reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja na szczescie nie musze mlodej usypiac..ale za to wmysla mi panna jak juz ja poloze i zamkne za soba drzwi...A to wody,a to siku,a to co widziala,a to o jakis wypadka opowiada jak mi sie nie chce czytac jej bajek to pozwalam 5 min.ogladac jej samej...wtedy sama odklada ksiazeczke i gasi lampke i idzie spac...ale ogolnie nie jest ze...czasami udaje jej sie szybko zasnac i przychodze do niej tylko z 2 razy...ale czasami....to bym nastrzelala po golej ;-) no ale mamy juz rolety wiec chyba nie bedzie takich scen...
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Moja Martuś generalnie zasypia sama. Po kąpieli, myciu ząbków czytam jej bajkę (albo małż czyta), buziak na dobranoc, przytulenie, zostaje sama i zasypia. Czasem jak ma gorszy dzień albo ja wrócę bardzo późno z pracy, to chce żebym z nią poleżała trochę i poprzytulała- i zdarza się, że zasnę z nią
ja usypiam- młody przy cycu choć ostatnio jest coraz trudniej bo jest jak wańka wstańka, nakręcony niemiłosiernie...w łóżeczku niestety nie nauczony - tez tylko wstaje i skacze w nim do bólu...
a Karol zasypiał od bardzo dawna sam- póki nie urodził się Bartek...teraz trzeba z nim być - po prostu być albo ja albo Paweł jest mycie zabków, siusiu, czytanie i spać- ale trzeba posiedzieć póki nie zaśnie, czasem- dość rzadko można go szybciej zostawić jak się wyciszy
mam nadzieje że za jakiś czas jak już będa razem bedzie łatwiej...albo i trudniej jak się nie oduczą wzajemnie nakręcać
a Karol zasypiał od bardzo dawna sam- póki nie urodził się Bartek...teraz trzeba z nim być - po prostu być albo ja albo Paweł jest mycie zabków, siusiu, czytanie i spać- ale trzeba posiedzieć póki nie zaśnie, czasem- dość rzadko można go szybciej zostawić jak się wyciszy
mam nadzieje że za jakiś czas jak już będa razem bedzie łatwiej...albo i trudniej jak się nie oduczą wzajemnie nakręcać
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
no spania maluchów głośno nie będę chwalić, ale jest dobrze, zasypiają sami, Paweł w 5 minut po nakarmieniu, Otylka po czytaniu do 15 minut juz przy zgaszonym światełku, generalnie od 20.15-30 mamy wolność, w nocy Otylka już nie przebudza się, natomiast Paweł od 1-2 razy na karmienie, ale to pobudki tylko na 5 minut i po karmieniu zasypia od razu.
reklama