reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Moja Zośka też mnie od 3 dni zaskakuje ,wybija 14 i nie ma mocnych trzeba iść do sypialni z nią i spać . Przesypia 3-4 godziny !!!!!!!:szok: Nigdy wcześniej to sie jej nie zdarzało,wsumie to swietna sprawa tylko szkoda że Zosia nie spi sama tylko zemną :confused: no ale dobre i to....... Zatonoce są koszmarne budzi się co 2-3 godziny .......

reklama
a u nas dziś nie było porannej drzemki ale marudków też nie było więć sie zbytnio nie zmartwiłam a teraz poszła spac już o 19,30

cicha Otylka wstaje ostatnio tak o 6.30, z tym, że nie na jedzenie tylko zabawe, zjada w nocy o 4, a potem właśnie przed 9, czasami koło 8 i lulu- tak ma od jakis 2 tygodni, a dokładnie od dnia kiedy mój brat przyjechal rano zaopiekowac się nią, gdy jechalam do szpitala z moja nogą- w szpitalu trocę mi zleciało i strasznie się martwilam, że pewnie mu marudzi, jakie było moje zdziwienie, gdy wrociłam przed 11, a ona własnie się przebudzała- brat uspał ją koło 9, jak tylko zaczęła mu marudkać. I od następnego dnia ja rownież zaczęłam to praktykować i się udaje! Wczesniej nawet mi do glowy nie przyszło, aby tak szybko ją usypiać. Co wiecej, zauważyłam, że im więcej mała spi w dzień, tym lepsze i spokojniejsze są nocki.

Ell u mnie identycznie budzenie ok 6 a potem 8 spanko ostatnio nawet 2 godzinki potrafi pociagnąć z rana

Sumka ja bardzo polubiłam te poranne drzemki, przynajmniej spokojnie można zjeść, a przede wszystkim odwiedzić łazienkę:)), u mnie to jest tak, że jak rano nie wyskoczę z koszuli to potem już cały dzień w niej biegam... no przynajmniej tak bylo ostatnio, jak nie moglam z mała spacerkować. Teraz pelna rehabilitacja... a dzisiaj po raz pierwszy ubralam moje buty, ale się cieszę:)

Ell dobrze ze już coraz lepiej z twoje nogą

u nas też codzieniie pobudka o 7,00 potem do 9,00 zabawa i od 9 do 11 spanie (no oprócz dzis)

U nas nieustająca porażka, czyli budzenie się co kilka godzin (jak co 3 to jest super!) A ostatnie dwie noce, to szkoda gadać:-( Nawet nie wiem ile razy Mikuś się budził, w każdym razie dziś nie wiem jak się nazywam i najchętniej przespałabym cały dzień.

reklama
Karolek przesypia jakieś 8h - do około 4, dziś nawet do 5 (tyle że zasnął dopiero o 21 choć o 20 zjadł). Ostatnio co prawda dostaje kaszkę na moim mleczku ale bez kaszki też juz mu się udawało tyle spać...i chyba musze zaraz odpukać w niemalowane bo zazwyczaj jak pochwaliłam...pukpuk A jak Wasze dzieciaczki?
Za to z dziennymi drzemkami kłopot - własnie była walka, zazwyczaj w dzień jak jestem do zasypia przy piersi ale przed chwilą położyłam go do łóżeczka i zgasiłam światło i puściłam misie - przeleciały 2 razy pomarudził ale wzięłam go na przetrzymanie i o dziwo jakieś 2 min temu zrobiło się cicho...dodam że usypiałam go od chwile po czwartej - ponad pół godziny to trwało :(
Zresztą wieczorem tez długo zasypia, chyba że w dzień mało śpi - jak śpi tylko 2 razy w dzień to wieczorem szybciej pada

Do góry