reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

reklama
u nas nigdy nie było problemów z zasypianiem i przesypianiem całej nocy od pierwszych..godzin zycia- słowo!

Drzemka w ciagu dnia miedzy 13-16...ale wczoraj jej nie budziłam i spała..od 13.20 do 17.20:baffled:...potem malowałysmy bawiłysmy sie..wybiegała sie na dworze..zbierałysmy liscie na laurkę i bukety dla cioc..miałą radoche ze w kaloszach beztorsko moze polatac ...i padła spac o 22

Mamootku, super! Olga tez sobie wydłużuła nocne spanie i bardzo licze na to, że w przeciwieństwie do brata bedzie sypiała całe noce. Również w przeciwieństwie do Mikiego idzie sama spać a z łobuziakiem trzeba siedzieć w pokoju:sorry2:

u nas Oti też ostatnio grymasi w nocy, przebudza się często, ale z teg co zaobserwowałam to prawdopodobnie z powodu zabków- wybija się druga 5. zobaczymy, w każdym razie spać z nami nie chce od dawna....i nawet do nas już rano nie wpada odkąd ma swój pokoik....woła nas tylko, żeby zapytać się czy może już wstać i się bawić...a mi to bardzo podoba się , bo jak jest za wcześnie to mowie jej, że trzeba spać, a jak godzina odpowiednia, to, że tak , a ja dalej pakuje się do łózka:-)

Miki poszedł dziś spać trzymając w jednej rączce resoraka (to już standard ;-)) a w drugiej ... 20cm cysternę;-):tak::-DI za nic nie chciał jej odlożyć:-D

Ell ale masz posluszne dziecko :-)

Kasia slodko...:-)

Noemi zasypia zawsze z misiem i z Elmo ...i ostatnio zamiast przytulac sie do pieluszki to kaze sobie ja pod glowe na poduszce rozlozyc... Wtedy zycze slodkich snow a ona do mnie"na noc"(dobranoc) i "ciau bila"no i obowiazkowo oprocz buziaka w usta przesyla mi calusa :-)

reklama
u nas dosc podobnie - tez misiaczki wkolo...przytulaki ma swoje ulubione..jest buzi buzi..i 1000 razy "kocham Cię mocio Musiu"Klaudia mówi do mnie Mamusiu..ale wygodniej i czesciej zwraca sie do mnie Musiu"..ja"ja Ciebie mocniej"..Klaudia "ja najmociej"..i tak potrafi w nieskonczonosc:-D..ale uwielbiam jak tak mówi..
Czesto(nie zawsze) ma silna potrzebe wtulenia sie we mnie...i uwielbia sie bawic moimi włosami;-)..ale staram sie wychodzic z pokoju po ułozeniu jej do snu, wycałowaniu, powiedzeniu sobie jak mocno i najmocniej sie kochamy -dobranoc -"dobjanoc" i albo samej udaje jej sie zasnac..albo z tatusiem, a ostatnio z ciocia:-) bo spia w jednym pokoju.
Przesypia cała noc- nad ranem drepta do mnie do pokoju wtula sie..wycałuje..powie jak mocno mnie kocha(a potrafi tak cały zcas:rofl2:..tulac, całujac..i lezymy sobie jeszcze zawsze i ogladamy bajki..czytamy, badz rozmawiamy..po czym wysyła mnie po picie- ostatnio faza na sok ananasowy, badz kubusia, a i dla mamusi "kaba"- kawa:-p:-D..to u nas niczym rytauał:-)

Do góry