reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sen maluszkow

a ja się nie zgadzam z tym podkładaniem książek! widziałam na własne oczy jak małemu to pomagało przy katarze, niech sam sobie śpi na płasko z katarem. a żeby się nie stoczył pod kołderkę to śpi w śpiworku

reklama
u nas spanie ostatnio tylko na brzuchu :rolleyes2: ew. na boku i mega awantura jak caś nie tak pójdzie i jak sie Alutkowy tylek nie tak jak trzeba przemieści i ją spowrotem na plecy przeciąży...
no i przez to, że Żaba tylko w taki sposób śpi to w łóżeczku nie mamy nic a nic. tylko jej nogi trochę kocykiem przykrywam żeby nie zmarzła, bo inaczej to strach :(

moja też na boku, wrzucam do łóżeczka, daję pieluchę tetrową i sobie idę, 10 minut i śpi, a wdzień to samo tylko w wózku :-D

a jak ma katar to podkładam coś pod materac, jej akurat pomaga, nie mamy nic w łóżeczku bo jej nie przykrywam (w mieszkaniu 24 stopnir) więc zagrożenia nie ma

Tym razem nie zgodzę się ze "specjalistą". Mojemu bardzo pomagało podniesienie materaca przy katarku. Zresztą ja sama normalnie śpię na płasko, bez poduszki a jak mam katar, muszę położyć się jak najwyżej. Naturalne, że wtedy lepiej się oddycha. Co do zjeżdżania, wcześniej młody spał jak go położyłam. Ostatnio jednak zaczął się kręcić po łóżeczku, kładł się w poprzek (nie wiem jak to robił śpiąc w śpiworku). Bez podniesionego materaca znowu śpi w jednym miejscu, jedynie wykręcając się na boki.
Młody śpi bez poduszki, w śpiworku i czasami dodatkowo pod kołderką (w chłodne noce). Kładę go w samym body, bo wieczorami jest gorąco. Dotychczas było to body z długim rękawem, ale dzisiaj buntował się bardzo przed spaniem. Najwyraźniej muszę zmienić bodziaka na krótki rękaw :-)

odnośnie podkładania ksiażek pod łóżeczko - doradziła nam to lekarka jak mała miała problemy z brzuszkiem w 2 m.ż. - przeszło od razu :tak: bardzo nam pomagało też na ulewanie. nie zsuwała sie ani nic z tych rzeczy. Teraz musieliśmy już z nich zrezygnować bo sie z niej wędrowniczek zrobił i zaczęła sie dziwnie układać w łóżeczku, zdarzało sie że leżała głową "w dół" tzn. nóżki tam gdzie podwyższenie :-D no i ogólnie teraz śpimy tylko na brzusiu z pupcią w górze :-)

odnośnie podkładania ksiażek pod łóżeczko - doradziła nam to lekarka jak mała miała problemy z brzuszkiem w 2 m.ż. - przeszło od razu :tak: bardzo nam pomagało też na ulewanie. nie zsuwała sie ani nic z tych rzeczy. Teraz musieliśmy już z nich zrezygnować bo sie z niej wędrowniczek zrobił i zaczęła sie dziwnie układać w łóżeczku, zdarzało sie że leżała głową "w dół" tzn. nóżki tam gdzie podwyższenie :-D no i ogólnie teraz śpimy tylko na brzusiu z pupcią w górze :-)

w pozycji na ślimaczka :-D

Oliwka śpi na boczku, raz prawym raz lewym ale przez ostatnie noce jak budzi się co godzinę to w różnym pozycjach ją już zastałam. Ma również problemy z zasypianiem :-( mimo tego ze umordowana to jest płacz.... jak mama nie przyjdzie nie pogłaska, nie potrzyma za rączkę to jest problem. Mam nadzieję ze to wina skoku... i że to minie. Jak była przeziębiona i miała katar, też podłożyłam jej książkę pod materac i bez problemu spała całą nockę. Katar się skończył podkładanie też, bo się wiercipięta zamiast leżeć podciągała do siadu i miała gdzieś spanie.

reklama
Do góry