reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

reklama
podobno jak dzieci maja "kryzysy wzrostowe" to gorzej sypiaja ...

moja za to ostanio po kapieli jak jest zmeczona ze possie doslownie 2 min i zaraz zasypia. potem budzi sie gdzies po 2 godzinach tak ok. 22-23 zeby sie najesc. spi do 6 rano. potem ma dwie krotkie drzemki 20-30 min i dopiero popoludniu dluzsze spanko tak 2-3 godziny.

OD tygodnia Kubuś jest wyłącznie na Bebilon Pepti 1, ze względu na podejrzenie skazy białkowej kazali mi odstawić go od piersi na tydzień żeby "sprawdzić".

Asiuk ja polece ci jeszcze w takiej sytuacji granulki homeopatyczne , nazywaja sie ; chamomilla vulgaris 15 ch .Swietnie uspokajaja ,dobre w okresie np zabkowania.Podaje sie rano i wieczorem po 3 granulki ( mozna nawet 3 razy dziennie) albo odrazu do buzi albo mozna rozpuscic.
mam nadzieje ze ci sie wkoncu uda pospac .
Pozdrawiam.

Wczoraj zagęściłam kaszką ryżową mleko i trochę dłużej się pospało Kubusiowi:) zobaczymy czy będzie działało. Super annxx- kupie dziś w aptece te granulki- choć po nazwie wnioskuję że to wyciąg z rumianku:tak::-), ale niech sobie będzie z czego chce byle działał:))))) A ząbki to pewnie tuż tuż i się przyda. A ja gustuję w homeopatii:laugh2:.

Asiuk gratuluje , teraz musisz kupic smoczek do kaszki to maly zje wiecej i bedzie spal jak aniolek :happy:
A te granulki to wlasnie z rumianku ( chyba sa rozne odmiany ) i o dziwo dziala :tak:

Witam,:-)

Chciałam się dowiedzieć jak radzicie sobie ze spaniem w dzień?
Mój Szymonek wstaje o 6 rano i o ósmej już zasypia na 45 minut. Później śpi od 11.30 do ok.14.00-15.00. Już ok. 17.30 jest bardzo marudny ale jest bardzo trudno go uspać. Staram się go przetrzymać do kąpieli. Niewiem czy dobrze robię? Szymonek wtedy zjada mało bo jest śpiący i zasypia. W nocy budzi się dwa razy na karmienie (karmię go piersią). Co o tym myślicie? Jak jest u was?

Pozdrawiam :-D
Sylwia

reklama
Sylwia jesli chodzi o godziny i czas snu u nas jest b. podobnie. Ale Paula ucina sobie polgodzinna drzemke ok. 17.30-18.00. Pozniej ladnie sie bawi i wytrzymuje do 20.00, kiedy jest czas kapieli.
Mimo tego, ze wieczorem zjada duzo, w nocy budzi sie 2-3 razy.

Do góry