reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

No ja tu chciałam sobie ponarzekać ale mi teraz głupio bo moje dziecko przesypia całe noce...sporadycznie sie budzi - np przez katar tudzież z innego bliżej nieznanego powodu albo i znanego - zęby) , ale naprawdę sporadycznie ostatnio
Za to zasypianie bardzo różnie - jak ma katar albo jest przemęczony albo zbyt nakręcony swą nadpobudliwością (np wymyśli sobie że jeszcze koniecznie musi coś zrobić a rodzice wsadzili go do łóżeczka) to wyje jak opetany i nie może się uspokoić - normalnie mam ochotę wysłać go wtedy na księżyc (cytat z Basi ;)). Ale zdarza się że po prostu zostawiamy go w łóżeczku włączając kołysanki połazi pogada i zasypia - zawsze w przeciwnym kierunku na kołdrze :) Przez święta - wyjazd i katar niestety przeważał pierwszy sposób zasypiania - mam nadzieję że teraz wróci to do normy chociaż znów śpi tylko raz w ciągu dnia...

reklama
Nie, no u nas to jest tak:
19:00 dobranocka i o 19:30 kaze Noemi isc sie kapac...Sama sie rozbiera,myje i ubiera w pizamke...Potem kladzie sie do lozka i czyta np.Krzyzakow...Po pol godzince zasypia i spi do rana...Czasami slysze jak wstaje w nocy i idzie siusiu...Albo pije soczek w kuchni...No i rano wstaje przed nami i robi sniadanko dla naszej calej rodziny.../quote]
dobre :-D :-D :-D :-D

To ja myślalam że mam przerąbane bo Kubas idzie spać o 18 i wstaje jak skowronek o 5:30 ale wychodzi na to że noc przesypia. :-) Jakoś mi się zawsze przespana noc kojarzyła ze wstawaniem o 9 :-D

Pati ja tyż się nabrałam hehe

No wiecie ja was chciałam POINFORMOWAĆ ze metoda nie wstaję, opłacz sobie i kwękaj skutkuje. ODPUKAĆ SPI. Moze to ta metoda a moze zęby przestały męczyć. Moze działa odczynianie uroku który stosuje juz 5 dzień i maz ma ze mnie niezły polew.....NIe wiem.

A Oleńka mi dziś niezłą niespodziankę zrobiła. zasnęła o 20 i spała do 6 z jedną! tylko pobudką o 4 bo chciała pić. Napiła się i zasnęła od razu nawet smoka nie chciała. Normalnie obudziłam się o 3 i tak mi dziwnie było, musiałam iść sprawdzić czy dycha. :-D

U nas podobnie.O 19 kąpiel, mleczko i o 20 spanko do 6-6:30 bez budzenia. W dzień 2 razy po mniej więcej 2 godziny.Ona tak śpi w nocy od 4 miesiąca. To samo miałam ze starszą córką.Niektórzy nie wierzą ale cóż:confused:

A ja dzis szok przeżyłam bo spałam całą noc choc o tym nie wiedziałam. I nagle rano słyszę budzik męża do pracy czyli wiem że jest 6 rano :tak: Otwieram oczy i się zastanawiam co jest czyżbym dziecka nie miała:confused: :eek: Ale patrzę a Mati śpi jak aniołek i wstał dopiero o 7. Och mogłoby tak zostac bo pierwszy raz przespałam noc całą odkąd go urodziłam:tak:

reklama
Stokrotki u nas się okazało ze to krecenie i wiercenie wynika z tego ze Wojtek jest poprostu glodny i odkad przed snem dostaje kolacje (np kasze manne na mleku lekko osłodzona) jeszcze przed kapiela a na dobitke tylko cycusia, spi spokojniej praktycznie przesypia noce.:-)

Do góry