reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

A my mieliśmy dziś ostrą nockę. Pobudka o 2.30, potem o 5.00, do 6.00 ryk....Nie wiem, o co chodzi....:no:
Liczę, że dziś bedzie lepiej.

reklama
a u nas w zasadzie normalnie ... chociaż od jakiegoś czasu jak mniej je w ciagu dnia ( przyzwyczajamy się że mnie nie ma w domu - i co za tym idzie cycusia) częściej się budi w nocy na cycka.. Wcześniej pobudka o 3.30, a teraz 2, 3.30, 5 - max 3 razy, chociaż wczoraj tylko 2 zobaczymy dzisiaj.. Jest jeden plus jak się budzi to nie płacze tylko ostro kopie kołderkę i to mnie budzi, a jak przystawię do cycka moment się uspokaja, je max 5 min i zasypia i ja go wtedy przekładam do łóżeczka i śpię dalej. Ani ja ani mały nie mamy problemów z ponownym zaśnięciem

Sylwia - oj szkoda mi Wojtusia, to może ja teraz spróbuje zaczarować : " słodkich kolorowych snów Wojtusiu"
Kasiu - "słodkich kolorowych snów Miki"

Ale u nas też Wojtek budzi się tylko na karmienie a własciwie to je przez sen i nie płacze tylko poprostu słysze że sie obudził takie wydaje dzwieki charakterystyczne:-) poje sobie chłopak i śpi ale mnie się marzy żeby obudził się dopiero rano:-D

A tak racja pisałam o tym wcześniej. Dzieki Fusik:-) ,
Własnie wyczytałam ze nasze dzieci już normalnie śnią, mają kolorowe sny albo takie mniej jak ostatnio Wojtuś:szok:

A u nas dzisiaj był koszmarek - Karolek budził się od 2 co i rusz z płaczem i miał problemy z zaśnięciem nawet przy cycusiu...nie wiem tylko czy to zęby czy go brzuch bolał - wczoraj pierwszy raz jadł banana, a dokładnie jabłko z bananem frutapury...nie powinno mu zaszkodzić ale banany są ciężkostrawne i niektóre dzieci mają przeboje :(
W dodatku każde usypianie z płaczem :( - dawno nie było tak źle...

reklama
U nas był dzis taki dzień :baffled: Każde usypianie było z płaczem i na rękach. Na szczęście po kapieli ładnie zasnął. Zobaczymy co będzie w nocy - juz sie boję...

Do góry