reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sex w ciąży

Katarzynko jeśli chodzi o obliczanie owulacji to dobrze ją obliczyłaś ale lepiej byś zakupiła sobie tak jak mówiłaś test owulacyjny dla własnej pewności . wtedy sprawdzisz sobie czy wystąpił u Ciebie wzrost LH.:)
życze powodzonka:D
P.S my z mężem również się staramy ale dalej nic:(

reklama
a co do pozycji nie wierzę w to że ma to jakiś wpływ na to czy zajdzie się w ciąże szybciej czy nie.
Pracuję w przychodni z ginekologiem więc różne są sytuację i pytania pacjentek.
O niepłodności partnerów mówi się gdy Rok czasu się starają o dziecko i dalej nic. Do roku spokojnie można się kochać i się niczym nie przejmować.
Po roku czasu warto isć do ginekologa i poinformować go o tym że nie możesz zajść w ciąże. wtedy rozpocznie sie gama badań. poczynając od badania spermy mężczyzny. po badanie kobiety ( tu się zaczną schody).pozdrawiam

ja wam powiem że z tym tyłozgięciem to trzeba po stosunku leżeć na plecach i nogi podciagnąć pod brodę i tak sobie leżakować. co do częstotliwości seksu to nie pamiętam :) ostatnio staralam sie 7 lat temu. wiem ze nalezy oszczędzac faceta ;) jesli kochacie sie codziennie to zacznijcie co 3 dni zeby w wytrysku bylo duzo plemnikow. jesli kochacie sie kilka razy dziennie to niestety nic tam nie ma.

Trzeba przyznać, że seks w ciąży jest zupełnie inny niż przed. Przede wszystkim od połowy drugiego trymestru jestem bardziej "rozpulchniona" i mam dużo śluzu co wpływa dobrze na to, że mam szybko orgazm, ale z drugiej strony psychika nawala, bo nie czuję się zbyt atrakcyjna (jestem obecnie w 3 trymestrze) ponieważ mam rozstępy na piersiach, pośladkach no i sam brzuszek nie wydaje mi się zbyt sexy.. więc z tą ochotą to różnie bywa.

mam pytanie
Czy moge uprawiac seks w ciązy ?
boje sie tego poniewaz nie chce aby penis kolegi uderzał o główkę mojego dziecka . Moj mąz był zdecydowanie temu przeciwny a kochanem uwaza ze wrecz przeciwnie .
Lecz ja nie chciała bym aby dziecko sie męczyło gdy ja doznaje roskoszy .
Dodam ze kochanek ma bardzo duzego penisa stąd moje wątpliwości i boje sie aby nie zrobił krzywdy dziecku , nie chce takze aby nasienie trafiiało do mojego dziecka .
Jak narazie uprawiam tylko seks analny ale przez rozmiary jego członka mam problemy z załątwianiem czynnosci fizjologicznych .
I jeszcze jedno pytanie czy taki anal fisting jest bezpieczny w ciązy ?

Prosze o pomoc

my narazie bez zakazu a juz 31 tc. jedynie nie kochalismy sie jak stosowalam globulki no i przed badaniami typu cytologia itp. ale w pierwszych tygodniach ciazy to ochota byla wielka, pozniej roznie bywalo, czasem do 3 tygodni nic bo albo sie zle czulam, albo zasypialam albo bylam obrazona :p. teraz jest dobrze, chociaz troszke przeszkadza brzuszek jak i w innych czynnosciach ;).

mam wrazenie ze seks w ciazy jest inny od tego sprzed ciazy, caly taki 'bardziej' i w ogole ;)

reklama
Do góry