reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen rocznego dziecka

Madzia08.1978

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, mam pytanie czy to normalne, że 12 miesięczne dziecko śpi od 21 do 10-11 rano. Dodam,że w ciągu dnia też śpi ok 2 godziny. Zawsze lubiła długo pospać, ale nie aż tak. Czy może powinnam zrobić jakieś badania? Co myślicie?

reklama
Ogólnie jakieś dwa tygodnie temu przez kilka dni krócej i mniej spała i mój mąż się śmiał, że przestawia się na żłobek ( ma iść niedługo do żłobka) ale to chyba był jakiś skok, a teraz znowu dużo śpi.

Ogólnie jakieś dwa tygodnie temu przez kilka dni krócej i mniej spała i mój mąż się śmiał, że przestawia się na żłobek ( ma iść niedługo do żłobka) ale to chyba był jakiś skok, a teraz znowu dużo śpi.

A widzisz jakieś niepokojące objawy?

No ja pewnie z racji z schizy zbadałabym cukier ale ja mam jedno dziecko z cukrzycą typu 1 i też bardzo dużo spał. Teraz jego brat też nagle dużo śpi i będę badać no ale nie jestem normalna

A widzisz jakieś niepokojące objawy?

No ja pewnie z racji z schizy zbadałabym cukier ale ja mam jedno dziecko z cukrzycą typu 1 i też bardzo dużo spał. Teraz jego brat też nagle dużo śpi i będę badać no ale nie jestem normalna
Ni właśnie nic niepokojącego, wszystko jest Ok, ale koleżanki z pracy mnie nastraszyły i nie daje mi to spokoju, a że stara matka już ze mnie to panikuję 😱

Jedyne co zmieniło się w ostatnim czasie to przestała jeść kaszki i mleka mniej pije, ale apetyt ma dobry i nauczyła się pic wodę z kubeczka.

A może spróbuj ją położyć wcześniej wieczorem? Wg mnie 21 to późno, nawet jak dziecko ma 2h drzemki w ciągu dnia. Może ta drzemka tez jest zbyt późno i dlatego zasypia dopiero o 21 i wtedy musi odespać do 10? Mojej córce zdarza się zasypiać o 21, ale wtedy, gdy ma jakiś skok rozwojowy i mamy problem z zasypianiem, jednak cały rytuał wieczorny zaczynamy ok 19:30, o 20 jest już po kąpieli i mleku (praktycznie już nie pije, ale no rytuał butelki jeszcze funkcjonuje).

reklama
Pozazdrościć jedynie można 😉
Tak jak wyżej, spróbuj szybciej myć i szybciej kładź spać dziecko, no ale ja bym raczej przy tym została i cieszyła się, że mam tyle czasu dla siebie 😅

Do góry