reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

ja chcę jeszcze karmić....!!!!!!!!!!! tak do około roczku i nie datego że jemu to jest potrzebne tylko dlatego że tak bardzo kocham go karmić cyckiem.. uwielbiam jak się przytula i patrzy na mnie tymi wielkimi oczkami ... oj cięzko będzie mi się z tym rozstac :-(

to tak jak u nas, i ja tez chce :-D

reklama
ja też ja tez.............:tak: a wczoraj oglądałam sobie filmik jak Sandrusia piła cycusia jak miała 1 m-c Boże co za cudny widok, a cycory to miałam
3 x większe niż teraz:szok: - takie armaty :-D :-D :-D wow Sabrina sie chowa no nic, zostało po nich tylko wspomnienie a wszyscy mówili że po drugim dziecku zostaje duzy biust ---- bajki:no: -- a szkoda :tak: szkoda oj......

Oj bo coś chyba nie w tym wątku miało to być więc wracam do tematu - moja córcia śpi całą noc --tylko odkąd nauczyła się wstawać to jakoś nie może zasnąć jakby nie padła to mogłaby tak przestac całą noc i cały czas gimnastyka przysiady :-D :-D :-D do góry i na dół ja bym po dwudziestym razie wymiękła a ona nie ....... ale jak już zaśnie przytulona do mnie albo na rączkach to śpi do 8 rano :-)

A ja mam takie pytanie... Ile godzin dziecko może przespać bez jedzenia? Bo Marcinek zaczął ładnie spać i zdarzyło mu się raz, że jak zjadł kaszkę o 18 to potem dopiero obudził się o 4 i wtedy dostał pierś... Czy 10 godzin to nie za długa przerwa:confused:

Asiu Karolek czasem śpi (a raczej spał bo ostatnio bunt) po 12h i zaczęło mu się tak zdarzać jak miał około 6 m-cy - pytałam lekarza i powiedział że to po prostu znaczy że jest najedzony- że mu poziom cukru nie spadł i niech śpi na zdrowie !!! Rekordowo to kiedyś chyba 13 h nie jadł :)

Ja tez chciałabym jeszcze pokarmić bo bardzo to lubię choć miewam mieszane uczucia co do zachowań większych dzieci - niby to zależy od mamy-jak nauczy, ale mojemu już się zdarzają śmieszne zagrywki typu macanie mnie przez bluzke czy ściąganie mi bluzy od pidżamy czy podszczypywanie za brodawki i miętoszenie ich palcami w przerwie jedzenia...po prostu boję się takich sytuacji jak dziecko biega za mamą i krzyczy "daj cyca" :) Mam nadzieję że da się nad tym zapanować!!!

Jesli o mleczko chodzi to ja tez uwielbialam te czasy jak mala brala cyca w buzie i ssala...ale jakos mi to juz przeszlo...mala nie pije juz od 4 miesiecy z piersi ale mleczko jeszcze jakies tam jest...bo jak nacisne mocniej piers to wyleci kilka kropli...nie wiecie po jakim czasie zanika calkowicie?????

A jesli o spanie chodzi to ostatnie czasy bylo z mloda ciezko-ojjj co ja gadam-cholernie ciezko-spac se panna lazila jak chciala...Oczywiscie 20.00-21.00 to czas na zabawe a nie na spanie-wiec spac se chodzila o 23,00 czasami i pozniej...Szlak mnie juz trafial a na walke juz nie mialam sily...ale od poniedzialku tresura-Spac idziemy po kapieli czyli ok 20:30...I wara mi tylko z lozka wylezie...:wściekła/y: Nie ma ze boli...spowrotem i koniec...I dzieki Bogu idzie nam dobrze... Moze tez dlatego lepiej zasypia ze nie robis obie juz tyle dzemek jak wczesniej...Teraz spi dwa razy max 3...Ale ostatnia dzemka jest ok 15,00 do max 17,00

No to nieźle Ci spi w dzień Pati...u nas dziś zasnął 19.10 ale ...w dzień była tylko jedna drezmka-zaczynam się zastanawiać czy nie powinno tak zostać bo najwidoczniej mu to wystarcza, jeśli śpi po południu to o zaśnięciu wcześniej niż 21-22 nie ma mowy :(

reklama
A Kuba powoli sam sie odstawia od piersi. W dzień to po prostu uważa że ssanie to jakiś obciach. Tak wieżga jakby mi z piersi zamiast mleka conajmniej lawa płynęła. Ale w nocy jak sie przebudza to ssie jak za starych dobrych czasów. Ale dawno już nie czułam takiego typowego mrowienia jak leci mleczko. A szkoda. Fajnie tak karmić maluszka :-D
Pati mnie po Bartolu mleczko zanikło po 5 latach :-) a karmiłam 1,5 roku

Do góry