reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

U nas tez jeki, steki i inne odglosy nocne na porzadku dziennym. Czasem sie przy tym wybudza a czasem nie. No i od dwoch - tzrech tygodni tez szuka sobie pozycji do spania i czasem konczy na naprawde niezlych wygibasach. Jak dziewczyny wczesniej pisaly i wklejaly zdjecia na ktorych maluchy spaly prawie na czworaka to nie moglam sie nadziwic bo moj na plasko i spokojnie. A teraz wiem, ze cos w tej pozycji jest bo moj tez zaczal. Nie wiem moze to przez zeby bo wyglada jak gdyby caly ciezar ciala spoczywal mu na twarzy wtulonej w materac:-)

reklama
a moja ZOśka to chyba ma zadatki na lunatyka... Już kolejny raz zdarzyło jej się że przebudza sią ,przyjmuje pozycje do raczkowania potem na klęczki , wymamrocze jakieś "agu-guu" i bach jak długa na poduche spada i śpi ...........:-)
a tak pozatym to u nas są tragiczne ;pobudki co 2 godziny (!!!!):szok: :sick:

Stokrotki współczuję:baffled: Trzymaj się Kobito!
U nas noc była w porządku - raz sie obudził, przytuliłam i zasnął bez żadnych problemów - ale się wyspałam! Szkoda tylko, że do pracy trzeba było iść:baffled:

U nas juz też tfu tfu noce sa coraz lepsze ale takie mamrotanie przez sen jest na porządku dziennym:-) Wojtek mówi z wielkim przejeciem przez sen coś w rodzaju bzi bzi bziiiiiiii:tak: raczej juz przesypia całe noce ale nad ranem musi do mamusi się poprzytulac i ostatnio bardzo płacze jak wychodzę do pracy co się wczesniej nie zdarzało:-( robi mi ladnie papa i beczy:baffled:

Ôjejkuu,chyba bym sie sama rozbeczala jak by tak Noemi mi placzac papa robila:-(

A u nas nie wiem co sie stalo bo od 01:00 nie wiedzielismy ze dziecko mamy...Nawet na mleko sie nie obudzila...Ojjj oby tak dalej!!!!
Ps.Zlituj sie nad nami Boze :-D

Nie zapeszając my też już coraz lepiej, chociaż zdarzają się jeszcze pobudki w nocy na mleko - na szczęście tylko 1:-D A mały to nie może spac w łóżeczku bo odczuwa brak miejsca, znowu jak śpi na kanapie to wędruje i czasem w nocy znajduję go na podłodze obok łóżka:tak: Dlatego teraz ścielę mu koc naokoło i zagradzam sofą.
Ach i co do zdjęc to w końcu zainstalowałam program do ich obróbki i wrzuciłam w wątku spacerowym przed chwilką, więc możecie na nas popatrzec:-D :szok: :-p Wczoraj kombinowałam z jakimiś albumami ale to nie wyszło i się wkurzyłam i zainstalowałam program:-)

reklama
dziewczeta, u nas pozycje w trakcie spania też są najdziwniejsze pod słoncem. Raz na czworaka, raz na wznak, raz na buzi. ale co tam! Mamy ogromy sukces. Oleńka spi całą noc, nie budzi się ... czuje się bosko....:-D :-D . No jest mały minus, no może dwa. Po pierwsze mamy problemy żeby ją uśpić, a drugi budzę się sama w celach kontrolnych. Maleńka uwielbia się odkrywać, co przy tych pozycjach jest normalne!!!!:-D Wydaje mi się, że sukces odnotowałam dzięki zmianie mleka. Na noc dostaje bebiko gr. Jest jedną wielką paćką, która jej bardzo smakuje:-) :-) :-)

Do góry