reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

reklama
Hania teraz sie budzi zwykle 6-8 zasypia ok,10 na spacerku najczesciej,potem zasypia 14-15 i spi do 16 - 16:30,potem juz spanie nocne od 20-21.Czasem to 2 spanie,trwa tylko 30 minut,czasem 5 minut,zalezy.Od jakiegos czasu Hania zaczela budzic mi sie ok 4,ale nie kazdej nocy na szczescie.Najpierw myslalam,ze jest glodna,zaczelam jej podawac kaszke,ale nic to nie dalo_Ona sie budzi i sobie opowiada historie niesamowite,zachowuje sie jakby byla wyspana.Wiec nie daje jej kaszek,po co jej obciazac brzuszek.Choc raz mialam,nocke,kiedy to budzila sie 2:40,3:40,4:40 i 6 -jak w zegarku doslownie.Normalnie noc jak za czasow Zuzi..horror..:sick:.

Dzis spala cala noc,od 21 do 7.

Mi mlody dal popalic w poprzednia nocy ... jak obudzil sie o 4 w nocy tak do 7 spania nie bylo ... zasnal i wstal juz calkiem o 9 ... ale mysle ze to przez chorobe ... a przynajmniej mam taka nadzieje ;-) ... teraz aktualnie zasnal .. ciekawe jak bedzie dzisiaj :-) ... aby zapobiec wampirzego nastroju i wygladu jutro ja rowniez udaje sie do lozia ;-)

Kolorowych :-)

MoniQa to napewno przez chorobĘ, MÓj Maciej miał identycznie jak był chory budził się co chwila bo miał nosek zatkany i nie mógł swobodnie oddychać.....dla mnie to był istny koszmar...chodzilam kilka dni nieprzytomna....ale nie martw sie napewno szybko wyzdrowieje i bedzie OK

A mój Kubasek już kilka razy przespał całą noc. Zasypiał ok 20-tej, potem ok 23-ej jedzonko (prawie przez sen), pobudka ok 6-ej na kupkę i spanie do 7-8-ej. Oby tak dalej!!! Ale pewnie zapeszę!

Ninka ostanio juz ok 20 jest spiaca i zasypia przy cycku. potem budzi sie za godzinke na "wielka dolewke" :-D a potem to juz spi bez przerwy do 6-7. w dzien ma jadna dluzsza drzemke ok 2 godzinna i dwie krotkie ok. 30-45 min.

Mam pytanie do mam, ktorych dzieci przesypijaja cala noc: co z wymiana pieluszki? :confused:
Paula je w nocy 3-4 razy, ale odkad spi ze mna to odbywa sie na pol-spiaco. Mimo to wstawalysmy raz na przewijanko, ale nieraz ok. 2-ej pieluszka byla sucha a ok. 4-tej mala sie wybudzala i zamiast spac chciala sie bawic, wiec ostatnio przestalam ja w nocy przewijac. Robie to najczesciej ok. 6-tej- tylko raz sie zdarzylo, ze pielucha byla przepelniona i poszlo bokiem, ale zawsze jest to niezla cegla. Pupka nie jest odparzona, czasem lekko zaczerwieniona. I niby fajnie, ale... jak sobie pomysle, jak przez te 9-10 godzin bakterie, grzyby i inne paskudztwa sie rozwijaja to..:szok:
Zastanawiam sie, czy przez swoje lenistwo nie narazam dziecka na jakies infekcje.

W ciagu dnia zmieniam pieluszki co 3-4 godz.

reklama
KAJENKA - MACIEJ TEZ W WIEKSZOŚCI PRZESYPIA NOCKI I PRZYZNAJĘ ŻE NIE BUDZE GO SPECJALNIE BY ZMIENIĆ MU PIELUSZKE!!!
JEŚLI SAM SIE OBUDZI TO OCZYWISCIE BUTLA BO JEST WIELKI KRZYK A JAK SIE NAJE TO GO PRZEWIJAM...ALE CZESTO JEST TAK ZE DOPIERO NAD RANEM JEST WYMIANA......
NIE ZAOBSERWOWALAM JEDNAK BY JEGO PUPCIA BYLA ZACZERWIENIONA PO TAKIEJ NOCCE....ALE MASZ RACJĘ Z TYMI BAKTERIAMI

Do góry