reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sen i spanie

reklama
Stokrotki, też tak myślę że to może być i z głodu - co prawda u nas i na piersi przesypiał noce - choć nie zawsze, ale od 5 dni dostaje wieczorem kaszke- kukurydziana bifidus albo ryżową z mlekiem emfamil i śpi o wiele spokojniej i dłużej...ja daje po kąpieli kasze a z cycusia wieczorem już całkiem zrezygnowaliśmy - został tylko rano - pewnie tez już niedługo bo przypuszczam że laktacja mi sie niebawem skonczy przy jednym karmieniu na dobę...

Wiec tak pierwsza próba kaszki nie udana :-( :sick: i dopiero przed chwilką zasneła (cos ją meczyło), ledwo na oczka patrzyła a zasnąć nie mogła bidulka
Nie poddajemy sie jednak i jestem dobrej myśli kiedyś musi zacząćj eść

Chociaż musze przyznać że smutno mi jakoś że nie potrafie przekonać Zośki do innego jedzonka ............

Stokrotki próbuj - bedę trzymac kciuki, może inne mleczko czy inna kaszka...moze jak nie będzie zmęczona...albo jak ci się chce to spróbuje na początek odciągnąć swojego i na nim zrobic Zosi kaszkę??? u nas pierwsza próba była nieudana bo chciałąm mu dac rzadką kaszkę z butelki - zdecydowanie odmówił!!! Za to łyżeczką - tak jak od dawna jada rano - idzie nam idealnie
Trzymam kciuki

Stokrotki nie poddawaj sie u mnie dzisiaj pierwszy raz Wojtek zaskoczył picie przez smoczek z butelki - moze to kwestia smoczka, z aventu mu nie podchodziły, a ten z Nuka chyba tak i wypił 100ml mleczka z butelki:-D :-D :-D myslęze już trzeba powoli odstawiać bo chyba im później tym trudniej sie dziecku rozstać z cycusiem trzymam kciuki

Tak zanim dziecko przyzwyczai się do innego karmienia to trzeba wypróbowac tonę różnych kaszek i smoczków. Pamiętam jak to z Matim było. I do tej pory nie znosi kaszki z truskawkami, a najlepsza dla niego jest bananowa. Na niej się nauczył jeśc kaszę i my zaczynaliśmy od kaszek na wodzie a nie na mleku bo tak nam pediatra doradziła. Powodzenia!!!!:-)

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki tez budzą się w nocy nie chodzi mi o całkowite wybudzenie tylko takie stekania,pojękiwania czasami płacz???
Mój mały jeszcze nie przespał całej nocy bez wstawania do niego daję mu wtedy napić się herbatki czasami to wystarczy mruczy sobie i zasypia dalej (nie wspomnę ,że w nocy łazi po całym łóżeczku ,żeby znależć sobie wygodne miejsce)a czasami muszę go wziąść na ręce i pobujać żeby zasnął. Jak to jest u Was???????????????????????

u nas raczej jest tak ze nigdy nie wybudzi sie calkowicie i jak steka i poplakuje to wystarczy wsadzic smoka i spi dalej...czasami bywa tak ze z zamknietymi oczami i smokiem w buzi potrafii z godzine tak stekac,ale wtedy oznacza ze wlasnie wykluwa sie cos w paszczy:-) Panadol zalatwia sprawe:-)
Ogolnie mam doskonale wyczute moje dziecko i wiem kiedy chce mleka ,kiedy smoka kiedy jej zle....:-)

reklama
u nas też stękania jak coś boli, pomaga paracetamol:-D , czasami sie zastanawiam, czy on nie jest od niego uzależniona, 5 minut po podaniu śpi znowu spokojnie;-)

Do góry