma jeszcze duzo miejsca w brzuszku i może jest ułozone tak ze my tych ruchów nie czujemy a czasami po prostu śpi, bo dziecko w tym czasie przesypia około 20 godzin na dobe.Pytałam mojej gin o takie przerwy i powiedziała podobnie jak Twoj gin, że jakby od rana do wieczora nic nie było czuc to wtedy trzeba jechac do szpitala ale jesli czujesz nawet delikatne kopniaczki to nie trzeba sie martwic:-)
Jeszcze sie dzisiaj moge upewnic co do tych ruchów bo za godzine mam wizyte u gin i zapytam ją o wszystko.

Trzymaj sie i nie denerwuj sie niepotrzebnie:-D

Pozdrawiam

Janbor czy czasem niepisałś na forum lekka.pl ja tam miałam poczatki i myslę ze jesteśmy na tym podobnym etapie ciązy ja jestem w 23tyg i 4dniu.
Pozdrawiam Ciebie jeszcze raz serdcznie!:-)

Tak pisałam na lekiej tam zaczełam swoja przygode z forum o ciązy:-)Najpierw długo pisałam jakos stsraczka a poxniej juz jako cięzarówka ale szczerze powiedziawszty na tym forum mi sie bardziej podoba bo na przykład w naszym wątku sierpniowych mam mozemy pisac o wszystkim a na lekiej wszystko było podzielone i jak niedaj Boze napisała cos na innym watku to od razu Cie wywalały moderatorki i to mi sie nie za bardzo podobało.
:baffled:

Ja też dlatego tu się przeniosłam można porazmawiac o wszystkim i jesteśmy miej wiecej na tym samym etapie wiec łatwiej o cos zapytać poradzić sie.A tam faktycznie jak niepisało sie dokładnie na temat to zaraz zwracano na to uwagę. Cieszę sie ze Cie tu spotkalam i pozdrawiamy czekam na relacje z wizyty u lekarza!:-):tak::-D:-)

reklama
Do góry