reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sen maluszkow

reklama
MAKUC wiadomo ze zabobony zabobonami. ten naszyjnik jest sprowadzany znad polskiego morza , naturalny bursztyn, przyszlifowany o tyle zeby nie wbijal sie w szyje. dziwie sie bo mlodap akuje lapki do buzi gmera az huczy ale nie wyje z bolu, nie marudzi jak zawsze... nie mowie ze w to slepo wierze ale mozliwe ze cos w tym jest.... niania nasza zanim zakumala ze mloda nosi naszyjnik (na golej skorze pod body i wpierwszej chwili nie widziala ze go ma) to stwierdzila ze Leane jakas taka radosniejsza jest , nie marudzi jak ostatnio,tez mowila ze laduje palce do buziola ale to inaczej wyglada bo sie nie drze prz tym. ja powiem tylko tyle ze druga noc kladziemy Leane spac bez czopka... przez ostatni tydzien bylo to wrecz nizmozliwe. poobserwuje dalej i zobacze....

ones- faktycznie nasze dzieci "po jednychg pieniądzach":-D- idą "łeb w łeb" z tymi zębami.
U nas nocka jako-tako przespana od 1.00, bo już miałam dość, "złamałam się" i ją wzięłam do siebie....chyba dziś czopki zakupię, może ją boli, może coś tam znów się wykluwa?:confused:
Co do bursztynu, to , tak,jak Makuc czytałam, że wszelka obróbka,czyli szlifowanie, sprawia, że traci swoje "dobroczynne" właściwości.Więc raczej oszlifowany (nawet "lekko" )naszyjnik zwyczajnie ich nie ma, według tego, co wszyscy "od tematu" twierdzą.

reklama
KANIA dzięki, że pytasz. Nocka na szczęscie ok a i karat w końcu przeszedł, więc póki co nie narzekam. Ale zaznaczam, że "póki co", bo dolne trójki szykują się do ataku :eek::szok: i jak zobaczyłam dzisiaj jak Alicjowe dziąsła wyglądają to bylam w ciężkim szoku (z przerażenia)

Do góry