reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SEN-przesypianie nocy

Nasza Amelka wstaje o 7:45-sama ja budzę no chyba że już zdąrzyła sama się obudzić, od 12-14:30 drzemka i o 20 czas na nocne spanko. Ostatnie 2 miesiące mieliśmy z jej wieczornym usypianiem problemy, buczała, gadała, śpiewała oj wszystko kombinowała i z reguły zmęczona zasypiała około 22...ale z początkiem lutego byłam taka padnięta że powiedziałam NIE, po wieczornej butli odłożyłam ją do łożeczka i powiedziałam: śpi dobrze.....Bywało że płakała, nawoływała...ale ja nie reagowałam, a teraz już sama kładzie się na bok i zasypia....A ja nareszcie mam wieczory dla siebie i męża :tak:

reklama
A u nas tak
rano pobudka o 9-9.30
potem drzemka ok 13.30-14 tak 2-2,5 godziny
a wieczorem kłade go spać o 22ej

zazdorszczę Wam tych wolnych wieczorów, w sumie to mogłabym mu poprzestawiać ale lubie rano długo spać...:zawstydzona/y:

Elizabeth...u nas też tak było że mała chodziła późno spać(23)....i siła próbowałam ją przestawiać po troszeczku, sądzę że spokojnie mogłabym ją przestawić na 19:00 ale nie chcę wstawać o 6 rano :sorry2:Natomiast ja nie tylko że kładłam ją późno spać, ale ona leżała obok mnie w naszej sypialni...bywało że usypiałam z nią a czasami nawet chyba szybciej od niej, a to wszystko od zmęczenia tym całym usypianiem. Wnerwiło mnie to bo ja tez zasługuję na lampkę wina i jakis serial z wieczora już nie mówiac o małym "co nieco" z mężem ...dlatego teraz mam czas na to wszystko plus klikanie tutaj z Wami :tak:

Pytanko :-) (ankieta :-p)

Czy Wasze Maluchy spią z Wami w sypialni czy w swoich pokoikach ???

Niestety wciaz w naszej sypialni, ale tylko w swoim lozeczku.

Miala sie wyprowadzic po ukonczeniu roczku, ale wciaz nie przesypia calej nocy (budzi sie na mleko ok. 5-6) a taki byl warunek przeprowadzki.

W naszej sypialni, tylko w swoim łóżeczku... jakoś mi sie nie spieszy z przeprowadzką (Kuba w niczym nam nie przeszkadza;-))z resztą najpierw musiałabym wsytawić drzwi w jego pokoju.

Kuba też śpi z nami w pokoju tyle,że w swoim łóżeczku - ku radości mojej starszej pociech, której się nie spieszy,żeby dzielić pokój z bratem.

reklama
Do góry