wiecie co, z tym spaniem na brzuchu u mnie też jest masakra jakaś. Aga normalnie nie zaśnie inaczej jak na boku a zawsze się po chwili obraca na brzuch. najgorzej, że jak ją pozastawiam żeby się nie obracała to ona się budzi i płacze jak się obrócić nie może. normalnie ja nie wiem po kim taka uparta jest.
reklama
margerrita
Fanka BB :)
to chyba te nasze dzieciaczki zgadaly sie jakos, bo mi Patryk tez na brzuch podczas snu sie przekreca
a mnie nurtuje jedno pytanie, Patryk jak zasypia kreci glowa, tzn, macha nia na lewo/prawo kilkadziesiat razy bardzo szybko, tak jak by uderzal nia o materacyk, ostatnio upodobal sobie bok lozeczka i wali glowka o szczebelki, mamy ochraniacz, ale jakos nie wydaje mi sie normalne, jak go przesune to za chwile znow sie przemiesci i tak az usnie, nie jest to za kazdym razem, ale bardzo czesto.
a mnie nurtuje jedno pytanie, Patryk jak zasypia kreci glowa, tzn, macha nia na lewo/prawo kilkadziesiat razy bardzo szybko, tak jak by uderzal nia o materacyk, ostatnio upodobal sobie bok lozeczka i wali glowka o szczebelki, mamy ochraniacz, ale jakos nie wydaje mi sie normalne, jak go przesune to za chwile znow sie przemiesci i tak az usnie, nie jest to za kazdym razem, ale bardzo czesto.
stripMYmind
Fanka BB :)
moj tez kreci glowa i sie smieje przy tym. przed zasnieciem
Kania78
...
U Nas z zasypianiem jest podobnie, kręci głową w prawo i w lewo ale czytałam że dzieci w ten sposób się usypiają przy tym jeszcze mruczy "mmmmmmmmm", za każdym razem jest tak samo.
Apropo zasypiania to któraś z dziewczyn (chyba Onesmile) w wątku "Instrukcja naszych pociech" opisała, że głaszcze dziecku nosek wzdłuż od czółka pod koniuszek palcem wskazującym żeby się uspokoiło i zasnęło - dziękuję bardzo za ten post, stosuję u Oliwki i pomaga :-) Ja jeszcze przed snem puszczam kołysanki, kupiłam kiedyś z jakąś gazetką, całkiem spoko.
Apropo zasypiania to któraś z dziewczyn (chyba Onesmile) w wątku "Instrukcja naszych pociech" opisała, że głaszcze dziecku nosek wzdłuż od czółka pod koniuszek palcem wskazującym żeby się uspokoiło i zasnęło - dziękuję bardzo za ten post, stosuję u Oliwki i pomaga :-) Ja jeszcze przed snem puszczam kołysanki, kupiłam kiedyś z jakąś gazetką, całkiem spoko.
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
nasza mała sobie sama śpiewa kołysanke i robi pfff.. ale wczoraj od razu przekręciła sie na brzuch i co chwila podnosiła i przekładała, główkę, szurała nią po przescieradle itp. aż w końcu zasnęła..
reklama